A természet ereje

Bakancslistához adom
Force of Nature
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi-dráma, akciófilm, 91 perc, 2020

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Egy tolvajbanda rablást tervez egy hurrikán idején, és bajba kerülnek, amikor egy rendőr megpróbál mindenkit evakuálásra kényszeríteni az épületben.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ocsisonka 2023 aug. 21. - 15:17:13 6/10
A már ismert környezetben játszódó film, mely egyszer nézhető bűnügyi film. Különlegesség nincs benne.
offtopic
Midnight67 2021 dec. 21. - 16:23:13
Egy újabb Hurrikán meló (2018) ?
Emile Hirsch és Mel Gibson miatt talán érdemes belenézni.
6/10
nefefe 2021 okt. 25. - 08:01:12 6/10
Nem is tudom, volt már néhány hasonló film, legfeljebb a helyszín változott (Puerto Rico, ami ugyan egy sziget, de az USA társult állama). Újdonság nincs benne, vannak a rosszfiúk, meg vannak a jók, a rosszak minden eszközzel lopni akarnak, a jók ezt akarják mindenféleképpen megakadályozni. Semmi különös nincs a történetben, még a hurrikán is csak említés szintjén létezik. Legfeljebb az újra előhúzott náci-szál érdekes. És az állványos jelenet - hurrikán idején, esőben - enyhén szólva abszurd volt. Nem különösebben jó, de nem is olyan rossz. Szerintem a sok ismeretlen szereplő között üdítően hat Gibson jelenléte, és azért az látszik a szereplőkön, hogy ki a profibb. Bár Gibson egy kissé megöregedett (vagy kiöregedett?) Viszonylag kis költségvetésű film, bár én nem láttam benne, mire költöttek el 23 millió dollárt (hacsak nem Gibson gázsijára...). Gyakorlatilag egy helyen játszódik, gondolom a nagy részét stúdióban vették fel. Egyszer meg lehet nézni.
1/10
ef 2021 júl. 11. - 06:20:21 1/10
A téma örök.
Mivel jó pár év eltelt a II vh óta, így most már nem egy náci, hanem annak fia rejteget festményeket.
Még pár év , és majd egy unoka , és így tovább az idő végezetéig .....
2/10
bontottcsirke 2021 ápr. 19. - 13:50:27 2/10
A történet jó lenne, ha nem ZS kategóriás ex-pornószereplőkkel és párbeszédekkel valósították volna meg azt. Gondolom Gibson orra alá odaraktak egy 2 milliós csekket, ami elég jól jön ebben a szórakoztatóipari válságban, így már az új Lamborghini megvásárlása elől is elhárultak az akadályok. Nagy előnye még, hogy ebben a felgyorsult világban 2 hét múlva már a kutya sem foglalkozik ezzel a filmmel, tehát nem lesz mit Gibson szemére vetni később.
6/10
brekit 2021 ápr. 17. - 17:36:12 6/10
Egy hatalmas hurrikán érkezik Puerto Rico térségébe, ami miatt a lakosságot evakuálni kell. A bogaras Ray (Mel Gibson) azonban nem hajlandó elhagyni otthonát, hiába unszolja a lánya, az ápolónőként dolgozó Troy (Kate Bosworth). Az épp szolgálatban lévő rendőr, Cardillo (Emile Hirsch) tehetetlen a férfival kapcsolatban, a vitát azonban rövidre zárja a fegyveres maffia megérkezése az épületbe. Kiderül, hogy 55 millió dollárt őriznek a ház egyik pontján – és az is, hogy Ray korábban rendőr volt.
Zimka 2021 ápr. 16. - 18:29:30 Előzmény sexykex
Szeretem, hogy Sexykex sok filmet néz és utána nem rest elmondani a véleményét!!!
4/10
pihes 2021 ápr. 16. - 14:59:04 4/10
Még MG is kevés volt ehhez a nem érdekel filmhez. Bár a dagadék után nem vártam túl sokat.
Lefelé menetbe kapcsol a film!

4/10
7/10
Nótárius 2021 jan. 28. - 15:11:22 7/10
Puerto Rico-ban egy gátlástalan kegyetlenségű bűnözőbanda az egyik rablógyilkossággá fajult rablásuk végén szerzett ötlet alapján, a közeledő hurrikánra időzítve, nagy értékű festményekre számítva, műkincsrablást akar végrehajtani egy többemeletes lakóházban élő idős férfinél. Ám amikor az egyszerűnek tűnő akciójukat megzavarja egy az ott-lakók kimenekítésére érkezett rendőr-páros, teljesen kicsúszik a kezükből az irányítás, és onnantól már semmi nem úgy alakul, ahogy eltervezték ...

A hurrikános "természet erejéből" szinte semmit se láthatunk; sokkal inkább egy hol véresen komoly, hol szélsőségesen komolytalan; tömör feszességű, gyakorta sajátosan fanyar humorú, érdekes párbeszédekkel tűzdelt, meghökkentő abszurditásokban sem szűkölködő, izgalmas és hangulatos bűnügyi filmet; melyből nem hiányoznak a váratlan helyzetekkel szembesülő erős karakterek, továbbá a jószerével hiteltelen és a juj-de romantikus szálak sem.
A külön figyelmet érdemlő Mel Gibson 64 évesen és meghatározó mellékszereplőként is hozta a személyiségéből fakadó természetességű, szórakoztató remeklését.

"- Az milyen gyógyszer?
- Oximoron, jó fájdalomra. Kér egyet?" (?)   ;)

A film kétségtelen és szándékolt "hibáinak" számbavételét, minden vita nélkül, meghagyom azoknak, akiknek kevésbé szórakoztató élményt nyújtott, mint nekem.
3/10
sexykex 2021 jan. 25. - 14:35:28 3/10
Kérem, vigyázzanak! Ez nem természetfilm, nem igazi krimi és alig dráma. A színészlistát se böngésszék, mert Mel Gibson valóban játszik benne, de attól ez még akciófilmnek is gyenge. Ausztrál barátunk valószínűleg megirigyelte Steven Seagaltól, hogy évente legalább két bűn rossz filmben játszik, ezért ő is elfogadott egy felkérést.