A Mentor

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott magyar rövidfilm, 30 perc, 2018

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Sára magányos tinédzser. Nem szelíden, gyermekien, hanem vad, kamaszos indulatokkal. Csak egyetlen emberrel osztja meg érzéseit – a weben megismert Mentorral, aki a lány minden kétségbeesett pillanatában mellette áll, pedig még sohasem találkoztak személyesen. Sára egy internetes oldalon beszélhet neki a szemétkedő osztálytársairól, a kiközösítettségről, anyjáról és az új férfiról a lakásban, szülei válásáról, mindenről, ami kiborítja őt. A rejtélyes idegen lassan ráébreszti Sárát, hogy az idő előrehaladtával minden egyre csak rosszabb lehet. Sárának meg kell erősödnie, hogy ne bánthassák őt tovább. Ezért a lány, vakon bízva a Mentorban, végrehajtja a tőle kapott feladatokat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
lunula 2020 szept. 15. - 17:48:01
Először bosszankodtam, mikor láttam, hogy a vége felé közeledik a film, és hogy ez lesz a vége, s vajon jobb-e a fiataloknak az üzenet szempontjából, ha így végződik (persze hatásos), aztán persze kiderült, hogy mementó. A mű eléri célját (megrázó, és dühítő, szerintem nem csak rövidfilmként működött volna), jó alkotás.
Trivia Showtime 2019 febr. 18. - 19:15:29
Szomorú belegondolni, hogy ehhez hasonló esetek valóban megtörténnek.
Az orosz származású Philipp Bugyejkin, a Kék Bálna nevű internetes kihívásos játék kitalálója több tucatnyi fiatal 2015 és 2018 között elkövetett öngyilkosságáért tehető felelőssé. Beismerő vallomást tett, de közölte, nem érez lelkiismeret-furdalást.