A szerelem bűnei Kabulban

Bakancslistához adom
Love Crimes of Kabul
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm, 71 perc, 2011

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az HBO saját gyártású dokumentumfilmje az afgán fővárosban, Kabulban található Badam Baugh női börtönbe kalauzolja a nézőt. A rácsok mögött élők fele fiatal nő, akiket különböző szerelmi bűnökért, erkölcsi kihágásokért zártak be, és most a tárgyalásukra, a bírói ítéletre várnak. De milyen bűnökről is van szó? Olyanokról, amelyeket Afganisztánban tiltanak a hagyományok, a szigorú vallási előírások, a törvények. Ezek közé tartozik például a házasságtörés és a házasság előtti szexuális élet. Ha elítélik őket, hosszú évekre börtönbe kerülnek. A film három nő történetét meséli el.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
szajbergirl 2014 ápr. 13. - 15:43:45 5/10 Előzmény sanderb
Nagyon kíváncsi voltam a filmre,de a végére magam sem tudtam mit gondoljak?!
Döbbenetes, milyen "bûnökkel" kerültek egyesek börtönbe... ugyanakkor nagyon furcsa érzéssel zártam a filmet:
A végére úgy tûnt, mintha egyes nõk tudatosan tették volna azt, amit tettek, hiszen így lehetett az övék az a férfi, akit ÕK(!) szerettek. (de ez csak az én véleményem!)
6/10
sanderb 2012 ápr. 09. - 20:24:22 6/10
Mint ismeretanyag érdekes és hasznos, mint dokumentumfilm közepes. A fejlett, nyugatinak mondott kultúrákhoz képest nagyon eltérõ szokásokat ismerhetünk meg az iszlám vallású afgánok világából, amiknek nagy részét le kellene tenniük a földre, átlépni rajta, s vissza se nézve menni tovább. A film igen primitív gondolkodású és életvitelû embereket mutat be, akiknek dunsztjuk sincs már arról, hogy a szokásjogaik miért alakultak úgy, ahogy, és jelen életükben van-e az alkalmazásuknak racionális alapja. Mert ha rádöbbennének, hogy többségében nevetséges szabályokat követnek megszokásból,csak akkor tudnának változtatni a szokásjogra épült ítélkezési rendszerükön, nagyjából az életükön. 10/6