A specialista

Bakancslistához adom
Nyukhach
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ukrán akciófilm-sorozat, 2013

Értékelés:

70 szavazatból
Szerinted?

Viktor, a rendőrségi nyomozó barátját mindenki csak úgy ismeri: Szimat. Egyedülálló tulajdonsággal bír: szuper érzékeny szaglása van, ami ajándék és átok is egyben. Bárhová megy, feltárulnak előtte az emberek legféltettebb titkai is - a szagok számára mindent elmondanak. A rendőrség hozzá fordul a legbonyolultabb bűncselekmények kapcsán. Az alvilág is tudja, ahol megjelenik Szimat, elég egy szippantás a szagspecialista számára.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
agibaba956 2022 júl. 10. - 13:20:35 Előzmény DUNAWÖLD
mit vonok vissza?
DUNAWÖLD 2022 júl. 09. - 05:30:18 Előzmény agibaba956
Most visszavonod? 😝
agibaba956 2020 júl. 22. - 14:21:22
nem lesz folytatás?
agibaba956 2020 jún. 17. - 23:40:23 Előzmény Lexbarkerzt
Nekem pont azért tetszik, mert olyan oroszos/(ukrános)
agibaba956 2020 jún. 10. - 19:19:57
1. évad[szerkesztés]
A pénz nyomában[szerkesztés]
Livasovot, a Zhylcenter elnökét holtan találják egy bérelt lakásban. A férfi óriási összeget sikkasztott, lelépett a befektetők pénzével. Viktor, a rendőrség ezredese barátjától kér segítséget, akit mindenki csak Szimatnak hív, mert átlagon felüli szaglással rendelkezik. Szimat azonnal megmondja, hogy a halottat a kávéjába tett digoxinnal mérgezték meg.
Az orvlövész[szerkesztés]
Júlia egy csomag marihuánát talál Alex szobájában, ám volt férje kizártnak tartja, hogy Alex drogos lenne. Két gyilkosság is történik, befolyásos embereket lő le egy orvlövész. Viktor azonnal kikéri Szimat segítségét, aki a helyszíni szagmintákból profilt készít a gyilkosról. Viktor úgy véli, az orvlövésznek van még egy potenciális áldozata.
Ártatlanul vádolva[szerkesztés]
Alexet _ egy drogdíler meggyilkolásával vádolva _ letartóztatják. Viktor megpróbálja magához kéretni az ügyet, de nem sikerül, de barátjának nincs türelme kivárni, ezért feltörik a rendőrségi pecsétet az áldozat lakásán, hogy nyomokat keressenek. Egy szomszéd értesíti erről az ügyben nyomozó ezredest. Ezért Viktor főnöke megtiltja, hogy még egyszer beleüsse az orrát az ügybe, sőt kényszer szabadságra küldi. Ez, persze nem akadályozza meg Viktort és Szimatot abban, hogy a gyilkos után nyomozzanak.
Cserebere[szerkesztés]
Németország visszaszolgáltat Oroszországnak egy háború során elhurcolt Rjepin festményt. Az ünnepélyes sajtóbemutatón a specialista szimatot kap, s megtudja, hogy egy hamisítványt állították ki. Kitör a diplomáciai botrány, a nemzetközi szakértőkből álló bizottság megállapítja, hogy a festmény eredeti. Viktor és Szimat arra próbálnak rájönni, hogyan cserélgetik az eredetit és a hamisítványt.
Hidegvérrel[szerkesztés]
Egy viharos éjszakán a katonai kórházban lelőnek négy beteget. Ugyanarról a bázisról kerültek kórházba egy verekedésbe torkollott vita után. A nyomozók kimennek a bázisra, ahol a parancsnok közli velük, hogy a tisztek hatalommal való visszaélése már a múlté. Ám ez koránt sincs így. Éjjel egy újabb katonát gyilkolnak meg a bázison. Lassan szorul a hurok a gyilkos körül.
Gyerekrablás[szerkesztés]
Egy tehetős üzletember kisfiát elrabolják és váltságdíjként 120 ezer eurót követelnek az apától. A helyszíni szagminta alapján az elkövető annál súlyosabb májbetegségben szenved, minthogy gyerekeket raboljon, de ezen a nyomon indulnak el. Az üzletember volt felesége is gyanús, indítéka is lenne rá, mivel a bíróság az apának ítélte a kisfiút. A bonyolult ügyben csak Szimat tud kiigazodni.
Régi tartozás[szerkesztés]
A nyomozók megfigyelik az alvilág vezéreit, amikor találkozót tartanak. Maxim döbbenten látja, hogy egy autóból két testőr kíséretében a specialista érkezik az épületbe. A kommandósok megrohamozzák a helyszínt, és egy hullát találnak. Az egyik bandafőnök meggyilkolásával elkezdődik az alvilág háborúja, és Musztafajev, a maffiafőnök egy régi szívességért cserébe most viszonzást vár Szimattól.
Mentsd meg a nőt![szerkesztés]
A specialistának különös levelet kézbesít egy futár. Csak annyi áll benne: Mentsd meg a nőt! A legkülönösebb az egészben, hogy a levél teljesen szagmentes, még a papírnak sincs papírszaga. A mellékelt tollon azonban rajta van az áldozat szagmintája. Csakhamar női holttestre bukkannak, és ezzel kezdetét veszi egy gyilkosságsorozat. Kiderül, hogy a sorozatgyilkos véletlenszerűen választja ki áldozatait, az utolsót kivéve...
10/10
MSzB 2020 jan. 02. - 00:09:45 10/10
Remek sorozat! Izgalmas, bonyolult, de követhető cselekmény. Némi túlzás Mr. Szimat, de nekem bejött.
babalujza 2019 febr. 08. - 12:30:54
Kár hogy vége...
Lexbarkerzt 2019 febr. 07. - 20:09:59
Nagyon tetszett! Csak egy-két cirill betű és orosz név emlékezetett, hogy nem amcsi, német vagy angol film. Nagyon profi, modern eszközök, jó kocsik, remek operatőri munka, igazán kedvelhető karakterek. Ha lesz még biztosan nézem.
6/10
Trivia Showtime 2018 szept. 22. - 11:43:23 6/10
A mostanában sikeres amerikai sorozatok szinte valamennyi kliséjét felvonultató ukrán széria, ami összességében szórakoztató, nem fekszi meg a gyomrot, de túl sok újdonsággal nem szolgál.
Ami viszont egyedi jelenség a film kapcsán, hogy a főhős egyszerre egyesíti magában Dr. Cal Lightman (Tim Roth - Hazudj, ha tudsz) és az egykori Borivoje Surdilovic (Ljubiša Samardžić - Forró szél) személyiségjegyeit...