A szerelem árnyékában

Bakancslistához adom
This September
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető német minisorozat, 90 perc, 2010

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Minisorozat Rosamunde Pilcher műve alapján, egy híres ám épp viszontagságos időket átélő családról. A skóciai birtok évszázadok óta ad otthont az Arid dinasztiának, történetük mára egybefonódott. A mindössze néhány élő családtag viszonyát azonban a megosztottság jellemzi. Violet, Edmund és Laura a múlt porának felkavarásától sem riad vissza, amennyibe érdeke ezt kívánja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Edmund Aird
Virginia Aird
Violet Aird
Laura Aird
Alexa Keeling
Noel Keeling
Hamish Balmerino

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Széles Ágnes márc. 06. 16:45:03 10/10
A pénzéhes Noel Keeling-et már láthattuk az írónő egy másik regényében. A kagylókeresők c. 2 részes filmben Penelope Keeling /Vanessa Redgrave/ fia szerepében. Ott is negatív szerepe volt.
10/10
grosz_i 2019 szept. 18. - 06:40:29 10/10

Rosamunde Pilcher - A szerelem árnyékában I. rész: Családi titkok (2010)

Edmund Aird évek óta boldog házasságban él Virginiával, és két közös gyermekük van: Laura (21) és Henry (34). Edmundnak az első házasságából van még egy lánya is, Alexa (40). Edmund sikeres cégvezető a Londonban megtelepedett Sanford Aird Cubben cégnél, ahol a fia, Henry és veje, Noël az utódlásért rivalizál. Virginiának viszont van egy titka, amit csak az anyósa, Violet (80) ismer. Pontosan 22 évvel ezelőtt Virginia eltöltött egy éjszakát az amerikai ifjúkori barátjával, Conrad Tuckerrel és nem tudja, hogy a lánya, Laura vérszerinti apja ő-e, vagy Edmund.

Virginiát utoléri a múltja, amikor Conrad egy napon jelentkezik nála. Felfedezett egy fényképet egy társasági magazinban Lauráról -, és elképesztő mennyire hasonít a saját anyjára, így meggyőződése, hogy ő Laura apja. Átjön az USA-ból hogy felderítse az igazságot és ezzel elindít egy hatalmas lavinát: bizalmatlanság, gyűlölet, zsarolás, és csalódások az Aird családon belül, amely mindenkit érzéseiben megingat.

Virginia és Violet az elején egyetértettek abban, hogy Edmund erről az afférról soha nem tudhat meg semmit, és nyomatékosan megkérik Conrádot hogy azonnal utazzon vissza az Államokba. De a terv kudarcot vall, mivel Conrad ittas állapotában a pubban éppen a gátlástalan, mindig intrikáló Edmund vejének, Noël Keelingnek önti ki a lelkét, számol be a valószínű apaságáról. Noël arra használja ezt az információt, hogy megzsarolja Virginiát. Vagy ő lesz a cég új vezetője, vagy az információ megszellőztetésével az Aird családban kitör a botrány.

Virginia elvégeztet egy apasági tesztet, ami megerősíti a dilemmáját. Nem a férje Laura apja. Nincs más kiút számára, ráveszi Edmundot, hogy Noëlt nevezze ki a cég élére, a fia Henry helyett. Virginia azt reméli, ezzel a család boldogságát megmentheti, bár tudja, ezzel azt kockáztatja, hogy a fiának mélységes csalódást fog okozni.

Laura életében, anélkül, hogy tudna az új apja létéről, mély érzelmi válság következik be -, életét veszti az élete első nagy szerelme, Guy (27), akivel csodálatos időket éltek meg együtt Oxfordban
10/10
grosz_i 2019 szept. 18. - 06:40:00 10/10

Rosamunde Pilcher - A szerelem árnyékában II. rész: Egy gyógyuló szív (2010)

Barátja, Guy három hónappal ezelőtti halála óta Laura még mindig visszavonultan él. Szülei, Virginia és Edmund egyre inkább aggódnak érte. A fiúk, Henry is, aki a barátnőjével, Emilyvel Londonban él -, válaszút előtt áll. Ugyanis az apja félreállította a családi vállalkozásból. Megszakította a kapcsolatot a szüleivel, a nővére, Alexa mellett a vendéglátó-szolgáltatásban kezd el dolgozni.

Noël pedig a gátlástalansága révén a cégvezetői állást átvette, a házassága Alexával viszont a végnapjait éli. A kétségbeesett Alexa éppen a barátnőjével, Lucilla Balmerinóval közölte, akivel Noëlnek viszonya van -, hogy az a gyanúja, a férje megcsalja őt. Virginia, miután értesül Archietól, hogy Conrad lánya, Helen rákban meghalt, tudatja vele az USA-ban, hogy DNS vizsgálatot kért és bebizonyosodott, hogy ő Laura apja. Conrad úgy dönt, azonnal Skóciába repül. Alexa szétküldi Balmerinóék nagy szeptemberi báljára a meghívókat: Conrad is ott lesz, mert Archie meghívta - sőt Henry is elmegy a barátnőjével, Emilyvel.

Ahogy megérkezik Conrad Skóciába, találkozik Virginiával, aki megígéri, a szeptemberi bál után Edmunddal tudatja a történteket, majd Laurára bízza a döntést. Bizonytalan a következményekben, de Edmund iránti szerelme megingathatatlan. Alexa épp a bál előtt találja meg Noël táskájában Lucilla eltűnt nyakékét, és máris tudja, ki is a férje szeretője: a legjobb barátnője. A bálon veszekedni kezd a férjével, majd Noël a gyűlölettől túlfűtött cinikus megjegyzéséből kiderül, hogy Laura apja Conrad, sőt gátlástalansága odáig megy, hogy eldicsekszik azzal, hogy Lucilla a szeretője. Így aztán kiéleződik a helyzet. Edmund rájön, hogy nem ő Laura apja. Virginia, aki mindezt szerető kímélettel akarta a szívbeteg férje tudtára adni, ezzel tökéletesen félresiklott ez az elképzelése.

Lucilla öccse, Hamish, aki a gyásza miatt magába zárkózó Laurát már egy kicsit visszahozta az életbe, jó barátnak is bizonyul. Sőt a szeptemberi bál után romantikus szerelmi kapcsolat szövődik közöttük. Laura, amikor édesanyjától, Virginiától megtudja, hogy az amerikai Conrad Tucker az ő igazi apja, teljesen elveszíti a lába alól a talajt. Hamish vigasztalása, a köztük lévő romantikus kapcsolat átcsap szenvedélyé, és egymáséi lesznek. Laura végül mégis úgy dönt, találkozik az igazi apjával, de a szíve azt mondja, Edmund apai szeretetét nem írhatja felül semmi. Úgy dönt, egyenlőre nem megy el Conraddal az Államokba.

Edmund félrevonult gondolkodni a történeteken, mert lényegében ő is szereti Virginiát. Majd visszatér Balnaidbe, mert mindketten rettegtek attól, hogy elveszítik egymást. Virginia felkeresi a fiúkat Henryt, és beszámol arról, hogy az ő hibája miatt lett Noël Edmund utódja. Ezt követően Henry felkeresi Noëlt a cégnél, és egy szerelmi affér kellős közepén közli vele, hogy mindent megtesz, hogy Noël eltűnjön erről a posztról. Ezt követően Henry kibékül az apjával is. Hamish ugyan megtudja, hogy Lucilla gyereket vár Noëltől, de az Aird családban harmónia és béke honol.
10/10
grosz_i 2019 szept. 18. - 06:39:30 10/10

Rosamunde Pilcher - A szerelem árnyékában III. rész: Botrány (2011)

Laura Aird egy kéthavi, a vérszerinti apjánál, Conrad Tuckernél eltöltött USA tartózkodása után hazatér Skóciába, és nagy sajnálatára megtudja, távollétében meghalt a nagymamája, Violet Aird. Alexa is elvált végre Noëltől, többé nem zaklathatja sem ő, sem az ügyvédjei.
Lucilla felkeresi Noëlt, hogy tájékoztassa a várandóságáról, de a férfi nem tagadja meg önmagát, cinikusan lerázza Lucillát. Noël minden részvényt fel akar vásárolni, hogy ő legyen a főrészvényes, és az ambiciózus céljain kívül más is van: tönkre akarja tenni az Aird családot.
Senki sem sejti még, hogy a végrendelet a család számára mekkora válságot fog előidézni. Az önfejű idős lady az Edmund által alapított Sanford Aird Cubben 6% cégrészét egy bizonyos Olivia Thorpe-ra hagyta örökül, akit senki sem ismer. Edmund attól tart, hogy ezáltal a család a részvénytöbbségét elveszítheti és ez óriási esélyt jelentene a gátlástalan volt vejének, Noël Keelingnek, aki időközben háborút indított az Airdék ellen.

Edmund felkeresi Oliviát és egy 39 éves szimpatikus állatorvossal találkozik, aki még sosem hallotta a Violet Aird nevet, de bebizonyosodik, hogy mégis ő Edmund lánya. Oliviát adoptálták, a vérszerinti szülei Edmund és az elhunyt Pandora Balmerino, akivel Edmund első házassága alatt viszonya volt. Violet annak idején tudott a terhességről, de azt Edmund és a család előtt titokban tartotta, hogy elkerüljék a botrányt.
Lucilla terhesen visszatér a családi házba remélve, hogy apja megbocsátja, hogy tönkretette a barátságát Edmunddal, valamint a legjobb barátnője házasságát. De ehhez Archie-nak időre van szüksége. Apjának bevallja, hogy sajnálja, hogy tönkretette az életét is és a családjára csak szégyent hozott. Közben az is kiderül, hogy Henry kapcsolata is megszakadt Emilyvel.

Egyik nap Alexa megismerkedik William Pearsonnal, aki véletlenül az egyik beszállítója helyett beugrik, helyettesíti. Nagyszerű pék, kiváló kenyeret süt, és saját vízimalma van. Szervezett túrákon mutatja be a belvárosi gyerekeknek a vízimalmát. Az idegenvezető előtte Melissa, a meghalt felesége volt. Most egy ilyen alkalomra meghívja Alexát is, ami egy közös ebéddel ér véget.
Oliviát szeretettel fogadja az Aird család és megküzd az új személyiségével, elfogadja az új identitását. Edmund meghívja a Balmerino családot is, hiszen Pandora Archie testvére volt. Alexa csak vonakodva egyezik bele, hogy találkozzon a volt barátnőjével. Később mégis titokban találkozik Alexával, és megkéri, segítsen neki, mert egyedül nem képes megbirkózni a helyzetével.

Edmund elviszi Oliviát a tópartra, ahol Pandora véget vetett az életének és Olivia elmeséli, a fogadott családjában sosem volt boldog, nevelőapja alkoholista volt, az anyja pedig nem tudta őt lányaként szeretni.
Laura munkát kap egy kiadónál Londonban és Alexánál fog lakni. Hamish nehezen törődik bele az elválásba, de nincs választása. Alexa elmeséli, hogy örül, hogy nem lesz egyedül, de bevallja, hogy egy kezdődő kapcsolat elején áll, a férfit Williamnek hívják. Majd a kapcsolat átalakult gyengéd, érzéki szerelemmé és Alexa bemutatja Williamet a családnak is Balnaidben.

Noël ahogy tudomást szerez a végrendeletről, minden eszközt alkalmasnak tart arra, hogy Oliviát a saját oldalára állítsa. A férfi azzal a hazugságsorozattal, hogy Edmund mindig is tudott a létezéséről, és Pandora haláláért is tulajdonképp az Aird család a felelős, és ezzel Noël szembeállítja Oliviát az új családjával, így közelítve a saját céljához, hogy az Olivia részvényeit is megkaparinthassa. A hazugságaival teljesen meggyőzi Oliviát, aki Noëlnek hisz és nem Edmundnak, az apjának. A férfi modorától, a nagystílű élettől elbűvölve bele is szeret Noëlbe.
Alexa kibékül Lucillával, sőt elfogadja, hogy ő legyen a születendő kisfiú keresztanyja, de a korházi szülésről hallani sem akar. Az otthonszülésre elmegy Alexa is, de az előre nem látott komplikációk miatt Lucilla meghal. Lucilla temetésén ott van mindkét család.
10/10
grosz_i 2019 szept. 18. - 06:38:57 10/10

Rosamunde Pilcher - A szerelem árnyékában IV. rész: Kibékülés

Megtörténik a kis Tom keresztelője, akinek csak két nagyszülő jutott, mert Noël még a keresztelőjére sem ment el. Balmerinóék kénytelenek a kis Tomról gondoskodni, bár a koruk miatt az nagy kihívás mindkettőjüknek.

Hamish Balmerinónak viszont nem csak a nővére elvesztésével kell megbirkóznia, hanem féltékenyen nézheti Laura kialakulóban lévő barátságát az író, Jake Hooperrel -, aki Laura első könyvének kiadását támogatja. Amikor együtt elmennek egy könyvbemutató után egy mulatóhelyre, Hamish felhívja Laurát, és tehetetlen fájdalmában felajánlja Laurának, élje a maga életét, de a kapcsolatuknak nincs további értelme, szakítanak.

Olivia Thorpe, aki belement a viszonyba Noëllel, egyre jobban vívódik önmagával. Egyrészt élvezi ezt a nagystílű életet, másrészt nem akarja elárulni az Aird családot, aki őt olyan nagy szeretettel közéjük fogadta. Hazalátogat Croyba és Archie megmutatja Pandora volt szobáját és egy titokzatos felbontott levelet talál Pandorától. Kételkedik benne, hogy a levélről ne tudott volna Edmund.

Edmund bevallja Henrynek, hogy a házuk is a Sanford Aird Cubben cég tulajdona, és ha Noël megszerzi a többségi részvényt, elveszítik a kastélyt is. Megkéri Henryt vállalja a cégvezetést, mert a bankok benne csak-csak jobban bíznak.

Alexa és William viszonya eszményi szerelemmé alakul és arra a felvetésre, hogy Alexa örökbe fogadná a kis Tomot, William habozás nélkül igent mond. Alexának el kell mennie Noëlhez, hogy az apasági jogairól lemondjon, de ő azt nem teszi meg. Olivia rájön, milyen hidegvérrel hazudik Noël, hogy a céljait elérhesse. Noël viszont attól sem riad vissza, hogy Oliviát megzsarolja.

Laura sikeresen befejezi a regényét és rádöbben, mennyire naiv volt, ő csak játékszer volt Jake Hooperrel számára. Croyban találkozik Hamish-sel, de a fiú csak búcsúzni jött, jachtot visz Szardíniára és Laura nélkül elképzelni sem tudja, hogy Skóciában maradjon. Laura is eligazodik az érzéseiben, rájön, hogy Hamish az igazi szerelme. A Szardíniába kifutó jachtra időben odaér és elkíséri Hamisht, és nem csak erre az útra, hanem a jövőjében és mellette marad, nála találta meg a helyét az éltben.

Edmund javaslatára a részvényesek szavazati többséggel leválthatják Noëlt, és Henry lehet a cég elnökigazgatója. A szavazati többség csak Olivia szavazatával lenne meg. Olivia a saját boldogságát, egzisztenciáját is félretéve Noël ellen szavaz. Edmund felindultan reagál haragjában, de megbocsát. Henry révén a Balnaid újra családi birtok lesz. William pedig megkéri Alexa kezét, aki örül, hogy végre rátalált a boldogság és ezer örömmel mond igent.
10/10
Széles Ágnes 2017 okt. 07. - 08:17:55 10/10
Ez a film a \"Szeptember\" c. 2 részes film folytatása, késõbbi idõben. A szereplõk is ugyanazok, csak már más színészek játszák. Nagyon jó film mind a kettõ.
szilida 2015 ápr. 06. - 16:33:20
Nagyon szeretem ezt a filmet. A konfliktus kezelése példamutató. <3
agnesvisi 2015 jan. 04. - 16:51:36
Igen,nálunk is megjelent könyv alakban is,évekkel ezelõtt, a Magyar Könyvklub kiadásában. A címe: Szeptember.
Ari Borsos Csomor 2015 jan. 03. - 16:52:49
Nagyon tetszik a film. Jó lenne könyvben is elolvasni. Vajon könyvben is megjelent? Tud valaki róla? Elõre is köszönöm a segítséget. :)
offtopic
ildimix 2014 dec. 27. - 16:53:29
Ezt a filmet mindenkinek ajánlom nekem nagyon tetszett. Jó kis délutáni szórakozás.
napraforgó 2014 máj. 24. - 05:57:16
Az eredeti cím: The Shades of Love , ami inkább azt jelenti, hogy A szerelem árnyai.
Vagyis a szerelemnek vannak árnyoldalai, árnyékok is kísérik a szerelmet.
napraforgó 2014 máj. 17. - 06:10:47
Az írónõ 1924-ben született, vagyis most 90 éves.

Ez a történet napjainkban játszódik, míg a korábbi filmek, amelyeket az õ mûveibõl készítettek vagy a II. Világháború alatt, vagy nem sokkal azutáni idõben játszódtak.

Azért érdekes, hogy a szereplõi zömmel brit arisztokraták, esetlegmûvészek, néha galériatulajdonosok, szegény munkásemberekrõl, tisztviselõkrõl nem írogatott regényeket.
De sebaj, így legalább láthatunk néhány gyönyörû angol, vagy skót kastélyt, a cornwalli tengerpartot, stb.

Jelenleg is az Aird család, egy régi skót nemesi család titkaba nyerünk bepillantást.
Elhallgatott szerelmi történetek, eltitkolt gyerekek, megspékelve némi üzleti machinációkkal.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu