Film

A pénzszállító

/Le Convoyeur/
francia thriller, 95 perc, 2004 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Állandó utánpótlásra van szükség a Vigilante pénzszállító cégnél, ugyanis az elmúlt egy évben kilenc őr vesztette életét a rablások következtében. S a csődközeli helyzet sem kecsegtet túl sok jóval. A cégnél dolgozik Alexandre is, akit nemcsak a bosszúvágya hajt, hanem az egyre súlyosabbá váló betegsége is. Ám miután beilleszkedik, s a munkatársait is egyre jobban megkedveli, a bosszú is nehezebbé válik számára, pedig a bűnöst csak is köztük kell keresnie.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók


Vélemény:

szavazat: 7/10 2012 jún. 11. - 16:22:04
2012 jún. 11. - 16:22:04

Meghatározni nehéz a film mûfaját, talán dráma, de akkor inkább szociodráma egy nehéz és kevésbé ismert szakma alkalmazottairól, akiket nagyon sokszor látunk, mégis irtó keveset tudunk róluk. Vagy thriller doku-módra csiszolva, de ahhoz meg túl gyenge a történet, pontosabban lapos. Egyszer nézni elment, ismeret (emberismeret) terén nyújt valamennyit, aztán felejtõs. 10/7

szavazat: 10/10 2012 márc. 14. - 09:51:48
2012 márc. 14. - 09:51:48

Számomra érdekes volt a film, igaz kicsit nyomott hangulatú. Valóban szatirikus is egyben, de tetszett.
Amugy is szeretem az európai mozit, teljesen más hangulatuak, mint a felturbózott amerikai giccsek.

2011 ápr. 05. - 18:52:51
2011 ápr. 05. - 18:52:51

Nem igazán tudtam eldönteni, hogy ez most dráma akart-e lenni, vagy esetleg akcióthriller, de talán az alkotók sem nagyon. Az elsõ fele inkább unalmasabb volt, a másik fele meg eléggé pörgõs. Kicsit talán szatirikusnak is lehetne nevezni a sztorit, a figurák meglehetõsen érdekesek (lúzerek, megszállottak, kábítósok, egyszóval valamiféle "õrültek" gyülekezete ez a cég). Talán ez a legjobb vonulat a filmben, ez a szatirikus látásmód egyéni hangulatot kölcsönöz a filmnek. Az erõltetett "miszticizmus" és "balladaiság" viszont szerintem nem tesz jót, számomra nagyon izzadtságszagú volt a készítõk azon törekvése, hogy a filmet valamiféle misztikus köddel bevonva tegyék egyénivé, és így adjanak neki nyomasztó hangulatot. Egyébként a jobb pillanatokban egészen jól kijön ez a nyomasztó érzés, de a film a végére tarantinói vérfürdõvé válik. Némi hiányérzetem van az egésszel kapcsolatban, egyrészt a túlzott "miszticizmus" nem tetszett, másrészt pedig szerintem felszínes maradt a történet, egy bosszúfilm-sablont láthattunk, igaz, a hangulata plusz pontot jelent. Mondjuk eleve érdekes dolog egy pénzszállító cég dolgozói között mindenféle pszichopatát, drogost, alkoholistát alkalmazni, én is szívesen bíznám rájuk a pénzem, de még a másokét is. Szóval ez szerintem hiteltelen. Így - azt hiszem - egy erõs közepest meg lehet neki szavazni.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás