A Macomber-ügy

Bakancslistához adom
The Macomber Affair
amerikai kalandfilm, 86 perc, 1947

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az Ernest Hemingway írása alapján készült melodráma Nairobiban játszódik. A gazdag amerikai Francis Macombert egy bölényvadászat során felesége, a gyönyörű Margareth lelövi. A rendőrfelügyelő kísérőjüktől, Robert Wilson hivatásos vadásztól kér írásos beszámolót a "balesetről". Miközben Wilson visszapörgeti emlékezetében a házaspárral együtt töltött órákat, megérti, hogy az asszony szándékosan ölte meg Macombert.

Stáblista:

Szereplők

Robert Wilson
Margaret Macomber
Francis Macomber
rendőrfelügyelő

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2015 szept. 19. - 11:05:36
Üdv! Igen, látszik a filmen, hogy Hemingway novella az alap; fegyverek, vadászat, szerelem...

Talán ügy helyett jobb lett volna ha maradnak az affér szónál, hisz már meghonosodott a magyar nyelvben, és sugallja, hogy valami kis szerelmi bonyodalom is lehet a háttérben.

A tartalom ismertetése elég nagy spoiler, mert simán leírják, hogy ki a tettes, mikor ez csak a film vége felé derül ki. Lehet erre azt mondani, hogy jelen esetben nem a gyilkos személye a lényeg, hanem az ok-okozat, de akkor is...

Tetszett a film, még izgalmasnak is mondanám, izgalmas drámának.
Peck-nek most nem adatott meg a szokásos fõszereplõi babér, elég volt jóképûnek lennie, a prímet a házaspár vitte, akinek mindkét tagja igen antipatikus volt számomra. (Off Olvastam korábban, hogy az unszimpatikus nem megfelelõ szó, ilyen nincs. Pedig a szleng-ben van:-), mert az unszi rövidítés létezik, szintén annak kifejezésére, ha valaki ellenszenves, az anti-val ellentétben. Azt is használják persze, csak másképp.)
olahmiki1959 2014 jún. 27. - 18:32:09
Jó film, nagyon jól visszaadja az eredeti Hemingway novella hangulatát.