A kiválasztott - Az amerikai látnok

Bakancslistához adom
Early Edition
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmsorozat, 45 perc, 1996

Értékelés:

110 szavazatból
Szerinted?

A történet középpontjában Gary Hobson áll, a fiatalember, akihez a postás az aznapi újság helyett a másnapit kézbesíti. Gary, ahogy már az első részben láthatjuk, nem igazán szerencsés fickó. Hazaérkezik a munkából a születésnapján, és otthon az a hír fogadja, hogy a felesége kihajította minden különösebb ok nélkül. Beköltözik egy olcsó hotelbe, és másnap reggel a Chicago Sun Times-t és egy macskát talál az ajtaja előtt. Garynek hamarosan rá kell döbbennie, hogy az újságban leírtak valósággá válnak (minthogy a másnapi újságot olvassa). Így hát felmond a munkahelyén, és megpróbál a lehető legtöbb hasznot húzni e rejtélyből.

Marisa, a vak lány lesz Gary őrangyala. Marisának pénzre van szüksége, hogy vehessen egy vakvezető kutyát, és Gary önzetlenül nekiadja az újság révén nyert 15.000 dollárt. Mikor Gary legjobb barátja, Chuck tudomást szerez a Garyvel történtekről, lázas izgalommal próbálja meggyőzni a fiút, hogy mi mindenre lehetne kihasználni ezt a nagy lehetőséget. Chuck lesz Gary rossz szelleme, Marisa pedig a jó szellem. Amikor azonban Gary egy kedves barátja megsérül, Garyt lelkiismeret-furdalás gyötri, hogy nem tudta megakadályozni a történteket, pedig a hír szerepelt az újságjában. Mindent elmesél Marisának, és a lány arra bíztatja, hogy használja fel ezt az ajándékot arra, hogy megmenti az embereket. Ettől kezdve Gary ritkán használja az újságot a saját hasznára, csak akkor, ha nagyon szorult helyzetbe kerül. Fordulatos és izgalmakban bővelkedő események sorában kell helyt állnia, és ez a helytállás sokszor igen mulatságos helyzeteket teremt.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Fõnix_császárnõ 2012 dec. 18. - 10:06:11 10/10 Előzmény jeffero
Hát én is most csatlakoznék, kezdek örülni hogy milyen jó hogy lett új mûsorrendjük, erre azt vettem észre hogy késõ estére tették át ezt a sorozatot O____________0
offtopic
jeffero 2012 szept. 23. - 13:35:53
Hát elegem van a tv2-bõl és társaiból. Tegnap még 13:25-re jelezték a sorozatot, ma elõbbre tették 20 perccel, 13:05-re. Persze akkor veszem észre, amikor rég elkezdõdött.
Ajánlom mindenkinek, hogy frissítse a port.hu napi mûsort aznap a kezdés elõtt 1-2 órával, vagy legalább reggel, mert általában akkorra aktualizálja a port.hu. Egyszer azt válaszolták emailben nekem, hogy a reklámidõk függvénye ez, amiatt változik.

Bár a FEM3-al már jártam úgy, hogy a port.hu egy kora reggeli mûsort 7 órára mutatott, a csatorna hivatalos honlapja meg 6 órára. Ez aztán a jelentõs különbség!
8/10
Bob19 2012 ápr. 01. - 12:26:22 8/10 Előzmény Bob19
Ez az axn jól megkavarta a részeket. Ha az imdb-nek lehet hinni akkor a befejezõ rész nem az volt amit az axn adott le, hanem az amikor Gary az ír bevándorlónak segített, 89 vagy 88. rész.
8/10
Bob19 2012 márc. 29. - 09:53:21 8/10
Ezek tiszta hülyék, hogy megint elõröl fogják kezdeni a sorozatot. A képarány változást én is észre vettem, bár meg lehet szokni. Inkább nézem így mint, hogy megint nem tudjam végig nézni a sorozatot.
9/10
UserX 2012 márc. 25. - 13:16:10 9/10
Mi ez a gnómra módosított képarány?
Még ki sem lehet korrigálni, mert fixálták a beállításokat.
Ez így nézhetetlen. Elkapcsoltam!
8/10
Bob19 2012 febr. 15. - 13:43:20 8/10
Na megnéztem az imdb-t és ezt a részt láttam:
http://www.imdb.com/title/tt0568488/
Vagyis a 88. részt. Még jó, hogy nem néztem tovább, mert nem szeretek úgy befejezni egy sorozatot, hogy részeket hagyok ki.:D
8/10
Bob19 2012 febr. 15. - 13:39:10 8/10
Akkor lehet pont az utolsó részét láttam volna? Az nem lenne jó.:(
Lehet neten fogom inkább megnézni a részeket, mert a tv csatornák már nagyon megbízhatatlanok.
jeffero 2012 febr. 15. - 11:01:06 Előzmény Bob19
Én nem néztem eddig a PRO4-rõl, mivel nem is volt meg a csatorna, csak nemrégiben került fel a DIGI mûholdas tévé kínálatába.
Most rákapcsoltam, és habár a fõcímbõl nem derült ki melyik részt is adják éppen, utána sem mondtak be semmi epizódcímet, mégis ismerõsnek tûnt az epizód, és a benne szereplõ Leslie Hope színésznõ név alapján rákerestem az IMDb-n, és kiderült, hogy ma éppen a 10 órai ismétlésben az 1. évad 4. részét adják (The Paper címmel). Tehát ma 17 órakor az 1. évad 5. része várható.

Eszerint szombaton 17 órakor kezdték újra a sorozatot az elejétõl, és amit te láthattál a múlt héten korábban, az valamelyik 4. évad végei epizód lehetett. Az IMDb szerint összesen 4 évadja, 90 része van a sorozatnak.

Hát azért remélem az AXN végigadja a mostani vetítésben, és a hétvégi ismétlés is megmarad, ahol 1 évaddal korábban vannak, még csak múlt hétvégén kezdõdött a 2. évad.
Talán a TV2 is begyorsíthatna, mert heti 1 résszel, vasárnaponként adva csak kb. 2013 õszére végeznének. De elképzelhetõ, hogy egyszer csak gondolnak egyet, és berakják szombatra is, vagy esetleg éjjeli idõpontba. Volt már ilyen tavaly pl. a Sliders sorozat esetében, amelynek az 5. évadják éjjel 2 körül zavarták le pár hét alatt hétköznapokon adva.
8/10
Bob19 2012 febr. 11. - 14:59:01 8/10 Előzmény Edinaky
A Pro4 az nem új részt adott most valamelyik nap? Arra a részre gondolok, mikor Hobson visszaemlékszik gyerekkorára, és arra az esszé versenyre. Meg benne volt Lucius Snow is.

Amúgy nem tudja valaki, hogy az AXN jó pár hónappal ezelõtt hol hagyta abba? Engem már nagyon fel tud idegesíteni ez a sorozat, mert egyik adó sem adja le végig!
floydie1980 2012 febr. 02. - 11:29:12 Előzmény Edinaky
Eddig nem nagyon adták, most meg egyszerre három csatorna is adja:O
Jó sorozat, kellemes kikapcsolódást nyújt:)
Edinaky 2012 jan. 15. - 15:28:29 Előzmény jeffero
A PRO4 is adja, hetköznapokon délelött 10:30; az elözö napi ismétlése, délutánonként 17:35-töl.
offtopic
jeffero 2011 dec. 28. - 14:11:52 Előzmény Niquist
2012. január 8-ától a TV2 megint tesz egy próbát a sorozattal, talán most már nem fognak megállni pár rész után. Arra számítottam amikor megláttam az idõpont listánál, hogy az 5. résszel folytatják, de nem, megint az 1. résztõl kezdik. Mondjuk több hónap szünet után ciki is lenne, ha az 5. részt raknák be, mert ki tudja, lenne aki nem látta az elejét, vagy már nem emlékszik rá, és akkor meg azért jönne a panaszkodás. Így akkor januártól megy 2 csatornán is a sorozat.
Niquist 2011 nov. 20. - 12:39:46 Előzmény jeffero
Igen ez már tényleg a "sokadik ismétlés". Ma én az AXN-t nézem, de bármelyik csatornára igaz:
Do While True; (Nincs benne az 'Exit Loop') :D :)
offtopic
jeffero 2011 okt. 02. - 13:12:55
Sajnos 4 rész után abbahagyta a vetítését a TV2, amin nagyon ledöbbentem. Persze a sokadik ismétlés volt, ennek ellenére engem érdekelt volna, de ez szerintem nem indokolta volna, hogy levegyék. Akkor minek kezdtek bele, ha nem tudják leadni végig?
A napokban olvastam neten, hogy nehéz idõk jönnek a kereskedelmi tévékre, fõként a TV2-re, kevesebb a reklámbevétel, így kevesebb pénzbõl gazdálkodhatnak. Valószínûleg emiatt áldozták be a sorozatot, 1 hónapja meg a Sliders-szal történt ugyanez, bár az vsz. az õszi mûsorstruktúra miatt került le.
Már nincs pénzük vasárnap délutáni filmre sem, helyette a szombat estit ismétlik meg, de nem egy ritkaságot vagy valami klasszikust, hanem ami tucatfilm, bárhol elérhetõ, vagy akár Tesco-ban 150 Ft-ért megvehetõ.

És arról nem beszélve, hogy anno A férjem védelmében sorozatot is abbahagyták, amit azóta nem is folytattak, pedig a Universalon már a 2. évad is lement végig, sõt most megy az ismétlése.
Ezzel a hozzáállással ne is csodálkozzanak, ha nézõket veszítenek.
xipehuz 2011 szept. 18. - 13:25:35 Előzmény Ekibit
Hát ezt nem is kell komolyan venni, ez egy komolyan szórakoztató sorozat.
oldbone 2011 márc. 05. - 13:26:59 Előzmény Mikul
Nem volt rossz sorozat ...
.. na de ma már megint újra kezdik.:D
Nem szokásom 2* megnézni ugyanazt!
(Ment de. és du. is, aki akarta, megnézhette.)
AXN <- szegénységi bizonyítvány! :P
10/10
Mikul 2011 jan. 18. - 22:14:48 10/10
Nagy nehezen nekem sikerült összegyûjteni mind a 4.évadot szinkronnal!!!
Enn1 2011 jan. 12. - 21:10:28
Imádom ezt a sorozatot és annyira sajnálom, hogy vége van. Imádom, mert nagyon jó az alapötlet, színesek a karakterek,viccesek a párbeszédek, izgalmas történeteket találtak ki, és egyedüli negatívumnak csak azt mondhatnám, h Gary idõnként túlságosan tutyi-mutyinak tûnik.De csak ennyi "rosszat" tudok mondani róla, amugy nálam nagyon megállta a helyét a film;D.
És ezúton szeretném megköszönni az AXN-nek, hogy mintegy 10 évvel késöbb sikerült megnéznem végre teljesen a sorozatot. Én csak arra emlékszem, h még nagyon régen, talán 6-7 éve, amikor elõször adták a TV2-n, akkor szerettem bele a történetbe, na meg a macskába;D Aztán ott nem fejezték be, és most itt olvastam, h az AXN is sugarozta vmikor korábban?Ezt nem is tudtam, nekem csak pár éve ven AXN-em, de azóta is áldom a sorsot, mert király egy adó;D Neki köszönhetem, hogy végigizgulhattam több ízben a CSK, CSK-Atlantisz-t is;)
De ez nem a reklám helye, és visszatérve a témához, van még vmi.Már tegnap azon filóztam, h igazábol a tegnapi rész illene be sorozatzáró résznek, hiszen Gary akkor tudta meg, miért, és hogyan választották ki õt, és jelképesen õ is kiválasztotta a majdani saját utódját a kislány személyében. Ugy láttam, a négy évad alatt ekkor érezte át leginkább a feladatát, a felelõsségét. Szoval nem értettem, miért nem az a befejezõ rész (habár maximálisan élveztem a mait is!!!). Így utána olvastam, és kiderült, h még az elsõ vetitéskor az USA-ban a mai 'idõutazós' és a minapi 'ír lottó-majdnem-nyertes lányról' szóló részeket véletlen rossz sorrendben vetítették le, és azota sem cserélték vissza a sorrendet.Szoval igazábol tényleg a tegnapi rész a finálé:D
De végülis mindegy, csak gondoltam megosztom a többi rajongóval. A lényeg, hogy vége van, örülök, hogy végig nézhettem, és szívbõl sajnálom, hogy csak 4 évadot gyártottak belõle.De az tuti, hogy sosem fogom elfelejteni, és idõnként újra megnézem majd;D Hajrá Gary...
5/10
Ekibit 2010 dec. 31. - 17:41:22 5/10
Nekem csak az nem tetszik ebben a sorozatban hogy egyszerûen nem lehet komolyan venni.
8/10
Bob19 2010 okt. 20. - 18:15:39 8/10 Előzmény Mikul
Köszi szépen! Felírom magamnak. :D
Összes hozzászólás