A híd

Bakancslistához adom
The Bridge
amerikai krimisorozat, 2013

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A Híd című sorozat egy napjainkban játszódó krimisorozat, amely az amerikai-mexikói határra kalauzolja el a nézőket, hogy bemutassa a két ország közötti feszültségeket. Amikor egy amerikai bírónőt, aki híres bevándorlóellenes nézeteiről, holtan találnak az El Pasót és Juarezt összekötő hídon, Sonya Cross (Diane Kruger) az el paso-i rendőrségtől kénytelen együtt dolgozni mexikói kollégájával, Marco Ruizzal (Demian Bichir) a chiuahuai őrsről, hogy kézre kerítsenek egy gyilkost, aki a határ mindkét oldaláról szedi áldozatait. Marco jól ismeri a helyi rendőrség korrupt világát, és míg kollégái lassan behódolnak a kartellek hatalmának, ő nem adja fel az igazságért vívott küzdelmét. A jóképű és ravasz férfi hajlandó bármit megtenni, hogy elérje céljait. Ez egyáltalán nem szimpatikus Sonyának, aki Asperger-szindrómában szenved, és szigorúan követi a szabályokat és előírásokat. A szókimondó és távolságtartó nő ellentmondást nem tűrően keresi a válaszokat az egyre szövevényesebb ügyben. Az első gyilkosságot hamarosan újabbak követik a határ mindkét oldalán, ahol már így is teljes káosz uralkodik az illegális bevándorlók, a drogkereskedelem, az erőszak és a prostitúció miatt.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Sonya North nyomozó
Marco Ruiz
Hank Wade hadnagy
Kenneth Hastings
Tim Cooper nyomozó
Adriana Mendez
Charlotte

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sorozatneked.hu 2021 márc. 01. - 00:02:28 5/10
5/10

Nekem vegyesek a gondolataim a sorozattal kapcsolatban. Azt hittem sokkal jobb lesz, így inkább csalódás volt nekem. Voltak olyan részek, amiben szinte nem történt semmi értelmes és untam magam. Meg az sem tetszett, hogy eléggé követhetetlen volt, hogy most épp melyik országban vannak. Ezek tükrében a befejezésen már meg sem lepődtem, mármint, hogy egy-két dolgot jobban kifejthettek volna. Ezekután biztos megnézem az eredetit, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen.
ALDO 2014 szept. 28. - 02:25:48 Előzmény mengyan
A harmadik verzió a francia-angol, aminek TUNNEL a címe, nem pedig híd.
Az egy dolog, hogy a szerkesztõk feltehetõleg egy képkockát sem láttak a sorozatból és a külföldi oldal alapján írták a stáblistát, de legalább a fõszereplõ karakterének a vezetéknevét írják már ki rendesen, mert nem North, hanem Cross.
mengyan 2014 aug. 22. - 21:54:05 Előzmény tibitoma
Melyik a harmadik változat? Az elsõ nyilván a svéd/dán, a második meg az amcsi. Amúgy nekem is eddig a skandináv eredeti változatok tetszettek jobban, de semmiképp nem tartom szánalmas próbálkozásnak a remake-eket.
8/10
Tetovaltlany 2014 júl. 17. - 19:47:58 8/10
Én az eredetit láttam elõbb a svéd Broent,szerintem nem olyan rossz az amcsi változat sem,egész jól "utánozzák",hol a mimikát,hol a helyzeteket,és hát sok a változtatás,ami végül is érthetõ...Igaz ennek a verziónak csak a pilotját láttam :)
tibitoma 2014 ápr. 03. - 00:26:21
Miért lenne szánalmas utánzat, ha kemény pénzeket pengettek az eredeti kitalálóinak az amerikaiak?
Ráadásul egy csomó kreativitást vittek bele.
(Láttam mindhárom verzió elsõ évadát.)
akh 2014 febr. 12. - 01:49:01 Előzmény angyalpulyka
Nekem tetszik az amerikai változat az elsõ rész után , talán mert azt láttam elõször.
1/10
angyalpulyka 2014 febr. 07. - 01:41:15 1/10
Szánalmas utánzat. Aki teheti, mindenképpen az eredetit nézze meg: A híd/Bron/Broen svéd-dán thrillersorozat 2011.
akh 2014 febr. 07. - 00:05:34
Az amerikai premierrel egy idõben magyar szinkronnal a FOX-on.