A leghidegebb éjszaka

Bakancslistához adom
magyar kisjátékfilm, 48 perc, 2000

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Jenő, a kisiklott életű szobafestő-mázoló, egy lakótelepi ház garázsában lakik, és életét a kocsmában tengeti. Egyetlen öröme a kisfia, akit karácsony este meglátogathat és elviheti őt ünnepelni. Nagyon várja a találkozást, ami számára borzalmas fordulattal ér véget.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 aug. 08. - 17:52:07
meglehetõsen rövid film volt.
5/10
adamnagysweetmovie 2011 aug. 07. - 08:23:23 5/10
Szintén. Nemúgy volt ez film, mint színház és irodalom. Tar Sándor sajátos és autentikus hang a magyar irodalomban, a filmbõl ezt a hitelességet hiányoltam. A groteszk, ami Gothár stílusjegye, nekem most aláásta a drámát, néha röhögtem rajta, de nem éreztem súlyt mögötte - kivéve a legvégén, de ez nem menti fel a filmet (ahogy Jeles mûveinél is éreztem már ezt a hiányt).
feketevipera 2011 aug. 06. - 22:50:46
Nekem nem igazán tetszett a film, mintha túlzottan artisztikus akart volna lenni (bár nem tudom, lehet, hogy írói/rendezõi szándék volt, hogy helyenként karikatúraszerûen szóljon egy "kisszerû" témáról). A színészek minden igyekezete ellenére sem éreztem igazán atmoszférát a történetben, számomra elég mûvinek tûnt az egész. Alapvetõen túl sok újat sem tud mondani a sztori - legalábbis szerintem -, az én olvasatomban a magányról, a kirekesztettségrõl, a periférián való tengõdésrõl, a boldogságkeresésrõl, a mindennapok túlélésére tett kétségbeesett kísérletekrõl van itt szó.
Egyébként bõvebb információért itt egy link:

http://www.imdb.com/title/tt1151300/