A Hunter Killer küldetés

Bakancslistához adom
Hunter Killer
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kínai akcióthriller, 121 perc, 2018

Értékelés:

181 szavazatból
Szerinted?

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben van, Glass kapitánynak össze kell verbuválnia egy elit tengerészgyalogosokból álló csapatot, hogy kiszabadítsák az elrabolt orosz elnököt, és az ellenséges vizekre behatolva megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

A tengeren és szárazföldön is játszódó Hunter Killer küldetés vérfagyasztóan izgalmas thriller, amelynek további szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint az Oscar®-díjas Gary Oldman (A legsötétebb óra), Common (John Wick: 2. felvonás), Linda Cardellini (Bosszúállók: Ultron kora) és Toby Stephens (Halj meg máskor).
Bemutató dátuma: 2018. november 1. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mategm máj. 27. 15:27:34 10/10
Jó film! Nem ezt vártam Buttlertől, sokkal jobb lett! Izgultam részeken, elmerültem a dolgokban, kizárt a világból és csak a filmben éreztem magam többször is. Ajánlom!
8/10
Shela jan. 13. 20:04:01 8/10
Jó film volt, érdemes megnézni.
6/10
-Vídia- jan. 13. 19:22:22 6/10 Előzmény Halmo Viktória
"Ne kövezzetek meg, de én csak most láttam a filmet. Nekem nagyon tetszett, egy tipikus akciófilm amin lehet egy 6 éves gyerekkel péntek este izgulni :)"

és Te is kiskorú vagy?
7/10
Midnight67 2020 dec. 31. - 11:59:02 7/10
Sajnos lemaradtam az első fél óráról,mert azon a bizonyos R-el kezdődő csatornán adták, amire nem szoktam sok figyelmet fordítani.. Amennyit láttam belőle, az nem is volt rossz. Az elejét majd megnézem a neten, utána pontozok.
3/10
UncleSam 2020 dec. 31. - 00:20:29 3/10
B kategória...
10/10
Halmo Viktória 2020 okt. 30. - 17:52:57 10/10
Ne kövezzetek meg, de én csak most láttam a filmet. Nekem nagyon tetszett, egy tipikus akciófilm amin lehet egy 6 éves gyerekkel péntek este izgulni :)
10/10
beubhd 2020 okt. 25. - 14:28:03 10/10
Tetszett ez a film. Egyszer mindenképp nézhetőek az ilyen típusú gerard butler filmek. A logikai hibák nem érdekelnek, nagyjából fel sem tűnnek, mert én már csak ilyen butus vagyok. :D Tetszett, hogy ez talán az első ilyesfajta film, amely nem az amerikai-orosz hagyományos szembenállásra épít. Jó volt a két nemzetet egy oldalon látni, még ha csak filmen is. 10/10
Snecike 2020 szept. 27. - 18:12:20 Előzmény Tamás Sárvári
Az orosz romboló nem az amerikai tengeralattjárót védi, hanem a romboló autómatikus védekezőredszere érzékelte úgy, hogy lövedékek közelednek a romboló környékére ( nem konkrétan a romboló irányába, de vészesen a közelėbe ), ezért, hogy a romboló saját magát védje, kilőtte a tengeralattjáróra kilőtt lövedékeket, ezután mivel a védekezőrendszer támadást érzékelt, ezért autómatikusan vissza is lőtt. Itt is hibáztak a filmben, mert nem az épületnek kellett volna megsemmisűlnie, hiszen nem onnan jött a támadás. Nagyon le van húzva a film, de szerintem jó volt, és a vége meglepően zseniális emiatt a megoldás miatt.
Roberto DiCapribogyó 2020 szept. 25. - 13:22:28
Nem vártam sokat ettől a filmtől, Gerard Butler elmúlt ~10 évnyi munkásságából kiindulva egy masszív B kategóriás filmre számítottam....azért voltam csak kíváncsi rá, mert amúgy ez a tengeralattjárós zsáner nagyon izgat:-).

Egész jó kis film lett belőle, végig izgalmas volt és a történet is kellemes meglepetés volt számomra, egészen más irányba ment, mint amire számítottam.

Egyszer teljesen jó szórakozás tud lenni (a magyar filmportálok durván lehúzó kritikái bőven érthetetlenek) , de persze "Vadászat a ..." szintű filmet senki ne várjon.
6/10
retrojedi 2020 szept. 24. - 01:49:01 6/10
A rendezés, a filmzene gyenge volt, nem lehetett a drámaiságot átérezni. Az orosz figurák lényegében bábok voltak, nem volt semmi szövegük amiből a személyiségüket megismerhettük volna. A belső terek nem voltak eléggé tengeralattjárósak, a külső látvány pedig agyon CGI volt - inkább használtak volna makettet, az is realisztikusabb lett volna.
7/10
Judit Seregelyes 2020 szept. 24. - 00:52:48 7/10
RIP Michael Nyqvist. (Amikor a film a mozikba került, ő már nem élt. :-( )
9/10
Tamás Sárvári 2020 szept. 21. - 19:56:35 9/10 Előzmény LanyUs
Az ugye megvan mindenkinek, hogy az Oroszok sokkal jobbak tengeralattjárókban. Az, hogy egy USAk bejusson egy orosz bázisra és ott felmerülve szabadon filmezzen az a vicc kategória. Azért a végén mutatnak egy részletet, hogy fényévekre vannak lemaradva az oroszoktól, amikor az orosz romboló védi meg az USA csúcs szuper tengeralattjárót. ;)
8/10
Nótárius 2020 júl. 12. - 23:59:11 8/10
Ma este kétségtelenül nem járatta csúcsra a minőséget a Film Now.
Az mégcsak hagyján, hogy néhány másodpercre többször állóra torpant e film lejátszása, de aztán

úgy az elnöki mentőakció közvetlen kezdetétől, a csúcspontnak tekinthető rakéta-párbajig,

becslésem szerint kb. félóra (?) teljesen kimaradt. Nehezen adtam fel a dolgot, de a netes keresgélésem legjobb eredményeként is csak 2-3 perces (best scenes) angol nyelvű részletekből tudtam összekaparni a hiányzó filmrészt. Ezekből a lényeg ugyan kihámozható volt, de egyrészt ez kissé hézagosra sikerült, másrészt ekként nézve eléggé kizökkentő szaggatottságúvá vált a "műélvezet".
No de sebaj, volt olyan jó, hogy részemről még így is megért egy egész jó minősítést; és feltétlen szerét ejtem, hogy mielőbb hiánytalan egészében megnézhessem!
9/10
Maklari Gabor 2020 jún. 21. - 22:32:58 9/10
Rendkivul latvanyos 2 oras izgalom. Nem igaztortenet es nem is dokumentum film, igy bizony vannak benne nem tul elethu reszek is, de ettol ez meg egy 8+ csillagos akciofilm szerintem. Aki nem birja az ilyen hajlitasokat az ne nezzen akciofilmet, fokent ne amerikait.
José Giuseppe 2020 máj. 09. - 23:47:21 Előzmény Gavroche1
Egyetértek!!!!
2/10
MGNT 2020 máj. 08. - 09:41:07 2/10 Előzmény LalolibTV
Egyet értek, konkrétan egy kalap sz@r ... Gerald Butler sajnos végleg átcsúszott a C kategóriába.
Az alapsztori nem lett volna rossz, de a kivitelezés, ehh ... kezdve az olyan idióta dolgoktól,

mint 400 yardra követni egy tengeralattjárót úgy, h az nem veszi észre, odaérni kb fénysebességgel Skóciából Oroszországba, mindenféle egyeztetés nélkül pont akkor kibukkanni a kis tengeralattjáróval amikor a kommandósok is odaérnek, az oroszok a szupertitkos puccsot úgy hajtják végre, h az elnök testőreit olyan helyen lövik agyon ami mérföldekről látható és persze az ameriakiak "szondája" pont abban a pillanatban ér oda,


folytatva a szánalmas cgi-vel meg mögévetítős jelenetekkel amik kb a 81-es Das Boot színvonalán állnak ... förtelem.
Mondjuk tény, a néhai Szív TV-n egy Dragon Wilson akciófilm után nem rontotta volna le a színvonalat.
6/10
Guatrau 2020 jan. 04. - 20:09:14 6/10
Ez egy Steven Seagal film is lehetett volna... Mondjuk fénykorában. :D
Egyszer elment, kólával, meg tökmaggal.
LanyUs 2019 dec. 25. - 11:41:11 Előzmény King Diamond
Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget! Élvezhető, pörgős akció! Tetszett, hogy szárazföldön is játszódott párhuzamosan. Előre kiszámítható a cselekmény, Buttler első fél órás játéka sem tetszett, ennek ellenére élvezhető. Ezek az "agymosott/agyhalott" kommentek viszont rendkívül zavaróak a fórumon. Nem tudom miért emeli magát valaki felsőbb szintekre azzal szemben, aki ilyen kikapcsolódásra is vágyik.
A békével kapcsolatosan pedig: nyugodtan kanalazhatjuk a szokásos vasárnapi húslevest békésen, mert ha kirobban egy ilyen, akkor béke ide-oda 1 másodperc alatt eltűnnének országok mindenestül.
8/10
King Diamond 2019 szept. 27. - 21:59:06 8/10
Nem nagyon szoktam tengeralattjárós filmeket nézni, nem láttam még se a Vadászat a Vörös Októberre, se az U-571, se a Kurszk, stb. filmet, de néha-néha azért ilyeneket is érdemes nézni. Ez a film kimondottan jó volt, egy percig nem unatkoztam rajta. Jó kis tengeralattjárós, kommandós akciódömping, amitől leginkább a kikapcsolódást, szórakoztatást várja el a néző. Nekem nem volt a történet sem annyira sablonos, mivel alig nézek ilyeneket (az, hogy Amerika és Oroszország áll itt is egymással szemben, hát, na). A színészek jól játszottak, és itt megemlíteném, hogy például Gerald Butler még ugyan jól hozta ezt a karaktert (is) és teljes mértékben elhitette velem, hogy ő egy tengeralattjáró kapitánya és ott van, nem pedig egy stúdióban. Mellette ki kell emelni az orosz kapitányt (Andropov), akit az azóta sajnos már elhunyt Michael Nyquist játszik szintén remekül. Rajtuk kívül is jó volt persze látni a többieket is. Kellő mennyiségű akció (a mesterlövészes rész például zseniálisan van megcsinálva), feszültség, izgalom, minden adott, ami egy jó, pörgős akciófilmhez kell + a tengeralattjárós történet. A magyar szinkronnal sem volt problémám, soha rosszabb akciófilmet. Persze, itt is megjelentek a propagandázós, agymosott zombis klisék (kommentek), amikre ügyet sem kell vetni.
8/10
6/10
sexykex 2019 aug. 19. - 12:19:28 6/10
A tengeralattjárókon játszódó filmek egy elég speciális osztályt képviselnek. Elég sok közös pontjuk van a zárt tér, a hasonló cselekmények, a látványelemek hiánya következtében. Többnyire rendkívüli embereknek kell rendkívüli helyzeteket megoldaniuk.
A Hunter Killer annyiban más, hogy a hajókon kívül is zajlanak események és annyiban azonos, hogy a víz alatti történések bemutatása a szokványos gyerekes módszerrel zajlik. Tetszett, hogy nem rugaszkodtak el végzetesen a valóságtól, mindössze egy akciófilmnyire.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu