A medve

Bakancslistához adom
Ursul
román vígjáték, 2011

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A '90-es évek Romániájában járunk, amikor az Állami Cirkusz új igazgatója az intézmény egyetlen és kiöregedett medvéjének eladásával próbálja rendezni az intézmény anyagi gondjait. A vásárló egy németországi vadász. A szakma iránti elhivatottságból és a medve iránti szeretetből a cirkusz artistái szembehelyezkednek az igazgatóval és titokban követik az adásvétel helyszínéig.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
szevia ápr. 22. 22:27:55 9/10
Nekem tetszett. Csak a vége nem, nem is passzolt. És egyáltalán nem ripacskodós, inkább életteli, eleven.. A Ccrkusz műveszek már csak ilyenek. Meg amúgy mások is. Élveztem minden percét.
3/10
Xxy92 ápr. 22. 15:04:14 3/10
Szeretem a román filmeket, és igyekszem mindet megnézni, amit az MTVA műsorra tűz, de ez nagyon gyenge volt. Ostoba ripacskodáson túl sajnos nem sok mindent tud nyújtani.
adamnagysweetmovie 2011 okt. 13. - 13:28:30
Filmtett kritika:
A nemrég rendes mozis forgalmazást is kapott A medve nagyon érdekes próbálkozás a lassan korlátozóvá és zavaróvá váló „román újhullám” címkébõl való kitörésre: egy klasszikus és jó értelemben vett közönségfilmrõl van szó. A 90-es évek legelején vagyunk, az átkos rendszer nyomai még alig kezdtek eltûnni. Egy bukaresti cirkusz akut pénzhiányban szenved, ezért a gonosz igazgató úgy dönt, hogy illegálisan eladja a kivénhedt medvét egy német vadásznak. A cirkusz munkatársai viszont szeretik a jó öreg medvét és utánaindulnak, hogy kiszabadítsák. Mondani sem kell, jó kis balkáni-karneváli hangulatú mozi kerekedik ki belõle, ahonnan nem hiányozhat a cigányesküvõ meg a hasonló kusturicai cselekménydúsító eszközök sem. A letisztult, egyszerû és szép képi világú alkotásnak román közönségfilmes mércével egészen jól megírt forgatókönyve van, s a néha túljátszó színészekre is rá lehet fogni, hogy márpedig cirkuszban dolgoznak. A slusszpoén is mûködik, nagyon jól lehet kacagni ezen a filmen, szeretnivaló – még annak ellenére is, hogy szinte mindenrõl eszünkbe jut, hogy már láttuk valahol...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu