Film

A Nap szépe

/Belle de jour/
magyarul beszélő, francia-olasz filmdráma, 96 perc, 1967 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

  Pierre, egy köztiszteletben álló orvos türelmes megértéssel viszonyul gyönyörű felesége frigiditásához. Ugyanakkor a hideg, szenvtelennek tűnő nagypolgári asszony súlyos titkot őriz: megelevenedő képzeletvilágából fel-felsejlik aberrált, mazochista szexualitása.

  Forgalmazó: Örökmozgó

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:


  2017. február 19. 14:50
  Az egyik leghülyébb magyar filmcím (bár tükörfordítás). A cím hallatán valami üdülőhelyi szépségversenyre asszociál az olvasó. Holott eredetileg a "Belle de jour" egész más hangulatot, jelentést sugároz és tökéletesen kifejezi a film hangulatát.

  2017. február 19. 01:51
  6/10, és az is csak Kati seggéért.

  2014. május 13. 12:10
  Nagyon jó kérdés. Százmilliószor láttam és én sem tudom eldönteni, de szerintem inkább a nő egy újabb képzelgésébe kerülünk bele, mivel halljuk a lovaskocsi csengőinek hangját, ami ugye a film folyamán mindig jelezte a fantáziálás kezdetét. Az a feltevés, hogy Nap szépe csak Séverine képzeletében létezik, felveti a vízió a vízióban problematikáját is, mivel ha a nő csupán elképzeli az életét prostituáltként, akkor jogos azon felvetés, a mazochista éberálmai ezen kívül vagy belül helyezkednek el?! Ez is lehetségesnek tűnik, mivel láttunk már ilyen Bunueltől, a Burzsoázia diszkrét bájában, csak ott álom az álomban volt.

  Összes hozzászólás