A kis véreskezű

Bakancslistához adom
The Butcher Boy
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 106 perc, 1997

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Írország, 1962. A tizenkét éves Francie nehéz családi körölmények között él, a filmek által inspirált saját álomvilágába menekül alkoholista apja és labilis idegzetű anyja elől. Kitalált vértestvére Joe, vele osztja meg az álmodozás terheit. A család tragédiája Francie-t a legszürreálisabb emberi nyomorba taszítja. Egyedül marad Joe-val és az emberek iránti kimondhatatlan haragjával. Egyik nap Francie szörnyű tettet követ el: lemészárolja az ellenszenves szomszédasszonyt. A fiút elmegyógyintézetbe zárják, ahol találkozik egy angyallal.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  1998
  Legjobb rendező: Neil Jordan
 • Európai Filmdíj

  1998
  Legjobb operatőr: Adrian Biddle
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  1998
  Arany Medve jelölés: Neil Jordan
 • Európai Filmdíj

  1998
  Legjobb film jelölés: Redmond Morris

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
funfun 2021 dec. 17. - 11:49:34 10/10
A film brutál erős, a brutál szó szerint értendő. A gyerekszereplők hibátlanul játszanak, főleg a főszereplő. Kivételesen a szinkronizált változatban a gyerekszereplők magyar hangjai is jók, nem iskolás szövegfelmondást hallani.

A port.hu történet ismertetése pedig több helyen sántít. Joe nem képzeletbeli barát, az arkangyal nem arkangyal, a szomszédasszony sem a szomszédban lakik.

A film 10/10.
10/10
szabinagypal 2014 jan. 22. - 22:03:49 10/10 Előzmény kritiza
Az IMDb is ugyaneddig írja le a történetet:
"Francie and Joe live the usual playful, fantasy filled childhoods of normal boys. However, with a violent, alcoholic father and a manic depressive, suicidal mother the pressure on Francie to grow up are immense. When his mother eventually commits suicide and Joe goes off to boarding school, Francie sinks ever deeper into paranoia directed mainly against Mrs. Nugent, a nasty neighbor, and fantasy where he has visions of the Virgin Mary. After his father dies Fancie's condition worsens, his behavior becomes more bizarre and erratic culminating in the extremely bloody murder of Mrs. Nugent whom he holds responsible for all the wrongs visited upon him. The authorities arrest Francie and commit him to an asylum in an attempt to cure him."
kritiza 2011 szept. 23. - 22:58:02 Előzmény morcica
Rendszeresen ezt csinálja sajnos a port.hu. Nem értem, miért jó ez bárkinek is. Én már ezért nem olvasok soha elõre filmismertetõt, meg nem nézek trailert, mert sok meglepetéstõl és élménytõl fosztanám meg magam.
morcica 2010 dec. 28. - 00:08:05
hogy lehet egy tartalomismertetõben leírni a film legvégét? :S