A hercegnő és a béka

Bakancslistához adom
The Princess and the Frog
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai animációs film, 97 perc, 2009

Értékelés:

210 szavazatból
Szerinted?

New Orleans az 1920-as években. A fiatal Tianának nincs ideje a romantikára. A lány arról álmodik, hogy egyszer övé lesz a francia negyed legjobb étterme. A városba érkezik Maldónia királyi sarja, az elkényeztetett Naveen herceg. A gonosz Dr. Facilier fekete mágiával meg akarja szerezni az értékeit. Az elhibázott varázslatnak köszönhetően azonban Naveen békává változik. Abban reménykedik, hogy Tiana csókjára visszaváltozik, ám ehelyett a lányból is béka lesz. Üldözőik elől menekülve a békapár elindul megkeresni Odie mamát, hogy segítsen rajtuk mágikus erejével.
Bemutató dátuma: 2009. december 24. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Tiana hercegnő eredeti hangja
Naveen herceg eredeti hangja
'Big Daddy' La Bouff eredeti hangja
Eudora eredeti hangja
Ray eredeti hangja
Odie mama eredeti hangja
James eredeti hangja
Dr. Facilier eredeti hangja
Louis eredeti hangja

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2010
  Legjobb animációs film jelölés
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb betétdal jelölés: Randy Newman
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb animációs film jelölés: John Musker

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Gábor2003 2020 jún. 26. - 19:13:12 10/10
Néztem már párszor mégegyszer is megnézném mondjuk 5x
10/10
offtopic
Kit Fisto 2017 febr. 19. - 14:44:20
Bocs, most (ez) a bal klikkel is új lapon nyílik meg. De nem mindig van így, azért is szoktam rá a görgõre..
Kit Fisto 2017 febr. 19. - 14:15:33
Én azt nem értem, hogy a mûsorújságban miért nem képesek kiírni, hogy egy mûsor mi ? Film, vagy animációs film, esetleg más? Csak akkor tudhatjuk meg, ha rákattintunk a címre, na persze vagy a görgõvel, vagy jobb klikk és utána megtekintés új lapon, mert sima bal klikkel a mûsorújság helyére kerül be, és akkor utána lehet majd visszatölteni. És itt már kiírják. Régen ot is ki volt írva, na de régen az egész sokkal jobb volt. Ezúttal is üzenem az új felület elkövetõjének, hogy dilettáns. Nem tudom hogy jutott ehhez a munkához, kinek a kije, de nem a tudása alapján. Köszönöm, nincs mit. Nem tesz semmit.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 21. - 17:43:11
Elérkeztünk a Disney ultimate "dugjunk állatokkal" alkotásához. Duplán sértõ, hogy mindezt egy színesbõrûvel teszik meg, azt sugallva azoknak ennyi eszük van.

Na mondjuk az elõzõ, Winnie the Pooh and a Musical Too is gyanús volt már a teknõs-sün párossal amint szerelmesen andalognak, a kis fajok-közti-erotikát propagálók.

Persze a slusszpoén a vége: a színesbõrûek rátalálnak igazi valójukra: ami nem ember, mert valójában állatok. Részemrõl vérig vagyok sértve ezen raszsista tanulságtól!

Aha, tehát a filmben a fekete a (gazdag) fehérnek dolgozik. És csak be akar törleszkedni abba a világba - bármit állítson is.

A herceg is fekete - ám ez csak mágia miatt létezhet! És még így is neki kell majd eltartania. A kis munkafüggõnek (workaholic).

Kretén kicsi csillag gazdag barátnõtõl miért nem kérni ügyvéd és kölcsön?

De azért látszik hogy vki újranézte a régi Disney-animációkat. És a voodoo is jó ötlet. Egy jó voodoo-elõadás nagyon tud tarolni.

A vége meg... Elõször is mibõl fizették ki az esküvõt?

Plusz pénzt se szereztek az étteremhez - csak beállítottak egy verõemberrel, hogy márpedig õk fogják megvenni az éttermet. Már abból a pénzbõl ami az esküvõ után maradt a lány spórolt pénzébõl. Aminek fele nyilván már be van vonva amúgyis, olyan régen õrizgeti.

------------

És legyen még egyDisney-animáció, ami nem lévén szinkronizálva...:

Tigger and pooh and a musical too

Interaktív 3D BS. Megint a lánnyá változott Góbert Ritával. És most már van rohadt teknõs, sündisznó (Il Porcupine Nil Sodomy Est), hód, mókus és veréb is...

De... Hol van bagoly?

És még mindig nem derült ki: mit eszik Tigris? Mézet nem (azt Micimackó). Zöldséget nem (azt Nyuszi). De akkor mit? A többiek valahogy csak elvannak azzalamit találnak, de Tigris? Aki ragadozó? Kit eszik meg?És hol? Hol lakik Tigrincs? (Megjegyzés: vmelyik sorozatban van neki háza.)

No mindegy, nagyobb probléma hogy Nyúl szabályai bár számosak és bonyolultak, nem az a probléma. A probléma az hogy MM pofátlanul lop, Mr. T. meg szétver mindent.

Alapvetõen a musicalségével nincs gond - csak minden mással ugye.

A tanulság: a 100holdas Pagonyban mindenki élete nyomorúságos, de legalább mindenki élete nyomorúságos.
James Uram Benson Madame 2014 jan. 02. - 22:12:44
Ritkán nézek rajzfilmet eredeti nyelven, de ezt New Orleans és a fekete karakterek miatt muszáj volt. Szerintem baromi jó pont ezek miatt és a kikacsintások se rosszak (a herceg figura kicikizése, kicsit a Hamupipõke is kap, szõke csaj, a Balura emlékeztetõ krokodil, Triton király a felvonuláson stb). Kimondottan vicces volt a Skeleton Key után megnézni :)
10/10
sm4e 2013 máj. 02. - 17:01:17 10/10
Jó megint rajzfilmet látni, hiányzott már az ilyen. :) És a történet is teljesen magával ragad, van egy régi Disney hangulata.
Csekély értelmû medvebocs 2012 szept. 24. - 19:02:42
Egyáltalán nem volt rossz (bár tényleg egy kicsit más).De 10/10-et simán megér.A mai világból nagyon hiányoznak ezek a kézzel rajzolt mesék.
5/10
Atti24 2012 aug. 10. - 18:40:12 5/10
Alapjában nem készült olyan Disney mû, amit ne rajongással néztem volna végig, a rajzfilmektõl, a filmeken át egészen az animációig.Valamiért erre a rajzfilmre mégsem tudtam rárepülni. Zagyva, néhol már-már idegesítõ figurák, és bár a jazz-t alapjában nagyon szeretem, itt még az se mûködik..egyetlen fülbemászó sláger sincs benne. A Disney mûvektõl már megszokhattuk, hogy kicsit "átköltik" a mesék alapjait,de ez eddig mindig pozitívan sült el.(Bár megjegyzem, elszomorító, hogy amellett, hogy ezek fantasztikus mûvek,a gyerekek nem ismerik az eredeti történeteket).
Ellenben ez a mese már annyira át van költve, hogy egyetlen momentumát leszámítva semmi köze nincs a klasszikus Grimm meséhez.
Az 5 pont csak azért, mert annak viszont nagyon örülök, hogy nem animáció, hanem rajzfilm formájában próbálkoztak újra a készítõk...azt hiszem a Disney mesék, még mindig ettõl olyan "Disney"-sek.
10/10
Saphir 2012 febr. 23. - 19:43:28 10/10
Nekem tetszett, 9/10.
Giny K 2012 febr. 17. - 05:53:25
Alapjában véve egy kedves, aranyos történet, jó ötlet ez a "kiforgatott" békakirály-mese, csak nálam valahogy mégsem "szólt akkorát", mint vártam.
Az orrnélküli gazdag szõke csaj jellemét meg szerintem eléggé eltolták. Mert hogy alapjában véve kedves és jószívû lett volna, de az állíndó sipákolásától meg az infantilis kitöréseitõl azt hittem, falra mászok...
A woodoo-varázsló meg talán egy kicsit túlságosan ijesztõre sikeredett, én legalább is rosszat álmodtam tõle... :-)
10/10
0313_babo 2012 febr. 13. - 16:48:04 10/10
Bevallom õszintén,nem nagyon érdekelt, gondoltam ááh már megint vmi hülyeség... de kellemesen csalódtam, mi több fantasztikus mese!! a zenék csodásak a grafika szép, de nem az a tipikus "húde mû" szar, alapból nagyon szeretem azt a kort amiben a mese játszódik, és a jaz szintén közel van hozzám, de tanulsága is van és nem kerül eget rengetõ hangsúly a szerelmi szálra ami még pikánsabbá teszi :) Dr. Facilier egyszerûen mesterire sikeredett nem csak a karaktere,hanem a gonosz árnyak is annyira ötletesek és újszerûek... kissé ömlengõsre sikerült, de megérdemli :D azt azért zárójelben megjegyzem, hogy pár poént még belesûríthettek volna de ez elnézhetõ
horas 2011 nov. 09. - 12:16:31
Alapvetõen eléggé elcsépelt ötletnek tartottam ezt a sztorit elõvenni. Nem tudatosan, de valahogy elé keveredtem, elkezdtem nézni, és odaragadtam elõtte. Bár közbe jött valami, nem tudtam végig nézni, sõt, de most bepótolom.
Ford Mustang 2011 júl. 17. - 12:45:23 Előzmény Toto652
És épp ez az, hogy mióta megjelentek a tényleges animációs filmek, azóta ezeket rajzfilmnek kell mondani. Bár régen is rajzfilmnek mondták a rajzfilmeket, nem pedig animációs filmnek.
9/10
Toto652 2011 ápr. 14. - 20:08:05 9/10 Előzmény Ford Mustang
Azért mert kézzel rajzolt, attól még animációról beszélünk, csak ugye miután bejöttek ezek a komputeres ló*aszok azóta már azt hívják inkább animációsnak, és a klasszikust pedig rajzfilmnek.
Egyébként az volt az egyetlen bajom a filmmel, hogy olyan modern-vagány mese lett...
Ezek az új mû dolgok nagyon nem jönnek be, de ez még nem húzza le az egészet. 10/9
10/10
Gilka 2011 ápr. 03. - 19:02:48 10/10
Habár ide már 2009ben írtam, hogy meg akarom nézni, csak most került erre sor... Ami a problémám az összes Disney mesével-túl rövidek :P Imádtam. Magával ragadott a hangulata, a zene és a herceg lökött-sármos szövege. Disney rajzfilmnek tökéletes:)
10/10
Dr.FacilierFan 2011 febr. 14. - 00:07:33 10/10
Üdvözletem!
Ha már, azért nyílt a téma, hogy bárki bátran kinyilváníthassa a véleményét az se maradjon el. :) Nekem nagyon tetszett a mese. Igaz, nekem külön öröm volt, hogy végre újra láthatok 2D-s mesét, szóval már ez egy plusz pont. Elismerem, nem olyan volt, mint például a Kis Hableány, hogy mindenegyes szereplõ, olyan jól ki lett találva, hogy rögtön a szívünkhöz nõjön (például Louis és Odie Mama nem igazán fogtak meg). De már maga az, hogy a dolog visszafele sül e, és hogy Dr. Facilier árnyéka külön mozog-gondolkozik (Annyira jó, amikor pacsit adnak egymásnak xD) elég egyedi volt számomra.
Bár már a felhasználónevem is utal rá, de nekem Dr. Facilier a kedvencem. Ördögi, ravasz, sármos, eszes uhhh :P és még sorolhatnám. :D (Nehéz lenne elmagyarázni pontosan mire gondolok....) Természetesen Keith David vagy éppen Vass Gábor munkája is rendesen, ,,feldobja" a karaktert.
10/10
Dr.FacilierFan 2011 febr. 13. - 23:56:00 10/10 Előzmény Scarecrow
Üdvözletem!
Nem volt logikai baki. :) A feltétel az, hogy egy hercegnõ csókolja meg. Kellett ehhez egy hercegnõ, amit ugye nem találsz a szomszédutcában, így nem maradt más csak Lotti drága.... és õ csak éjfélig volt hercegnõ. ;) Ezt Tiana is említi. De utána ugye, maga Tiana lett az, miután elvette õt Naveen. Így a probléma meg lett oldva. ;) Bocsánat, de nem bírtam ki, és ha már szóltak ne haragudj, de nem olvastam végig, mind a 94 (most már 95) hozzászólást. :)
Ford Mustang 2011 jan. 09. - 18:52:24
Hát valószínûleg nincsenek.
5/10
offtopic
ariskerase 2011 jan. 09. - 16:46:58 5/10
Szerintem õ maguk sincsenek ezzel tisztában.
Ford Mustang 2011 jan. 09. - 16:40:56 Előzmény ariskerase
Csak nem tudom miért animációs filmnek írják, mikor itt írja a port is, hogy 5 év után készítettek egy hagyományos kézzel rajzolt 2D-s rajzfilmet. Erre fönt meg már animációs filmnek írja.
Összes hozzászólás