A pokol hete

Bakancslistához adom
magyar reality műsor

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó és Müller Attila nem sejtette, hogy mi vár rájuk, amikor felültek Budapesten az Izraelbe tartó repülőgépre. Néhány óra elteltével az itthon megszokott kényelmes hétköznapok helyébe a pokol hete lépett. Sándor és Attila a világ olyan szegletében, egy olyan kalandra vállalkozott, amely fenekestől forgatta fel a két fiú életét, hiszen fejükbe vették, hogy elvégeznek egy testőr iskolát.

A világ legelismertebb testőrképzése Izraelben folyik. Akik az izraeli testőriskolákban szerzik meg diplomájukat, azok később a világ legjobban őrzött személyeit védhetik. Ám ahhoz, hogy valaki itt diplomát szerezzen, ahhoz a legkeményebb dolgokat is el kell viselnie. Sanyi és Attila most megtapasztalják milyen az, amikor az életük a tét, hiszen egy testőr, akár az életét is feláldozza, csak hogy a rábízott védett személyt megvédhesse. A két fiú két héten keresztül kibucban lakott, minden reggel 5 óra 30 perckor kelt, napi 16 órás kiképzésen vett részt. Mindennap egyik foglalkozásról a másikra ment. Pihenés csak a reggelinél, ebédnél és a vacsoránál volt. Minden erejüket kisajtolták a fiúkból az izraeli kiképzők. A mindig viccelődő Bárdosi Sanyi és a folyamatosan vidám Müller Attila mosolya, már a kiképzés első napján alább hagyott. Az izraeli kiképzők nem viccelnek. Úgy bánnak a kiképzettekkel, hogy mindenkiben tudatosodjon az, hogy mostantól az életben maradásuk a tét.

A sorozat bemutatja, hogyan éltek két héten keresztül a kibucokban, hogyan kellett megküzdeniük mindennap a testőrré válás iszonyatos nehéz terhével, megláthatjuk azt, hogy milyen az, amikor az ember már alig tud lépni is a fáradtságtól, de még mindig kiabálnak mögöttük az izraeli kiképzők. Milyen az, amikor egymást kellett ütniük teljes erővel, amikor terrorista támadást kellett szimulálniuk egymás ellen, s persze nem kímélhették egymást, hiszen egy terrorista sem kíméli az ellenségét, azaz a testőrt. Fájdalom, kék foltok, vér, kimerültség, 40 fokos hőség, kudarc és öröm. Egy valódi kaland, ahol egyáltalán nem számított, hogy két ismert emberről van szó. Vajon sikerül végig csinálni? És sikerül-e a vizsgán megfelelni az izraelieknek? Vagy be kell látniuk, hogy kevesek még ehhez?

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Venos 2011 márc. 28. - 23:56:39 10/10 Előzmény vacendac
Az a valóvilágot nem sokan szerethetik ahol a BeleValóVilág mûsorhoz már hozzászólni sem lehet mert rögtön lezárják a témát, pedig ***vára unja már mindenki azt a hulladék primitív tehetségtelen nemzetiségi mûsorvezetõt aki már a bejelentkezéskor elfelejti miért is van ott.
vacendac 2010 nov. 27. - 14:37:05 Előzmény zenyatta
Ajánlom a figyelmedbe akkor a legújabb Való Világot :-) Csak hogy tovább nõjön a testõr szakma ázsiója :-)
1/10
zenyatta 2010 okt. 01. - 07:19:58 1/10 Előzmény Eagle007
Az egész egy nagy átb.szás...
10 nap alatt nem lehet megtanulni az alapokat ezzel az 1. szintes tanfolyammal,de még az öttel sem...
Legnagyobb szégyen a testõrökre nézve az volt amikor az expornós Niki Beluccival elvégeztették reklám gyanánt egy kurzust.2 primitív hülyét már ne is említsem (Müller, aki pornós k.rvát jegyzett el és alig látni józan,tiszta fejjel,Bárdosi akirõl köztudott,hogy szintén milyen életmódot folytat) nagyon hiányoztak õk is...
Szakma arca égett...már amennyire ezt itthon szakmának lehet nevezni,hisz nincs rá nagyon igény...egy testõrnek példás életet kell élnie...és bármikor bevethetõnek kell lennie...
Ezek a tanfolyamok csak a pénzlehúzásra mennek...,ahogy számolgatom az 5 szint 3-4 millió Ft közt lehet...
Valakinek van is ennyi pénze,elvégzi a tanfolyamot örülhet a "diplomának",de szinte kitörölheti vele...,hisz csak kezdõ testõr...Magyarországon nincs rá igény,külföldön pedig a profikat keresik.
Az egyik nagy és neves (nem In-Kal) cégnek évente kb.10 személyvédelmi megbízása van a többieknek ennyi sincs..
Államfõket kormányõrök védik...,sztárok érkeznek hazánkba õk hozzák magukkal sajátjukat,itt max biztonsági õröket kérnek..
Sajnos itt nálunk egy hülye,bevett szokás,hogy a testõröknek kopasz nagydarab baromnak kell lenniük,õk a behajtók!
Sajnálom azokat akiket munkával hitetgetnek ezek a tanfolyamszervezõ.ne...

Nem akarlak bántani,de kíváncsi lennék rá,hogy mit dolgozol,hisz azt írod a szakmában vagy.
Eagle007 2009 ápr. 09. - 21:26:30 Előzmény vacendac
A szakmában dolgozom, nekem nagyon tetszik, én is ezt a tanfolyamot csináltam meg, jó látni, ismerõs arcok felbukkanását. A sztárokat sem kimélik nincs kivételezés. Akit érdkel itt talál részletket a tanfolyamról: http://www.iosa.hu/instruktor
vacendac 2009 márc. 10. - 22:59:18
Éppen ezért célszerû megnézni.
asterix007 2009 febr. 27. - 00:23:37
érdekes kisfilm,sajna ezzel megnehezitik a testörök dolgát,hogy kiadják a képzés tematikáját,igen kell a reklám ,az ipar itt is válságban van csak ingyen végezném el,nem fizetnék érte mert igazábol a katonai alakulatoknál fizetenek ha valaki ilyen kurzuson végez,tehát forditott a helyzet,nem kéne a gyenge futásuk ,semmitérö futonotával kombinálni:),civileknek eladhato,a medencés jelenet az tuti,hasonlot csináltam az embertprobálo tud lenni:),amugy az israeliek a legjobbak csak szánalmas hogy a magyarok pénzért jutnak ki,ismerek olyan magyar biztonsági cégvezetöt aki volt a megye egyik év vállalkkozoja és képtelen 2km lefutni de végzett kurzust izraelbe ,igaz minden agyban döl el,ja és láncdohányos, ami ennél a munkánál kizáro,kicsit érdekesebb ,mint a celeb vagyok, remélem azt is mutatják mikor merényletelemzést tanulnak, vagy esetleg olyasmit is amivel kedvet csinálnak ,vagy ötletet adnak,megnehezitve a biztonsági munkában leküzdendö taktikai elönyt ,ami a merénylö legnagyobb eszköze, hiszen ö választja meg a helyet ,idöt, elkövetési modot,és az eszközt... minden tiszteletem az israeli kiképzõé, de mikor látunk ilyen kiállásu, határozottságu ,temperamentumu,szakmai érzékenységü, instruktorokat akik magyar országon oktatnának, nem csak a nagybél vastagtoka és a lomhaság jelemmeze ezt az ipart...
vacendac 2009 febr. 20. - 13:14:41
Inkább szolgálati közleménynek szánom ezt a hozzászólást: aki esetleg az esti adásról lemarad, ne fárassza magát azzal, hogy hajnalban próbálja megnézni, mert könnyen úgy járhat, mint én: nevezetesen azt az idióta "gyõzike" mûsort adják helyette, hiába van kiírva "A pokol hete". Bár ha jobban belegondolok, talán olyan túl nagyot nem tévedett a mûsor, mivel pokolian sikerült felhúzni magam.
neugassaman 2009 febr. 19. - 21:30:46
Érdekes...