A párizsi tolvaj

Bakancslistához adom
Le voleur
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz vígjáték, 116 perc, 1967

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Az árvaházban nevelkedett Georges Párizsban él az 1900-as évek fordulóján. Az örökségről szőtt álmait azonban szertefoszlatja nagybácsija, aki nemcsak elherdálja azt, de Georges unokatestvérének, a szép Charlotte-nak a kezét is másnak ígéri helyette, akit ráadásul a lány nem is szeret. A bosszús Georges sajátos módon bosszulja meg mindezt, ellopja a vőlegényjelölt családi ékszereit, megakadályozva ezáltal a frigyet. Mintegy mellékesen rájön, hogy élvezi a tolvaj létet. Nekiáll, hogy módszeresen kifossza a gazdagokat, így tiltakozva a burzsoázia ellen.

Stáblista:

Szereplők

Georges Randal
Roger Voisin dit Roger-La-Honte
Genevieve Delpiels
Félix La Margelle
Broussailles

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ad mala 2015 febr. 07. - 14:58:09
Belmondo miatt egyszer meg lehetett nézni, de nem egy nagy dobás, amúgy sem kedvelem az efféle mû "Robin Hood" sztorikat ahol morálisan disszonánsan "megalapozzuk" hogy fõhõsünk egy (majdnem teljesen) közönséges tolvaj, amúgy is elég sablonos.
7/10
Ayrton Corvus 2009 nov. 21. - 14:16:43 7/10
Elõször is az eredeti címe Le Voleur, A Tolvaj. Az angol címe Thief Of Paris, A Párizsi Tolvaj. Érdekes a dvd eredetileg egy MGM kópia, ahol a Thief of Paris néven szerepel a film, mégis francia nyelven beszélnek.
A film nekem nagyon tetszett csak a dvd képminõségével vannak fenntartásaim.
gabroca 2009 ápr. 13. - 19:22:13
Végre egy jó kis Belmondó film! Azt tudjátok, hogy Belmondó volt anno a világ legismertebb embere? (beleértve a sportolókat, politikusokat, színészeket is)
speedytibi 2008 dec. 15. - 10:42:21
Azt kell mondjam jó film volt, vicces, érdekes korkép, és tele volt csinos lányokkal,irigyeltem Belmondot. Egyébként a leírást kicsit elszúrták mivel nem neki kell megházasodnia hanem az unokatesójának akit õ akart elvenni ezért rágott be.
ondok 2008 dec. 14. - 18:35:22
Én csak A bagdadi tolvajt láttam.