A Maria Callas-sztori

Bakancslistához adom
Maria by Callas
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia életrajzi dráma, 113 perc, 2017

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A Maria Callas-sztori a 20. század egyik legtehetségesebb, legsikeresebb és legnagyobb hatású operaénekeséről, Maria Callasról szól. A dokumentumfilm feleleveníti Callas életét, s ehhez az operaénekes saját hangját és szavait hívja segítségül: a film archív felvételeken, interjúkon, leveleken és operarészleteken keresztül mutatja be a kivételes tehetségű művészt. A Maria Callas-sztoriban olyan exkluzív filmrészletek, vallomások, családi fotók, magánlevelek láthatók, amelyek szinte kivétel nélkül most először kerülnek a nyilvánosság elé. Ezekből ismerheti meg a közönség a görög bevándorlók gyerekeként New Yorkban születő Maria Callas pályafutását a kezdeti nehézségektől a szupersztárrá válásig. Rajongói nagy örömére a dokumentumfilmben láthatók-hallhatók az operaénekes legismertebb előadásai, legismertebb fellépései is. Callas leveleit és eddig nem publikált visszaemlékezéseit pedig a nemzetközi hírű, Grammy-díjas operaénekes Joyce DiDonato olvassa fel a portréfilmben.

A Maria Callas-sztori autentikus portréfilm, amelynek hitelességét az adja, hogy a rendező Maria Callas archív felvételeiből állította össze az operaénekes megszólalásait. A dokumentumfilm így minden pillanatban érzékeny életrajzi alkotás, egyúttal a múlt hiteles megidézése. A dokumentumfilm világpremierje a rangos Római Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd számos további filmfesztiválon szerepelt, s többek között Torontóban, Chicagóban vetítették. A Maria Callas-sztoriban a kor rendezősztárjai, politikusok, közéleti személyiségek sora is feltűnik és megszólal az archív felvételeken.
Bemutató dátuma: 2019. február 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Denis97 2022 márc. 04. - 15:55:03
Hol lehet megnézni? Üdv
10/10
zodiac1967 2019 ápr. 27. - 15:52:47 10/10
Végre egy moziba való, arra méltó film! 100%
10/10
csillagvizsgáló 2019 márc. 13. - 11:27:34 10/10
A film elején kissé aggódtam a szokatlan szerkesztés miatt. Semmi narratíva, csak eredeti felvételek, interjúk, naplójegyzetek, levelek. De ez hamar elmúlt. Kifejezetten izgalmas, ahogy a balladai homályból kirajzolódik egy dolgos és kalandos életút. Az átlagember a vasfüggönyön innen leginkább csak a bulvársajtóból hallott Callas-ról. Megindító látni, mennyi munka, küzdelem, siker és kudarc volt ezek mögött a felszínes hírek mögött.
Edmond Dantes 2019 febr. 25. - 08:40:35
Már a film létrejötte igazolja Callas egyedülvalóságát: nincs még énekes, sőt talán zenei előadóművész, aki pályája elhagyása után több mint 50 évvel, végső távozása után bő 40 évvel akkora érdeklődést képes kiváltani, ami e film elkészítését lehetővé, egyben szükségessé tette. Az alkotás hitelessége és fő erénye szerintem abban leledzik, hogy eredeti interjúkból és képfelvételekből állították össze, kizárólag Callas beszél (vagy az ő leveleit, írásait olvassák fel) és nem róla beszélnek (írnak). Mindenki megalkothatja véleményét a század legnagyobb énekes sztárjáról. Tíz ária, valamennyi élő előadásban látható-hallgatható a díva előadásában. Operát, operai (és kor)dokumentumfilmet -és persze Callast- szeretőknek kihagyhatatlan.