A kaméliás hölgy

Bakancslistához adom
La dame aux camélias
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia romantikus dráma, 119 perc, 1997

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az alsóbb néposztályba tartozó Marguerite Gauthier és az arisztokrata Armand Duval szenvedélyesen egymásba szeretnek. A lány úgy érzi, kapcsolatuk ronthatja szerelme perspektíváit, ezért elmenekül tőle. Armand félreérti a helyzetet, azt hiszi, Marguerite mást talált helyette. Féltékenységében bosszút forral a lány ellen. Amikor megtudja, hogy nem csak igazságtalanul vádolta a lányt, de Marguerite ráadásul súlyosan beteg is, azonnal hozzá siet. Még épp idejében, hogy a haldokló lánytól el tudjon búcsúzni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
abradan 2011 aug. 16. - 17:46:35
Sajnos csak a regény éli túl azt az érzést, amit kibont. Filmen ez a kurtizán szenvelgés nézhetetlen. A fõhõst játszó színésznõ remek volt a szerepre, de nem tudta érzelmileg végigvinni a jellemfejlõdést. Nem is lehet, nem úgy van megírva. Kissé poros ez az idea már. Szép, de poros.
offtopic
Gabriella54 2011 aug. 16. - 02:38:43 Előzmény géGyula
Elõször regény volt A kaméliás hölgy, késõbb készült el a színpadi változat.
Az ifjabb Dumas több jelentõs mûvet írt, regényeket, színdarabokat. Érdemei elismeréseként kitüntették a Becsületrenddel is.
drProktor 2011 aug. 15. - 22:57:44
Ez bizony nagyon izléses és szép film.
sulmona 2011 aug. 15. - 21:48:16
Ez a feldolgozás kimondottan jó. És nagyon el lettek találva a szinkronhangok. Én épp idén olvastam el a könyvet, nagyon jól adja vissza ez a film.
Ford Mustang 2011 aug. 15. - 16:25:15
Nekem az eredeti jobban tetszett, de ez sem rossz.
géGyula 2011 ápr. 12. - 23:18:48
Zseniális film. Dumastól általában sokat olvastunk, róla sokat tudunk, de az ifjabbtól annál kevesebbet, jószerivel tán nem is írt mást, mint ezt a darabot, melyet aztán Verdi operája miatt szinte mindenki ismer, a modern kultúra alapmûve, mint a KareninaAnna.
A film nagy erénye, hogy a meglehetõsen érzelmes melodramatikus történetet hitelesen, életszerûen eleveníti meg. Ebben a remek szinészek, ebben az esetben még a remek szinkronhangok is segítenk. A film atmostféája hengulata is izgalmas, lebilincselõen érdekes.