A tökéletes titkárnő

Bakancslistához adom
Miss Grant Takes Richmond
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai vígjáték, 87 perc, 1949

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Ellen Grant
Dick Richmond
Peggy Donato
Timothy P. Gleason
Helen White
Mr. Kilcoyne
Ben Grant bíró

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
JCWH 2019 aug. 06. - 15:30:59 10/10
A két sztár 1955-ben az I Love Lucy 4. évadának 16. epizódjában ismét együtt szerepelt és valami iszonyat fantasztikusat alakítottak. A mai napig ezt tartják a sorozat legikonikusabb epizódjának. Ehhez az epizódhoz is elérhető magyar felirat.
10/10
JCWH 2019 aug. 04. - 11:55:09 10/10
Remek szórakozást nyújtó kis film, ugyanakkor elszomorító látni, hogy ma már mindenféle alpáriság nélkül nem csinálnak vígjátékokat, úgy ahogy ebben a filmben is látható. A főszerepben legendás színészek láthatóak. Lucille Ball a 20. század egyik legnagyobb komikája volt, aki főleg a "fizikai" humorban volt elsőosztályú, itt remekül alakítja a butácska titkárnőt. Partnere a zseniális William Holden, akinek a terepe egyértelműen a dráma volt, de vígjátékokhoz is volt érzéke, Ball mellett tökéletesen hozza a ravasz és elegáns "álingatlanügynököt". Ball és Holden is karrierjük felívelése előtt álltak ekkor, míg Ball a tévében aratott sikereket (I Love Lucy), addig Holden Hollywood legkeresettebb színészévé vált az Alkony sugárútbeli szerepe után. A mellékszereplők is egytől egyig brillíroznak a szerepükben. Habár a történet nem túl bonyolult, de a kivitelezése és főleg a színészi játék köröket ver a mai vígjátékok nagy részére.
Elvileg 1965-ben készítettek magyar szinkront a filmhez és "A tökéletes titkárnő" címen adták ki, de én eddig nem találtam rá erre a verzióra. Mindenesetre készítettem magyar feliratot a filmhez, ami elérhető a neten.