A majom álarca

Bakancslistához adom
The Monkey's Mask
18 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál-kanadai-francia-olasz-japán krimi, 89 perc, 2000

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Jill Fitzpatrick egy mindössze csak 28 éves, nagyon csinos priváthekus, akit már egy ideje - munka híján - elkerül a szerencse. Éppen ezért jön kapóra neki egy különös körülmények között eltűnt diáklány, Mickey felkutatása. Nyomozása során rövidesen el is jut a lány holttestéhez és egy szexuálisan aberrált tanárnőhöz. Mickey szülei ezek után ragaszkodnak hozzá, hogy a rendőrség helyett Jill kutassa fel a lányuk gyilkosát. A leszbikus nyomozónő ezért szexuális kapcsolatot kezdeményez a tanárnővel, Dianával, s azt reméli, hogy így többet tudhat meg az áldozat életéről és halálának körülményeiről.

Stáblista:

Szereplők

Jill Fitzpatrick
Nick Maitland
Diana Maitland prof.
Sergeant Wesley nyomozó
Barbara Brach
Dad Fitzpatrick

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
zsuti 2008 nov. 21. - 04:09:25 2/10
Szerintem kifejezetten gyenge. Nekem úgy tûnt, hogy a cselekmény csupán másodlagos dolog, a film laposságát erotikával próbálták leplezni, de számomra elég gusztustalan módon. Nincs bajom a leszbikkel, de ez taszító volt, fõleg az obszcén "versekkel" nem csak megtûzdelve, de teljesen átitatva. Nyomozás tulajdonképpen nem volt, a végeredmény hirtelen jött beismerésnek köszönhetõ, nem a detektív csaj munkájának. Ráadásul a film készítõi már félúton gondoskodtak arról, hogy megsejtsük a végét.
Nálam 2 pont.
Vadrenalin 2008 nov. 20. - 16:10:19
Szerintem ez a film kb. félúton van egy jó, egyedi hangulatú krimi és egy C kategóriás, a történetet izgalmait meztelen nõkkel helyettesítõ ún. erotikus krimi között. Tehát szerintem erõsen hangulatfüggõ a dolog, egyik szál sem igazán tökéletes, sõt, mondhatnám, hogy Kelly McGillis rosszul plasztikázott mellei nálam az eredeti szándékkal ellentétes hatást váltották ki. Az viszont kétségtelen, hogy bevállalós film, amit én pozitívumnak tekintek.
8/10
7szünyü 2008 nov. 20. - 12:14:51 8/10
Nagyon kellemes, nem túl szokványos krimi. Igazából nem a krimi rész nem szokványos - a bûnügyi szál elég kiszámítható -, hanem a körítés. Semmi különösen extra, nincs autósüldözés/verekedés/lövöldözés, van viszont elég jó jellem/karakterábrázolás, erotika, érzelmek. Általában nem szeretem a narrátoros filmeket, de ennek jól állt, és szükséges is volt (bár néha egy kicsit zavaróan nem lehetett azonnal tudni, hogy most narrálás folyik éppen - de ez lehet, csak a szinkron miatt volt).
Az ismertetõben viszont kicsit kevesebbet tessék elárulni a sztoriról!
Részemrõl 8/10
boozoo 2007 márc. 31. - 10:30:09
Úgy tûnik megérte fennmaradmi fél háromig (miért adták ilyen késõn???!!!). Vagy nem?

Alcímekkel ellátott kisebb epizódokból álló, de - természetesen - összefüggõ film, némi erõszakkal, (leszbikus) erotikus túlfûtöttséggel, kicsit elvont/abberált történettel. Tulajdonképpen egyszer nézhetõ, 6/10-et érdemel nálam, ami nem is rossz.