A rocker csajok

Bakancslistához adom
The Runaways
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai életrajzi dráma, 106 perc, 2010

Értékelés:

120 szavazatból
Szerinted?

A gitáros Joan Jett és a dobos Sandy West mindig arról álmodozott, hogy fényes karriert futnak be a zenei világban. A két tinédzser lány azzal kereste meg a híres producert, Kim Fowleyt, hogy ők lesznek a legújabb sztárcsapat. Kim úgy érezte, hogy érdemes foglalkozni velük. Hamarosan újabb tagokkal bővült a társaság: Lita Ford szólógitáros volt, Jackie Fox basszusgitáros, míg a csapat énekese Cherie Currie lett. A rockbanda The Runaways néven lépett színpadra a hetvenes évek közepén. A siker azonban tiszavirág életűnek bizonyult. Ráadásul a tini lánycsapat Japánban népszerűbb volt, mint Amerikában.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
trudy 2020 aug. 29. - 22:32:57 4/10
Nem tudom ki a célközönsége ennek a filmnek. A zenekar és a tagok annyira nem híresek, hogy pusztán amiatt megnézzük, zenés filmhez nem elég jó a zene, simán szórakoztató filmnek pedig nem eléggé szórakoztató a történet. Egy random zenekar összerakását és a csajok '70-es évek stílusban való bulizását 1,5 órán át nézni annyira nem érdekfeszítő.
7/10
Semprini 2015 márc. 31. - 15:48:14 7/10
Kristen Stewart fõleg az alkonyat-filmjei miatt kap hideget-meleget, pedig egyáltalán nem tehetségtelen színésznõ, sõt. Nekem korábban se volt vele semmi bajom, azt nem mondanám, hogy a kedvencem, de nem tartom rossznak a maga kategóriájában. A Kalandparkban, a Pánikszobában vagy a Mallory szerint a világban is kifejezetten jól játszott. Az Alkonyat-sagának abszolút nem én vagyok a célközönsége, csak az elsõt láttam, a többi már nem érdekelt, de bizonyos, hogy azoknak a filmeknek sem Stewart játéka a leggyengébb tényezõje (Lautner és Pattinson külön-külön is elegendõek lennének, hogy elrontsanak bármilyen filmet, persze megvan a maguk rajongótábora, Stewartot meg agyba-fõbe szidja mindenki.)
Szóval Kristen Stewart ideális, tökéletes választás volt a fiatal Joan Jett szerepére, remekül hozza ezt a lázadó rocker figurát, nagyon jól áll neki a szerep. Dakota Fanningra én úgy emlékszem, hogy õ volt az "idegesítõ kiscsaj" a Világok harcában, nem is láttam azóta másban, úgyhogy eléggé meglepett, hogy kinõtte magát azóta. De Stewart árnyékában szinte eltûnik, hiába van többet a vásznon, sokkal halványabb figura, bár ez lehet hogy szándékos volt.
Ami a fõ bajom a filmmel: sajnos gyenge a zene! Ráadásul szinte végig ugyanazt a számot nyomatják benne, mintha mást nem is játszottak volna. Amikor ezt a "cs-cs-cs-cs-cserri bomb" refrént elõször hallottam, már akkor se tetszett, ötödszörre, tizedszerre pedig kifejezetten idegesítõ volt. Egy erõs közepest azért megérdemel - hangsúlyozom: elsõsorban Kristen Stewart játéka miatt!
7/10
2/10
tricc 2014 szept. 27. - 00:17:51 2/10
Ennek a filmnek minden perce büntetés...
**SPOILER** Katasztrófa az egész, kezdve Fowley-val, akinek minden 2. szava a f*sz, farok, b*szás.. Nem is értem, hogy lehet egy ilyen szennyet filmre venni, másról nem szól, mint hogy idióta kis tinip*csák próbálnak énekelni, drogoznak össze-vissza és a világukról nem tudnak a nap nagy részében. Az viszont eléggé megmosolyogtatott, mikor még Joan állt neki papolni Cherinek, hogy mégis hogyan csinálhatott ilyen képeket, és így hogy vegyék õket komolyan. Hmm, talán nem kéne magukon kívül vonaglani a színpadon, meg egész nap kiütve lenni, és akkor talán komolyan is vennék õket..Szánalmas az egész. **SPOILER VÉGE**
10/2
dralizs78 2014 ápr. 14. - 17:22:45
Ebben a filmben Kristen Stewart tökéletesen hozta a szerepét,a kinézete és a viselkedése is pont olyan,mint a fiatal joan jett.
m.kaladze 2014 jan. 07. - 11:41:17 Előzmény James Uram Benson Madame
Kicsit több szerepet kaphatott volna Lita Ford mivel talán ismertebb lett Joan Jett-nél is (bár ez nézõpont kérdése) de akkor is megérdemelt volna nagyobb szerepet szerintem.
James Uram Benson Madame 2013 márc. 03. - 17:45:49
Most nem azért, de 15 meg 16 évesek voltak (tiszta gyerekarcuk van az eredeti fotókon), mi mások lettek volna, mint beképzelt, hisztis p*csák? Fõleg miután befuttatta õket Fowley. A többi tag kevéssé volt excentrikus, miért mélyedtünk volna el az õ életükben? Mindenesetre az eredeti képek alapján a casting nagyon jól sikerült. Kristen Stewarttal kapcsolatban meg baromi unalmas folyton a Twilightot emlegetni negatív kontextusban - ez a film remek példa rá, hogy jó színésznõ és még majds esz is. Ugyanakkor a Twilight utolsó elõtti részében is simán lefogyott anorexiásra a szerep kedvéért.

A felfutás simán megtörténhetett fél év leforgása alatt, tehát mehettek a klubokból Japánba a lemez megjelenése után. IMDB szerint egyébként a Cheap Trick nyitóbandája voltak Japánban és az õket soundcheckkel szivató zenekar egy, a Rushsal történt valós konfliktusra utal.

SPOILER
A rádiós betelefonálás tényleg megtörtént?
m.kaladze 2013 febr. 09. - 04:17:02
Azért érdekelt a film mert imádom a rock-zenét és a rock csapatok körüli történeteket. Azelõtt már ismertem Lita Ford-ot és Joan Jett-et, de elõsször hallottam a Runaways c. bandáról. A film elõtt meg is néztem pár számukat a youtube-on, de nem igazán fogtak meg a számaik (bocs a rajongóknak) viszont nem is lettek sikeresek. Amit világhirûen ismert lett az Joan Jett és a Blackhearts - I love rock n roll és Lita Ford Ozzy Osbourne-al készült száma If I close my eyes forever.

Film:
1. Az elsõ felében egy tinifilmre emlékeztet. Csaj csapatra akik világhirûek akarnak lenni, mégis a rendezésbõl nekem az eleje egy tinifilmre emlékeztetett
2. A film közepe felé amikor összebújik Cherie és Joan olyan rockercsajos Thelma és Louise történetre emlékeztet
3. Végefele amikor mindenki drogmámorban úszik a Doors-ra emlékeztet, és abban is hasonlit a Doors c. filmre Val Kilmer-rel hogy ott is csak Jim Morrison körül forgott minden a többi banda tagot meg sem emlitik, úgy ebben a filmben is. Az egész story Cherie, Joan és a dilis manager, illetve Cherie családja körül folyik. Tényleg lehetett volna a film cime Joan és Cherie.
4. Totál háttérbe szorul Lita Ford aki TALÁN még nagyobb énekesnõ mint Joan Jett, és meg sem emlitik a basszusgitáros Jackie Fox-ot aki késõbb szintén tartós tagja lett a bandának, Sandy West még csak úgy tûnik fel hogy õ alapitotta Joan-al az együttest.
5. Tudom ez egy rockerfilm de már túl sok volt a drog, és az alpári viselkedés..MÉGHA ROCKER FILM IS. Nekem inkább beképzelt drogos lezbis pi*ákra hasonlítottak.
6. A semmibõl hirtelen szupersztárok Japánban, (nagy) siklás az idõben.
7. Nagyon tetszett hogy visszaadták a 70nes évek hangulatát, kösztümök, kocsik, csajok szerelése
8. Maga a színészi játék ahogy játszották és ahogy megformálták a csajokat tetszett (ahogy írtam a konverzációk lettek túl laposak és hogy csak jobban 2 csajról szól)
9. Cherie kiválása után még volt Runaways azt is bemutathatták volna.

Tudom ki vagyok én hogy ennyit kritizálkodok, hát szeretem a rockot de bocs a zene sem jött be, de a film se nagyon. Uncsi volt egy kicsit. És ha kérditek akkor mégis mi jön be? Zene Whitesnake, Def Leppard, Bon Jovi, AC/DC, Guns stb... Film Def Leppard története,

Összevetve 3 pontot adnék a jó színészi játék és a 70nes évek hangulata végett.
Ford Mustang 2011 dec. 06. - 04:03:14 Előzmény _Freddy_
Hát de nem? :D
8/10
_Freddy_ 2011 dec. 05. - 06:55:57 8/10
Egyáltalán nem gagyi ez a film, az átlag 8 pont, én annyit is adok rá, mert kb annyit ér. Nekem tetszett.
8/10
_Freddy_ 2011 nov. 27. - 09:25:39 8/10 Előzmény Ford Mustang
:DDDDDDDDDDD
10/10
angia 2011 aug. 28. - 14:24:04 10/10
Mint Joan Jett rajongó, nagyon élveztem a filmet. Tetszett, hogy Cherie mindent leírt a Neon Angels c. könyvébe õszintén, és ezt a filmben is hatásosan közvetítették. Igen, lehet hogy elsõ nézésre egy tini-drogos-zenés-semmit-nem-mondó filmnek tûnhet, de gondoljatok bele, hogy ezek a fiatal lányok voltak azok(Suzi Q-val, Janis Joplinnal,..stbstb együtt), akik utat törtek a nõknek a Rock életben. Meg kellett állniuk a helyüket egy olyan világban, ahol csak a férfiak számítottak igazi zenészeknek. 16 évesen egy ilyen világban elismerték õket, és népszerûséget szereztek. És ami azért nem semmi, h több mint 30év után filmet forgattak róluk, és a zenéjüket a mai napig sokan szeretik és hallgatják. Sztem egy Lady Gaga, vagy egy Katy Perry 10 év múlva már sehol sem lesz...
MosFet 2011 aug. 15. - 13:16:17
Nagy csalódás volt a film. Jó lehetett volna több történéssel, de konkrétan azon kívül, hogy tinédzser lázadó p*cs*k halálra drogozzák meg isszák magukat sok minden nem történt...

Amúgy ez a banda se jött volna létre, ha még idõben kapnak megfelelõ nevelést meg egy-két szülõi pofont.

Kevés volt a karrierük bemutatása, 1-2 garázskoncert után már japán világszupersztárokként voltak bemutatva...

A színészek jól játszottak és kb ennyi. Lapos, unalmas sztori max 5 pont!
Egy ilyen film sokkal többet kéne mutasson, pláne egy zenés "életrajzi" film.
(csak fanatikusoknak ajánlom)
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 21:11:59
Ja, most néztem csak, hogy ez nem az a Jack London. :D
Akkor semmi. :)
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 19:10:28
Ó, az frankó, jó kis némafilm. ;D
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 18:26:51
Nincs mit. :) De ha akarod akkor nézd meg, lehet hogy neked tetszeni fog.. ki tudja. :)
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 18:11:45
Elég gagyi. :)
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 14:15:55
Nagyon jó a magyar cím, szinte tükörfordítása az eredetinek.
Daniellaanna 2011 máj. 29. - 09:34:23
A magyar címmel én sem vagyok kibékülve..

A film pedig nagyon óriási volt. Egyébként a The Runaways bandát Joan és Sandy alapította, és ebben a filmben Cherienek is nagy volt a szerepe. Az õ életük érdekes volt, ezért szerintem õket helyezték fõszerepben - meg amúgyis, szerintem akkoriban sem volt másképp, a bandából is õk voltak a legtehetségesebbek.

10/10 lenne az értékelésem, ha kellene értékelni a filmet. A szereplõk nagyon jók voltak, a történet az ugye adott volt, hiszen nagyban Joan és Cherie, valamint a The Runaways életét mutatta be. Nagyon tetszett, kiváló volt minden!
rahelvok 2011 máj. 27. - 14:48:22
Nekem tetszett a film, fõleg Dakota Fanning miatt néztem meg, azt viszont nem értem, hogy miért kellett az eredeti cím helyett kitalálni egy magyart, mikor az eredeti amúgy is az egyébként valós együttes nevét viselte.
mdzsonsz 2011 ápr. 14. - 12:04:18
Hát, a színészek jók voltak, a hangulat is. Az viszont gáz, hogy Lita Ford-ot mennyire mellõzték, pedig késõbb õ futotta be a legnagyobb karriert a csajok közül, és a legtehetségesebb is õ volt köztük.
The Runaways helyett lehetett volna a film címe Joan és Cherie.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu