A marseille-i szerződés

Bakancslistához adom
The Marseille Contract
angol-francia szélhámosfilm, 89 perc, 1974

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Marseille-ban meggyilkolják a drogellenes ügyosztály egyik amerikai ügynökét. Steve Ventura nyomozó, akinek az áldozat barátja volt, ő pedig nem mellékesen a férfi feleségének szeretője, úgy véli, hogy a bűncselekmény fő felelőse Jacques Brizard, az ottani alvilág egyik nagykutyája. Brizard befolyásos személy és szoros kapcsolatai vannak a felső politikai körökben, ezáltal mindig védve van a hatóságoktól. Emiatt Ventura úgy dönt, hogy ő is megkerüli a törvényt és bérgyilkos útján állítja félre Brizardt.

Stáblista:

Szereplők

John Deray
Steve Ventura
Jacques Brizard
Briac nyomozó

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
sixeol 2011 máj. 08. - 04:14:11 10/10
Végül is igen van igazság abban, amit mondasz. A krimi tényleg jobb lenne rá.:)
feketevipera 2011 máj. 07. - 20:01:39
Sehol nem írtam, hogy akciófilmnek tartanám, jóllehet az akciójelenetek kicsit felpörgették a sztorit. Valamint azt se írtam, hogy látványos akciójeleneteket vártam volna a történettõl, viszont azok lehetõvé tették volna, hogy valamivel kiemeljék a filmet a sablonokból és a helyenként az unalom határát súroló cselekményszövésbõl. Az egy drámában is jó pont lehet, ha a statikus történetet feldobják valamivel, de itt még ezek az akciójelenetek is elég sablonosra sikerültek. Félreértés ne essék, nem azért tartom középszerûnek a filmet, mert sok akciójelenetet vártam volna (bár azért a témához akár ez is passzolhatott volna), hanem mert ezeket is banálisan, kiszámítható módon oldották meg, és nem tudták elérni velük azt, hogy izgalmasabbá, feszültebbé tegyék a történetet, pedig pl. az ilyen jelenetekkel elég jól ellensúlyozhatták volna a nagyrészt uralkodó statikus, nehezen elõrehaladó cselekményszövést, ami az én figyelmemet általában nem szokta fenntartani. A magam részérõl egyébként drámának se nevezném a filmet, inkább kriminek, bár kétségtelenül voltak benne drámai részek.
10/10
sixeol 2011 máj. 07. - 12:44:12 10/10 Előzmény feketevipera
Középszerûnek, lehet középszerû, ha te annak tartod, ez a te szubjektív jogod és véleményed, természetesen! Csak ne várd a látványos akciójeleneteket, egy olyan "akciófilmtõl", ami nem az, hanem egy filmdráma, két különbözõ mûfaj, én erre próbáltam célozni.:)
feketevipera 2011 máj. 06. - 19:16:00 Előzmény sixeol
Attól még lehet középszerû egy film. Mint pl. ez is.
10/10
sixeol 2011 máj. 05. - 20:29:46 10/10
Ez egy filmdráma és nem egy akciófilm, a kettõ között, azért van egy kis különbség!
10/10
sixeol 2011 máj. 05. - 20:28:40 10/10
Szerintem nem rossz, én csípem mind a két színészt!
feketevipera 2011 máj. 05. - 18:47:59
A történet arról szól, hogy egy idõsödõ ügynök el akar kapni egy francia drogbárót, de ez törvényes úton nem megy, ezért bérgyilkost keres, és egy régi barátja lesz az, aki segít neki. Tkp. maga az ötlet nem volt rossz, a 70-es évek néhány problémájával foglalkozik a film (a droggal, a tehetetlen hatóságokkal, az igazságszolgáltatást a saját kezébe vevõ emberrel stb.). A kivitelezés azonban inkább közepes, a néhány akciójelenet és a fõszereplõk ellenére is - bár Michael Caine mintha halvány lenne egy picit, lehet, hogy az õ figuráját eleve így is írták meg. A cselekményszövés sem kifejezetten eredeti, túl sokat ne is várjon tõle senki. Alapjában véve egy jó film noirt is ki lehetett volna hozni belõle, de csak egy egyszernézõs valami lett az egészbõl.
Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!