A négy évszak

Bakancslistához adom
The Four Seasons
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 107 perc, 1981

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Az évek óta összeszokott hatfős baráti társaság együtt tölti minden szabadidejét, hosszú hétvégéket, nyári-téli szabadságokat. Jack Kate-vel, Claudia Dannyvel, Nick Anne-nel él együtt. Mindent megosztanak egymással, s egy alkalommal Nick bejelenti, elválik Anne-től. 21 éve él vele. Elege van belőle, végre boldog akar lenni, új élete kezdeni. A társaság nehezen fogadja a hírt, s mikor legközelebb Nick új barátnőjét, a fiatal és csinos Ginnyt hozza magával számon kérik és ítélkeznek felette. Pedig valahol legbelül mindannyian csak irigylik Nick és Ginny boldogságát és szerelmét.

Stáblista:

Szereplők

Jack Burroughs
Kate Burroughs
Nick Callan
Anne Callan
Claudia Zimmer
Lisa Callan
Danny Zimmer

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
blowup 2010 aug. 16. - 18:46:22 Előzmény agnyieszka
O_O
blowup 2010 aug. 16. - 18:45:31 Előzmény fordjee
Ez nem egy pite darab, mégis élvezetes, a tájak és a fényképezés méltók Vivaldi zenéjéhez.
Szabad-e, lehet-e, az egyszer kimondott örökre a sírig-et felrúgni - 20 év alatt 3x cserélõdnek a sejtjeink, érthetõ, ha már más úton járnak a társak - szembeszállva az íratlan társadalmi elvárással, a közös öregséggel.
S habár neked ez még odébb lehet:), jól ráéreztél erre a késõbb megkerülhetetlenné váló kérdésre.
9/10
agnyieszka 2010 aug. 10. - 01:23:07 9/10
Nem tarthatom magamban tovább , hogy amikor a " vidó" elérhetõvé vált itthon is, egy családsegítõ központban dolgozó ismerõsöm elmesélte, mi a fõ gond: nem tudtak megegyezni, hogy 1./lövöldözõs- kardozós, 2./dugós ,3./ sírós vagy 4./ arcságos-nevetséges filmeket nézzenek.Hmmmm.
Ennyit az én 9-esemhez.
7/10
fordjee 2010 aug. 09. - 10:29:00 7/10
Tegnap megnéztem, nekem tetszett, jó film. Amúgy szerintem nem kifejezetten vígjáték, vannak benne vicces részek, kulturált poénok, amiken jókat röhögtem, de azért komoly témát boncolgat. Valahogyan életszerûnek éreztem, talán azért, mert szerintem én is így fogok járni:)