A másik anya

Bakancslistához adom
What Makes a Family
amerikai filmdráma, 120 perc, 2001

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Janine Nielssen életében egymást követik a csapások. Először szeretett élettársát, Sandyt veszíti el egy súlyos betegség miatt, majd a bíróság a közösen nevelt kislányt Sandy szüleinek, a nagyszülőknek ítéli, miután az államban érvényes törvény szerint homoszexuális személy nem adoptálhat. Janine kétségbeesésében Terry Harrisonhoz, Florida állam legsikeresebb ügyvédjéhez fordul segítségért, akinek az állam legkonzervatívabb bíróját kell meggyőznie.

Stáblista:

Szereplők

Janine Nielssen
Sandy Cataldi
Terry Harrison
Frank Cataldi

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
sorozatneked.hu 2018 máj. 26. - 15:10:12 2/10
2/10

Gyorsan átpörgettem, nem egy nagy szám. :(
Cicanyuszi 2012 aug. 11. - 22:54:06
A film pont úgy jó, ahogy van. Nem ajánlom homofóboknak semmiképpen, hiszen ez olyan dolgokat feszeget, amiktõl rosszul lennének. Brooke Shields nagyon jól mutatott a sminktelenségben, és a rá nem illõ ruhákban. Tökéletes volt a hatás. A depresszióba süllyedés az õ életében is megtörtént, ettõl is hitelesnek éreztem. Whoopi Goldberg is nagyon szépen illeszkedik a sztoriba a jellegzetesen túlszabott ruháival. :) Tetszett, hogy a törvénynek ellentmondó határozat született (sok amerikai film így mutat fricskát a törvényhozóknak).
Ami a történt kapcsán az eszembe jutott, hogy ha adott lenne egy olyan pár, ahol a férfi a nõ terhessége alatt lép be a képbe, de nem õ a vér szerinti apa, és az anya pár év múlva meghal, akkor a nagyszülõknek, vagy a férfinak ítélnék-e a gyereket. Elvégre nem tartozik vér szerint a gyerekhez, "csak" õ nevelte. A magyar jog még egy sima váláskor is a nõ javára dönt, ilyen esetben szerintem fél percig se hezitálna, hogy a nagyszülõknek ítélje a gyereket, hiszen nálunk még mindig több joga van annak, aki meg tudja szülni azt a szegény gyereket, vagy annak az anyját. Enyhén túlhaladott nézet, hogy a "vér" a minden.
10/10
zenyatta 2012 jún. 29. - 03:07:39 10/10
Megtörtént esemény alapján készült.
Tetszett a film, élethûen, meggyõzõen játszott Brooke Shields alig sminkben.
"Nézhetõ" kataegóriánál jóval több ez a film...
5/10
Gabi32 2009 jan. 19. - 16:41:23 5/10
Szerintem nézhetõ film, de nem nagy durranás. Egyszer meg lehet nézni.