A stoppos

Bakancslistához adom
The Hitch-Hiker
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 68 perc, 1953

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Két jóbarát horgásztúra során felvesz autójába egy stoppost, akiről kiderül, hogy szökött fegyenc. Az elmeháborodott férfi már két korábbi segítőkész autóst meggyilkolt, és mostani áldozatait is élvezettel tartja rettegésben. A két túsz csak abban reménykedhet, hogy sikerül megszökniük, mielőtt elérik a kikötőt, ahonnan fogva tartójuk hajóra akar szállni.

A stoppos Ida Lupino, a színésznőként indult filmkészítő sokak szerint legjobb filmje, egyúttal az egyetlen klasszikus film noir, amit nő rendezett.

Stáblista:

Szereplők

Gilbert Bowen
Roy Collins
Emmett Myers
Alvarado kapitány
önmaga

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
aljona 2022 febr. 08. - 17:45:48
Ida Lupino igen sok filmet rendezett. Én csak A stoppost és A házasságszédelgőt láttam és őrzöm a gyűjteményemben, mint remekműveket.
feketevipera 2010 okt. 01. - 13:19:16
Nos, kétségtelen, hogy a mai nézõ a töményebb izgalmakhoz van szokva, de a maga nemében A stoppos sem rossz film, jóllehet azért akadnak benne sablonok is. Történetünk helyenként erõs feszültséggel operáló film noir, ráadásul a nálunk színésznõként talán jobban ismert Ida Lupino kevés rendezésének egyike. Még ha különösebben nem is izgalmas ez a mozi, egyszer azért meg lehet nézni, már csak azért is, mert szerintem kuriózum.
9/10
Flóra_kisasszony 2010 szept. 28. - 11:03:25 9/10 Előzmény NADALFAN
Nem, ha nem lett volna egyértelmû, arra akartam célozni, hogy egy átlag ember, aki hétfõn reggel 7-kor kel, nem biztos, hogy éjjel 1-ig végig tud nézni egy régi, mai szemmel nézve izgalmakban nem annyira bõvelkedõ filmet. De ezek szerint ez nálatok nem volt probléma.

Bár ha film közben volt idõtök ide írogatni, azért látom nem kötött le annyira...:p
NADALFAN 2010 szept. 26. - 23:59:44 Előzmény Flóra_kisasszony
??? miért talán adás kimaradás lesz éjjel egykor:DDD
9/10
Flóra_kisasszony 2010 szept. 26. - 22:31:15 9/10
Jó film, de éjfélkor senki ne kezdje el nézni, mert garantáltan nem fogja látni a végét...