A shaolin sáska

Bakancslistához adom
Shaolin Mantis / Tang lang
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akciófilm, 96 perc, 1978

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

David Chiang (A félkarú bokszoló) egy bosszúszomjas harcost alakít, aki egy imádkozó sáskát figyelve fejleszt ki egy új, forradalmi harcmodort, amellyel végre szembeszállhat a felesége haláláért felelős ellenfeleivel. A tradicionális kung-fut felhasználó akciófilmek mestereként Chia-Liang Liu rendező egész életművét az autentikus harcstílusok felfedezésének szentelte, így annak ellenére, hogy David Chiang a hetvenes évek végén már a műfaj veteránjának számított, eme filmben láthatók karrierjének talán legjobb összecsapásai.

Stáblista:

Szereplők

Chi-Chi anyja
Chi-Chi nagyapja
4. nagybácsi

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2015 aug. 17. - 20:18:40
Az ismertetõ elsõ mondata gyakorlatilag elég nagy spoiler, ráadásul a sáska harcmodor kifejlesztése a film utolsó nem egészen egyharmadában jelenik csak meg. Az egész sztori sokkal messzebbrõl indul, ugyanis a fõhõst a császár elküldi egy mittudomén milyen nevû városkába, hogy x idõ alatt szerezzen híreket az ottani császárellenes összeesküvõkrõl, mert ha nem, akkor kinyírják a szüleit. Az ürge el is indul, és mit ad Isten, éppen a legfõbb összeesküvõ család lányával ismerkedik össze, aki meghívja õt házitanítónak. És hát lényegében véve innen kezdõdnek a bonyodalmak, viszont szerintem kissé unalmas lett az egész, még ha volt is benne látványosság és humor. A befejezés meg amolyan nyitva hagyott izé, aztán jön a vége felirat. Bevallom, én kicsit többre számítottam, a vége felé kezdett némileg brutálisabb lenni, a verekedõs jelenetek jók, a színészi játék még úgy-ahogy elmegy, a figurák eléggé egysíkúak, a történet meg kissé laposka. Mindenesetre egy megnézést megért, arra jó volt.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu