A nagy verseny

Bakancslistához adom
Grand Prix
amerikai filmdráma, 163 perc, 1966

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Pete Aron-t Grand-Prix versenyzőt kirúgják a Jordan-BRM csapatból, miután a Monacói futamon a brit csapattársa Scott Stoddard megsérül. Miközben Stoddard lábadozik, Aron leigazol a japán Yamura csapathoz, és szerelmi viszonyba kezd Stoddard feleségével.

Stáblista:

Szereplők

Pete Aron
Jean-Pierre Sarti
Louise Frederickson
Scott Stoddard
Hugo Simon

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Bannan 2022 febr. 17. - 23:48:22 9/10
A vége az elég megható és elgondolkodtató lett, àtérezni a drámát amikor a màmoros sikert és a halált együtt látjuk megtestesülni.
6/10
convar 2011 jan. 03. - 20:33:39 6/10
Na, most volt lehetõségem végre megtekinteni az egész filmet. Hogy finoman fogalmazzak: nekem túl szirupos volt. Túl sok volt a klisé,

SPOILER

meg nemtom miért kell hogy 4 pilóta legyen 2 pontra belül egymástól, és persze hogy a verseny utolsó körének utolsó méterein métereken múlik a bajnoki cím. Na ja.

SPOILER VÉGE

És vmi meg külön nem tetszett. Az, hogy néhol az akkori f1et úgy állították be mintha csak totálisan õrülteket és bolondokat érdekelhet ez a sport, mintha csak vmi elítélendõ, közveszélyes hóbortja lenne pár flúgosnak, aki am nem tudna magával mit kezdeni az életben. Persze mindebben valóban van némi igazság (:D), de azért akkor is számomra bántóan ki lett sarkosítva, figurázva ez az egész.

Mindemellett persze tudok jót is mondani: minden tiszteletem a rendezõé, már ami pl. a versenyfelvételeket jelentette. Tényleg lélegzetelállítóak, nagyon igényes az egész, már ami a fényképezést illeti, fõleg ha belegondolunk, hogy 1966ban vagyunk :) Ilyen szempontból fantasztikus munka. Szal márcsak ezek miatt is azt mondom azért persze megérte ezt a filmet elkészíteni nameg nekem megnézni :) 1x. De innentõl megint megelégszem majd a belõle kivágott jutubos videókkal :D

És továbbra is így marad az a véleményem, hogy az eddigi egyetlen igazán jó autóversenyzõs film az A Nascar az életem: Dale Earnhardt története. Igaz ez egy életrajzi film, méghozzá komoly történethûségi igénnyel, de így ez tényleg mentes mindenféle túlzásoktól.

Am itt egy cikk, nemtom kinek mennyi újdonságot jelentenek ill. ki olvasta, de én pl. nem tudtam hogy F3as kocsik vannak benne (bár furák is voltak azok a farok) :)

http://www.vezess.hu/vezetunk/legjobb_film_f/25502/