A Jaguár

Bakancslistához adom
Le Jaguar
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia kalandfilm, 100 perc, 1996

Értékelés:

86 szavazatból
Szerinted?

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
orgyen 2014 máj. 15. - 11:19:29 Előzmény Francipapi
Eltekintve a mese elemektõl ami ne zavarjon senkit, ez valóságos alapokra épült:
- az Amazonas alsó folyásánál (a torkolat közelében) valóban élnek olyan törzsek amelyek ugyanolyan alkatúak és ugyanolyan öltözékben járnak mint a filmbeli "indiánok" és valóban ki akarták/akarják õket üldözni a területükrõl nyerészkedõ "üzletemberek".
- ez a film (a népszerû játékfilm elemeit felhasználva) széles körben igyekszik felhívni a figyelmet erre a tényre, az azóta eltelt események tükrében nem is eredménytelenül.ó
- ne keverjük össze az amcsi "hõsies" valóban agymosó filmekkel!
10/10
Francipapi 2012 ápr. 25. - 23:33:09 10/10
Ez egy nagyon jó kis film, még a francia filmek között is jónak tekinthetõ! Minden pillanatát élveztem, és bár mem volt mentes az amerikai agymosó nyáltól, azért még így is bokáig kiemelkedik az amerikai színvonalból! Több francia filmet kellene adniuk a tévéknek!
Redfield 2007 máj. 01. - 21:43:13
Kár. Engem nagyon is lekötött. Jean Reno pedig újonnan egy rakás szemétben szerepel, ahol mondjuk ki: színészként semmit sem mutathat, de ebbe legalább egy kicsit azért többet, mint úgy általában.
Danny Wilde 2007 máj. 01. - 20:31:06
Jean Reno tiszteletbeli gall, valójában spanyol :-))
Én szeretem a francia filmeket,szerintem még mindig tudnak jókat csinálni.Gondoljunk bele hány francia film van amibõl készült amerikai remake. Az én kedvenc francia színészem Daniel Auteuil.Nincs meg véletlenül valakinek az Éretlenek Dvd-n?
kevinspéci 2007 máj. 01. - 17:50:08
Ne báncsuk a "Vén Lószemût". :)
Mindenkinek vannak ballépései. Azér' kétségtelenül a legnagyobb gallok egyike.
Redfield 2007 máj. 01. - 15:33:21
üdv smassz...!
Mint azt láthatod: a korábbi hozzászólásom óta kicsit máshogy elmélkedek, azóta nyitottabb is lettem sok filmre. szóval bocs, de már nem teljesen aktuális.
10/10
smasszer 2007 máj. 01. - 14:31:27 10/10 Előzmény Redfield
Üdv.Red...!
Tiszteletben tartom mások véleményét, még ha számomra az oly sületlen is mint jelen esetben a tiéd.

A franciák -szerintem- messze a legjobb filmipart és, hogy tovább menjek a egyik legjobb színészpalettáját tudhatják magukénak - piciny bolygónkon.
Feltételezem Neked is ismerõsen cseng, a Funes, a Belmondo, a Gaben, a Marceau, a Depardieu... név; a sok közül.

Igaz a franciák nem csinálnak olyan szuper -csöpögõs- hazafias filmeket, mint a "hõs" amerikaiak, illetve olyan minõsíthetetlenül szart mint a németek.
És, ha már kritizálunk, (mert ahoz mink magyarok nagyon értünk) nézzünk szét kicsit itthon is. A régi magyar filmek még értek valamit, de -ki merem jelenteni- napjainkra ez a béka feneke alá süllyedt

Messze a legjobbak szerintem a franciák...
Redfield 2007 máj. 01. - 14:23:53
Nem kivételezek nagyon. :) mindenhonnan van valami jó, tõlünk is, az angoloktól is, az amcsiktól is, dánoktól is, németektõl is, franciáktól is. Az amcsiktól sok film jön, sokat látok, de ettõl még nem mind színvonalas, vagy tetszik. Ha több francia vagy német filmet néznék, onnan is több jót találhatnék, de nem rövid út ezt bejárni.
amatõõr 2006 dec. 03. - 21:48:36 Előzmény Redfield
Nekem is tetszett, jó filmecske, nem olyan nagy szám, de azért jó.
Redfield 2006 nov. 26. - 11:11:31
A Franciák szerintem ritkán alkotnak olyan filmet, ami igazán ér is valamit. Na ez egy ilyen.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu