A legbelsőbb körök

Bakancslistához adom
The Inner Circle
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-amerikai-orosz történelmi dráma, 137 perc, 1991

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Ivan Sanshin (Tom Hulce) igaz története, aki a szovjet diktátor, Sztálin (Aleksandr Zbruyev) saját mozigépésze volt 1939-től. A gépész folyamatosan vetítette a diktátornak a betiltott szovjet, német és hollywoodi filmeket. A tisztogatás szele a gépész családját és magát is elérte. Éveket töltött a leghírhedtebb börtönrendszerben, a Gulágon. A kényszerből Amerikába emigrált Konchalovskynak ez a film volt az egyik első idegen földön írott és megvalósított sikere...

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
robertsuzuki jún. 24. 15:20:58 5/10
"Sztálin mellett nem unatkozol"-ódon busman közmondás.
5/10
4427-28 2018 okt. 30. - 23:45:52 5/10
Érdekfeszítő történet, közepes film, rémes magyar szinkron.
Corpse Bride 2015 máj. 19. - 15:50:19
Az egyszerû mozigépész fõhõs személyén keresztül tragédiák sora tûnik fel. Aki kellõen beleéli magát a korra oly jellemzõ kiszolgáltatottságba, azt könnyen a sírás kerülgetheti, de legalábbis torokszorító fájdalmat és szomorúságot fog érezni. Tom Hulce meggyõzõen alakít egy naiv orosz lelket és Sztálin feltétel nélküli csodálóját. Azokban a kegyetlen idõkben ez a fajta teljes alárendeltség elfogadása, a félisten Sztálin bálványozása egészen megszokott lehetett. Anasztázia (Lolita Davidovich) és a rettegett Berija (Bob Hoskins) megformálása is elsõrangú.
A filmet bírálók közül azt is a rendezõ szemére vetették, hogy Joszif Sztálin egészen vonzó, pozitív hõsként jelenik meg minden jelenetében. Nos, persze, minthogy a figuráját végig az õt istenítõ Ivan Szanshin szemével látjuk. Miért is kéne egy véreskezû diktátort kizárólag fenevadnak beállítani.

Egyik legnagyobb filmélményem volt. Magas színvonalú mûvészi elõadás egy sötét kor jobb sorsra érdemes szerencsétlen állampolgárairól, egy elnyomó diktatúra alattvalóinak szenvedésérõl. Mindezzel együtt, mégsem borul rá egy mindent elfojtó sötét lepel, a vége inkább halvány reménysugarat mutat.
Querelle 2015 márc. 14. - 16:42:00 Előzmény Gina424
A film tényleg nagyon jó. A fõhös viszont szerintem nagyon túljátssza az együgyû szerepét.Magyarán csak a fõhõs nem jó benne, az összes többi - szereplõ, filmezés, zene, történet - IGEN !
10/10
Gina424 2014 jan. 17. - 13:55:11 10/10
Egész egyszerûen szuper film! Végig a sírás folytogatott!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu