A sátán kutyája

Bakancslistához adom
The Hound of the Baskervilles
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol misztikus film, 100 perc, 2002

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Dartmoor környékén - a családi legenda szerint - évszázadok óta kísérti a Baskerville családot a "sátán kutyája". Sir Charles hirtelen halála után annak orvosa, Dr. Mortimer, Sherlock Holmes segítségét kéri a titokzatos haláleset miatt, és az örökös, Sir Henry védelmében. A híres nyomozó kezdetben mesének hiszi a "sátán kutyájá-"nak történetét. A dartmoori lápvidéken folytatott kutatásai azonban megdöbbentő titokra derítenek fényt.

Stáblista:

Szereplők

Sherlock Holmes
Dr. John Watson
Jack Stapleton
Sir Henry Baskerville
Dr. James Mortimer

Hozzászólások

Szerinted?
Anditos 2009 jan. 07. - 20:21:39 Előzmény BonFire
Igen, azt hiszem télleg szelindek volt. Létezõ kutyafaj, nem lehet gond elõkeríteni egyet, a szõrét bekenni valami foszforeszkálóval, és kész is. Végülis a könyvben is így volt, nem tudom, miért kell ennél "extrábbnak" lenni. Nem ettõl lesz félelmetes, nekem már az is bõven elég, hogy anglia, lápvidék, meg köd és gyilok... :-)
A Cushing féle Holmes-t még nem láttam, de ezek szerint nem vesztettem sokat. :-) Persze kiváncsiságból megnézném, ahogy ez egy Sátán kutyája rajongóhoz illik. :-)

Az nagyon tetszett a filmben, hogy a kedvenc részem párbeszédét szóról szóra betették a filmbe:
"Lábnyomok."
"Férfié vagy nõé?"
"Mr Holmes, ezek a nyomok egy hatalmas kutya lábnyomai voltak!"

Brrrr.....
BonFire 2008 dec. 19. - 14:34:57 Előzmény Anditos
Láttam már ennél rosszabb feldolgozását is a filmnek. Abban azt hiszem Peter Cushing (Star Wars) játszotta Sherlock Holmes szerepét. Ha lehetséges, még kevesebb momentum egyezett a könyvvel, és még több jelenetet költöttek hozzá. És természetesen a technika sem volt ennyire kifinomult, a végén a kutya nemhogy rémisztõ nem volt, de röhögtem rajta.

Ez még viszonylag jó feldolgozás. Elég jól követi a könyvet. Habár néhány "akciójelenettel" muszáj feldobni Dr Watson leveleit. Az a leíró jelleg jó a könyvben, viszont nem mutat a filmen. Ja, és hogy a végére miért kellett számítógéppel modellezni a kutyát, nem tudom. Biztos olcsóbb volt, mint egy idomár. Szegényke tényleg valami pokolbéli fenevadra hasonlít, kutyaszerû vonásai nincsenek. Én a rendezõ helyében igazi kutyával oldottam volna meg. A könyvben le van írva, hogy valami szelindek féle dög. Max azt, hogy foszforeszkál, azt megoldani valami utólagos trükkel.

De mindent összevetve jó a film, és aki megnézi, lehet, hogy kedvet kap a könyv elolvasásához. Onnan pedig már egyenes út vezet a többi Sherlock Holmes sztori elolvasásához. Nekem ez megér egy 8,5-est.
Anditos 2008 aug. 31. - 18:41:31
Sir Henry nagyon jóképû volt, Dr Watson meg tök édi, és érdekes volt a midsomer gyilkosságok Barnaby felügyelõjét új szerepben látni. De a kutya a végén nagyon horroisztikusra sikeredett, ugyanakkor túlságosan "számítógépes" jellege volt. Kár, hogy voltak benne olyan jelenetek, amik a könyvben nincsenek, pl a télapó ünnepség vagy a szánsz. Miss Templeton meg egy ritka gyenge és ostoba nõszemély volt, ahelyett, hogy megmondta volna sir Henry-nek, mi készül ellene, az õrült urának mondta meg, hogy nem csinálja tovább. Õt nem is sajnáltam a végén.
Szerintem a könyv úgy jó, ahogy annak idején Sir Artur megírta. Miért kell hozzátenni? Ugyanakkor kimaradnak érdekes könyvbéli részek.
De Goey 2008 márc. 10. - 14:52:33
Jó kis film az biztos.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu