A megcsalt lány

Bakancslistához adom
La hija del engańo
mexikói filmdráma, 80 perc, 1951

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Bunuel jó emlékeket őrizhetett Arniches darabjáról, hiszen Madridban, producerként már gyártatott egy filmet belőle, melynek sikere tisztességesen hozott a konyhára.
A történet egy arrogáns emberről szól, aki durván bánik mindenkivel, még a saját gyermekével is, csak mert lánynak született: elviteti és berakatja egy kubikos kunyhójába. Húsz év múlva megpróbálja megtalálni a lányát, sokáig eredménytelenül. Aztán a véletlen úgy hozza, hogy egy kocsmában éppen a lánya vőlegénye sérti meg halálosan és don Quintin elhatározza, bosszúból megöli a fiút, akiről ekkor még nem sejti, hogy kicsoda...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2019 márc. 05. - 20:24:09
Érdekes keveréke drámának és bohózatnak. Az eredeti mű címe: Don Quintin, a megkeseredett ember. Fernando Soler (Quintin) minden jelenetben lenyűgöző. Csalódottságának, elkeseredésének súlyos oka van, a néző mindennek tudatában van, mégsem lehet szimpatizálni Quintinnel. A komédia nagyon sok jelenetben erős és ezért a film sokkal inkább vígjáték mint dráma. Pisztollyal hadonászó és lövöldöző mexikói ezután is sok Buñuel filmben szerepel de azok alapvetően drámák. A hamisítatlan mexikói hangulat legjobb példája amikor az utcán ácsorgó emberek közbe akarnak lépni egy fiatal nővel erőszakoskodni látszó férfi miatt, rendőr is ott terem, azután hirtelen az egész átmegy egy kedves, érzelgős és roppant barátságos tömegjelenetbe.

Buñuel ezután készíti a legjelentősebb mexikói alkotásait ("Az elhagyottak" egy évvel ez előtt készült el) tehát nincs több ilyen szórakoztató vígjátéka. Mellesleg, a rendező minden filmjében használt iróniát és humort, ezek szinte védjegyei művészi munkásságának.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu