A MÉSZ története

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Lechner Ödönék által alapított patinás szakmai szervezet történetét a film még élő MÉSZ-elnököket megszólaltatva mutatja be, a korábbi periódust pedig a szövetség hajdani vezetőinek építészeti tevékenységét idézi meg.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 15. - 19:38:15
Nem tudom én sem... :)
Ghanima 2011 aug. 15. - 19:19:49
Természetesen a leírásból ki lehetett hámozni, hogy valószínûleg :-) az építészek szövetségérõl van szó, de amikor _elsõ ízben_ neveznek meg valamit, illik a teljes nevet kiírni, utána lehet zárójelbe téve a rövidítését, majd a késõbbiekben azt használni.

Vajon megint hol volt a lustaság? Helyben, a porthu-nál vagy kész szöveget másoltak megint...
Ford Mustang 2011 aug. 15. - 16:12:41
Az 1902-ben alakult Magyar Építõmûvészek Szövetsége a minõségi építészet iránt elkötelezettek szakmai szervezete, és mint ilyen, kapcsolatokra és együttmûködésekre törekszik az egyéb mûvészeti ágakkal, valamint a különbözõ nemzetközi építész szervezetekkel, mint az UIA (Építészek Nemzetközi Szervezete), amelynek '55 óta tagja. Az építõmûvészet, mint mûvészeti ág társadalmi elfogadtatását, megismertetését tartja egyik legfõbb küldetésének. Ezért a Magyar Építõmûvészek Szövetsége székházát építészeti központként, az építészek és a társadalom közötti találkozások helyeként, nyitott házként mûködteti. A díjak és elismerések áttekintõ rendszerével értékrendet teremt, kifejezve az alkotók munkájának társadalmi elismertségét minél szélesebb körben. A Magyar Építõmûvészek Szövetsége tagja a magyar építésztársadalom szakmailag elismert személyiségei.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu