A negyedik emelet

Bakancslistához adom
Planta 4
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott spanyol filmdráma, 100 perc, 2003

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Egy madridi kórház negyedik emelete tizenöt éves kamaszok nevetésétől hangos, az éjszaka pedig kész rettegés a nyugalomra vágyó nővérek számára. A négy kamasz, Miguel Ángel, Izan, Dani és Jorge fiatal koruk ellenére már több fájdalmat éltek át mint a legtöbb felnőtt: túl vannak a kemoterápián, ketten a fél lábukat is elvesztették, életük állandó helyszíne pedig hónapok óta a kórház. A fiúk azonban rájöttek, csak úgy tudják elviselni ezt az állapotot, ha együtt, teljes életet élnek. Pizzát rendelnek éjszaka, tolókocsi-versenyt rendeznek az üres folyosókon, meglesik a fiatal lányokat, és a portással zenélnek. Nem félnek kimutatni érzéseiket, tizenöt évesen olyan intenzív barátságokat és szerelmet élnek át, melyet mások talán egész életükben nem tapasztalnak meg. Bátorságukkal, életszeretetükkel a felnőttek számára is példát mutatnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
babo410 2012 febr. 18. - 12:59:54 10/10
Zseniális a film! Kötelezõ lenne mindenkinek megnéznie! Ilyen egy film! "szívszorítóan nevettetõ, viccesen szívfacsaró". Én is lopom, mert ez tökéletesen lefedi a filmet! Nálam életem legjobb 5 filmje között van. Bevallom letöltöttem, mert nem sikerült beszereznem máshogyn. Sajna itt szerintem nem tudnám belinkelni, de Ztracker torrent oldalon fent van a.negyedik.emelet így kell keresni. Vagy én Google-ben találtam meg, negyedik emelet torrent erre kerestem rá. Én dvd-n nem jutottam hozzá, pedig megvettem volna. Ezt még 5000-ért is! Imádom a filmet. Kedves Port.hu! Ha megszerezhetõ DVD-n jelezzék a film adatlapján. Én leszek az elsõ aki megveszi! Köszönöm!
emcsy15 2011 szept. 29. - 14:19:33
Megtudná valaki mondani, hogy hol tölthetném le ezt a filmet? Elõre is köszönöm! :)
10/10
ercsy4 2008 aug. 06. - 22:55:11 10/10
Én is teljesen véletlenül akadtam rá, és nagyon jó film volt! Sajnálom, hogy az elejét nem láttam, de igyekszem majd újra megnézni!
Végre egy normális film amiben nem csak a lövöldözés, hülyeség megy!

Tanulságos film!!!
harrold 2008 aug. 06. - 17:40:28 Előzmény elsi19
bakker... tegnap tök véletlenül kapcsoltam oda és az utolsó 2 percet láttam csak... még 2004-ben láttam eredeti nyelven (úgy nem értettem volna azért) és angol felirattal, Spanyolo.ban, ez külön pluszt adott az élménynek. Ennyit a hermeneutikáról... :)
Maga a film, igen: "viccesen szívfacsaró". Pontos megfogalmazás.
Benne van a legjobb 10 filmben, amit valaha láttam.
Üt.
elsi19 2008 aug. 05. - 23:02:18
Nagyszerû film, ritkán látni ilyet. Igazából nehéz szavakat találni, talán zsuzsmika fogalmazta meg jól: "szívszorítóan nevettetõ, viccesen szívfacsaró". Remek (sajnos valós) történet, remek forgatókönyv, remek színészi játék és remek zeneválasztás. Tényleg érdemes többször megnézni. Én már másodszorra láttam, de még most is libabõrös lettem. Hihetetlen, hogy szinte(?) még gyerekek és már többet kell tudniuk, mint a felnõtteknek. Becsülöm a lélekjelenlétüket és a kitartásukat. Tényleg mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg a filmet!
Angelzsoltee 2008 aug. 05. - 20:24:53 Előzmény zsuzsmika
Ha valaki fel tudja venni a filmet, akkor el tudná küldeni? Címet emailben küldök...
8/10
zsuzsmika 2008 márc. 19. - 20:40:45 8/10
Szívszorítóan nevettetõ. Viccesen szívfacsaró. Nem sikerült az elejétõl néznem, remélem adják még!
Angelzsoltee 2007 jún. 02. - 20:16:28
@ginger: Én szerencsére nem voltam még kórházban bennfekvésre. a film tényleg nagyon jó, kár, hogy ritkán adják, pedig jó és humoros is. Meg kéne próbálni valamilyen "kultúrcsatornára" beimádkozni. 100, hogy felveszem. Hihetetlen jók a poénok, amellett, hogy velõs film keményen.
ginger 2007 jan. 14. - 02:29:10
Ezért a filmért megérte fenn maradni ilyen sokáig! Sokszor hangosan röhögtem :D, remélem senkit nem ébresztettem fel :) A végén persze, sírtam :( Szóval remélem még adják, mindenképp nézzétek meg!
Errõl a filmrõl eszembe jutnak az én kórházi élményeim, ami szerencsére nem tartott soha sokáig, de mindig hülyéskedéssel próbáltuk egymást felvidítani, mintha csak táborban lennénk. :)
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu