A királyért és a koronáért

Bakancslistához adom
La Dame de Monsoreau
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 95 perc, 2008

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Alexandre Dumas regényének pazar kiállítású filmfeldolgozása a 16. századba vezet vissza bennünket, III. Henrik korába. A felkavaró szerelmi drámák, politikai intrikák, a csatamezők és romantikus kalandok gazdag sodrású cselekményének középpontjában a gyönyörű Diane de Meridor áll, akinek szerelméért befolyásos férfiak küzdenek. Monsoreau gróf, a király fővadásza, rögtön történetünk elején, első pillantásra és végzetesen beleszeret a hamvas, fiatal bárókisasszonyba, s hogy meghódítsa, meghívja őt a kastélyában rendezendő bálra. Diane szépsége azonban más férfiakat is megbabonáz, és apja másnap hiába várja vissza a bálról leányát, szíve féltve őrzött, legnagyobb kincsét.
Két évvel a Szent Bertalan éji vérengzések után vagyunk, amikor III. Henrik minden erőfeszítésével arra törekszik, hogy megbékítse a katolikusok és protestánsok közötti ellentétet, és nyugalmat teremtsen az országban...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ghanima 2010 szept. 21. - 23:50:32 Előzmény scn
Egyetértek, fõleg most visszaemlékezve az akkori több kötetre: a végét összecsapták - talán túl drága lett? Kár érte, és meg kell szereznem a könyvet, uff!!! :-)
Ghanima 2010 szept. 21. - 23:47:28
Franc... a nagy lelkesedésben nem egyeztettem: elõkerülnek...
Ghanima 2010 szept. 21. - 23:44:46
Végre valahára!!!! Még gimnazista koromban egy barátnõmék könyvespolcán láttam meg egy 20-30-as évekbeli szép, vörös kötésû könyvsorozatot, három vagy négy kötetes volt... Elkértem, mert láttam, hogy Dumas! Rekordidõ alatt végigolvastam, mert reméltem, legalább olyan vadromantikus, mint a Monte Cristo grófja. Nem is kellett csalódnom! :-) Szerettem volna elkérni tõlük, de nagyon ragaszkodtak hozzá - fõleg, mert hiányzott volna a nagy sorozatból...
Aztán lassanként elfelejtettem, leginkább a címét, bár egy ideig kerestem antikváriumokban, sehol nem tudtak róla. Pár éve próbáltam felidézni, ismét kérdezgettem antikváriusokat, de cím nélkül nem jutott eszükbe semmi.

És most itt van, filmen!! Tyuhaj!!!
Azért nem vagyok teljesen megelégedve a sorozattal: hiába a sok fordulat, mégis kicsit vontatott volt a film, bár talán a mai, második rész kevésbé. Gyönyörûen volt fényképezve, szép és gazdag volt a kiállítás, a színészek is kitettek magukért, bár az intrikus szerepkörben megjelenõk - tkp. természetesen! - "jobbak" voltak/lehettek.

Mindenesetre most megújult érdeklõdéssel és szorgalommal fogok antikváriumokban keresgélni, hátha elõkerül valahol azoknak a régi, vörös kötésû könyveknek a párjai.
szevia 2010 ápr. 08. - 21:42:54
Érdekes, hogy a legellenszenvesebb, legvisszataszítóbb figura volt a legérdekesebb,és messze kimagaslón a legjobb színészi játék / a herceg/
A pozitív figura halovány és jellegtelen volt, pedig a történetben amúgy elég komoly súlya volt, nehéz elképzelni, hogy egy ilyen álmos képû, helyes kis fiúcska töltötte volna be az ellensúly szerepét.. És hát a gróf is bõven leelõzte erotikus vonzerõben, csak ne lett volna ilyen kegyetlen és ostoba..de én sajnáltam azért..
10/10
Alice946 2010 ápr. 08. - 13:47:58 10/10
Nagyon nagyon tetszett a film, egyébként is imádom a Dumas regényeket bár csak egy apró töredék az amit olvastam, de folyamatosan dolgozok azon, hogy a kezembe jusson egy-egy regénye:)
Nem tudjátok honnan lehetne letölteni? Az elsõ elejét nem láttam sajnos:(
SPOILER
Én percekig el sem hittem, hogy meghalt :(
SPOILER VÉGE
andy_balog 2010 ápr. 08. - 10:34:09
sajnalom hogy meghalt Busy :(
7/10
scn 2010 ápr. 08. - 09:27:18 7/10
Alapvetõen nem rajongok a kosztümös filmekért, de ez egészen rendben volt. Egyedül a végén volt olyan érzésem, hogy nagyon összecsapták. Minden szálat, amit 2 és fél órán át szépen fûztek és bontogattak, azt kb. 10 perc alatt hirtelen mindet lezárták... Az elsõ rész alapján egy erõs 9-est adtam volna, de egy ilyen befejezéssel max. 7/10 nálam.
10/10
tucsoktinka 2010 ápr. 07. - 07:49:35 10/10
hahó! Szerintem is nagyon jó,de tegnap sajnos csak a felét láttam.Nincs valakinek valami ötlete hogy hol szerezhetném meg? Megköszönném.
cika 2010 ápr. 06. - 21:50:46
Már láttam, és számomra igazi élményt adó film.
Hekkk 2010 ápr. 06. - 19:21:16
Mindenképpen megnézem. Remélem nem fogok csalódni! Szeretem Dumas-t, a kosztümös filmeket, a francia alkotásokat, szóval szerintem jó este lesz.