A negyedik világháború

Bakancslistához adom
The Fourth War
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai háborús filmdráma, 91 perc, 1990

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A Francia kapcsolat rendezőjének groteszk háborús filmvígjátéka Nyugat-Németországban játszódik, 1988 Novemberében. Egy kilométerre a csehszlovák határtól az amerikai határőrtiszt, Knowles ezredes kollégáival szemtanúja lesz, amint orosz katonák agyonlőnek egy fegyvertelen civilt, aki át akart szökni az amerikai övezetbe. A Távol-Keleten kiképzett amerikai tiszt első felháborodásában le akarja lőni Valacsev ezredest. S bár felettesei keményen megdorgálják "nem diplomatikus" magatartása miatt, katonai becsülete nem hagyja nyugodni. Átszökik a keleti zónába, hogy személyes elégtételt vegyen. Így kezdődik az orosz és az amerikai tiszt különös párharca, "a negyedik világháború".

Stáblista:

Szereplők

Jack Knowles ezredes
Valachev ezredes
Clark alezredes
törzsőrmester

Hozzászólások

Szerinted?
AlfaKan 2023 szept. 25. - 21:52:28



Nem tökösebb, Knowles, csak nála gyengébbeket szivat, azaz, közkatonákat. Az első válasz Valachevtől, egyenesen neki ment, úgy, hogy azt sem tudta, hogy honnan kapja. A második szintén, a kocsmában, miután Knowles felgyújtotta a kiskatonák őrtornyát.


9/10
Owl 2018 ápr. 15. - 23:52:25 9/10
Jó film, karakteres szereplőkkel. Hálivúd ma már vért izzadva se bírna egy ilyet összehozni. Az amcsik ugyan "kicsit" tökösebbek, mint az oroszok, de azért a keleti elvtárs is odateszi magát! Dramaturgiailag hiányoltam az oldtimer levegőbe röpítését, de ettől még jó! Bátran ajánlom!
csicso82 2017 jan. 30. - 21:15:17
Nem vígjáték, dráma, akció, talán egy kicsit thriller. Érdekes film.