TOP10 BRAND
1
24 1 013 064 RU
2
BLIKK 956 488 RU
3
INDEX 927 044 RU
4
IDOKEP 831 844 RU
5
ORIGO 824 704 RU
6
FEMINA 586 500 RU
7
BORSONLINE 565 488 RU
8
RIPOST 538 016 RU
9
TELEX 533 460 RU
10
PORTFOLIO 518 364 RU
1
24 1 013 064 RU
2
BLIKK 956 488 RU
3
INDEX 927 044 RU
4
IDOKEP 831 844 RU
5
ORIGO 824 704 RU
6
FEMINA 586 500 RU
7
BORSONLINE 565 488 RU
8
RIPOST 538 016 RU
9
TELEX 533 460 RU
10
PORTFOLIO 518 364 RU

A vadrózsa völgyében - A szív parancsa

Bakancslistához adom
Im Tal der wilden Rosen: Was das Herz befiehlt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2006

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Sara magányosan él fiával és édesanyjával egy kis farmon. Régóta szeretne tanárnő lenni, de ez egyre kevésbé tűnik lehetségesnek. Az elszánt Sara arra is gondol, férjhez megy a helyi lelkészhez. A farmon váratlanul megjelenik Robert, halott férjének testvére.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 okt. 13. - 20:32:53 10/10

A Vadrózsák völgyében - A szív parancsa - Was das Herz befiehlt (2006) - 1./13 epizód

A férje halála után Sarah kénytelen a kisfiát, Timet egyedül felnevelni. Együtt édesanyjával, Ruthtal egy kis farmon élnek a Vadrózsák völgyének határán. Sarah érzi, hogy nehéz lesz számukra a jövő. A fakereskedés, amit egykoron a férje beindított, becsődölt, a télre megmaradt tüzelőfájuk talán nem is lesz majd elegendő, és semmi reménye sincs arra, hogy valaha is teljesülhetne a vágya, a kis telepes faluban tanítónőként dolgozhasson. Ugyanis egy egyedülálló tanítónő társadalmilag itt nem kívánatos.

Ebben a helyzetben Sarah a kisfia kedvéért, engedne az elveiből, hajlandó lenne feleségül menni Ben tiszteleteshez, aki már régebb óta is próbálkozott a nő kegyei elnyerésével. Egyszer csak ott áll Robert, az elhunyt férje öccse az ajtajuk előtt - akinek egyébként hajóépítőként az ország belsejében, egy nagy tó partján egy kis hajóépítő gyára van. Robert azért érkezett most haza, hogy a szülői farm ráeső örökségi részét megkapja, amivel a hajógyártó vállalkozását a csődtől megmenthetné.

Robert ugyanolyan érzékeny lelkű, melegszívű, mint az elhunyt bátyja. Azonnal világos is lesz számára, milyen súlyos anyagi helyzetben van a sógornője, így el is áll Sarah miatt az elképzelésétől. Viszont a következő hetek eseményei egészen más irányt vesznek. Sarah és Robert egyre közelebb kerülnek egymáshoz és minél jobban megpróbálja Robert a két nő boldogulását elősegíteni, annál szorosabb érzelmi kötelék alakul ki közte és a sógornője között.

Egyik nap aztán felbukkan a völgyben Robert üzlettársa, Walter és máris hatalmas bonyodalmakat idéz elő. Sarah megtudja, hogy valójában milyen céllal is jött ide Robert. Bár időközben annyira beleszeretett a férfiba, hogy már az életét sem tudná nélküle elképzelni, a nagy-nagy csalódásában mégis úgy dönt, hogy Ben tiszteletesnek „igent” mond a házassági ajánlatára. Még Sarah anyja sem tudja ettől a meggondolatlan lépéstől a lányát visszatartani…

10/10
grosz_i 2020 okt. 12. - 19:36:21 10/10

A vadrózsák völgyében Im Tal der wilden Rosen (2006-2008)

Azok az írók, akik a kanadai nyugat betelepüléséről beszámoló kortársak voltak, különös tisztelettel és csodálattal számolnak be róluk: az első telepesek feleségeiről, anyákról és lányaikról. Vállalkozó szelleműek voltak, ismeretlen tájakra vándoroltak, ott felépítettek maguknak kemény munkával egy új életet. Ezek a valamikori nagy legendák szinte mindmáig a férfiakról szóltak.

A Vadrózsák völgyében sorozat, asszonyokról szól, akik megküzdenek ebben a férfiak által dominált világban a szerelmükért, boldogságukért, mindegyik igazi Love story. Így egészen új, női perspektívából ismerhetjük meg a Vadnyugat meghódítását… Eredeti helyszínen Kanadában, a Sziklás-hegység völgyeiben forgatott sorozat.

A vadrózsák völgyében 5. epizód: A szerelem győzelme - Triumph der Liebe (2007)

A fiatal szülésznő, Rachel Bone elindul a Vadrózsák völgyébe, hogy elfoglalja az új munkahelyét, ott a Sziklás-hegységben, Charles Anderson békebíró házában. A bíró felesége, Susan úgyszólván már szülés előtt áll, viszont a nő elhallgatta a férje elől is, hogy betegsége miatt rendkívül kockázatos terhességet vállalt, így a szülés is beláthatatlan kockázattal jár.

Suzan az orvosa figyelmeztető levelét is egyszerűen eltünteti. Rachel útban a Vadrózsák völgyébe megismerkedik a földmérő Darren Scofield-del, aki szintén úton van Anderson bíróhoz, akinek a régebben örökölt farmbirtoka földjét kell felmérnie. Majd később ismét találkoznak, bár ezúttal furcsa körülmények között.

Rachel az Anderson házba történő megérkezése után gyorsan összebarátkozik Susannel, a ház úrnőjével. Susan rendkívül vendégszerető, és lehetőséget is ad Rachelnek, hogy megismerkedjen a környékkel. Kint a farmon újra találkozik Darennel, és a férfi egészen meghódítja Rachel szívét, bár már a kezdetektől fogva mágikusan vonzódtak egymáshoz, és érezték, ez életük nagy szerelme.

Ugyanakkor Susan Anderson szülésekor drámai esemény történik. Susan meghal, pontosan úgy, ahogy azt az orvosa a levelében neki előre jelezte. Rachel teljesen tehetetlen, semmiképp sem tudja Susan halálát megakadályozni, csupán a megszületett kislány marad életben. Andersont bírót nem csak megdöbbenti a felesége halála, hanem megesküszik, hogy Susan elvesztése miatt bosszút áll Rachelen, ugyanis egyedül a szülésznőt teszi felelőssé a felesége bekövetkezett haláláért. Elkeseredettségében még azt is visszautasítja, hogy az újszülött gyermekét a karjába vegye. Az újszülött kislány gondozását is a sógornőjére bízza. Rachelt rövidesen letartóztatják, és gyilkosság elkövetésével vádolják. Ekkor kezdenek el küzdeni, Darren és Rachel az igazság kiderítéséért és egymásért…

napraforgó 2019 máj. 28. - 08:17:00
Doris, a lelkész húga 12 évvel korábban szerelmes volt Robertba, aki majdnem el is vette. A házasság azért hiúsult meg, mert a vőlegény rájött, hogy nem szereti a nőt. Doris szíve összetört és még most is azt gyógyítgatja.
Hanem Dorisnak van egy fia, aki most épp olyan 12 éves forma. Vajon ki volt Toby apja? Nem volt róla szó, hogy Doris özvegy lett volna Robert előtt, és apát keresett volna a fiának, mint ahogy arról sem, hogy a szakítás után férjhez ment volna és gyereke született volna. Most mindenesetre egyedülálló nő egy kamaszodó fiúval.
napraforgó 2019 máj. 28. - 07:30:58
Vajon mikor játszódik ez a film? A XIX. század végén, netán a XX. század első éveiben? Szép a főszereplőnő, de valahogy nem igazán hiszem, hogy a századforduló táján (mármint a XIX. és a XX. század fordulóján) ilyen szanaszét lógó frizurákat viseltek volna az özvegyasszonyok, mint ő.
Ebben a tekintetben nekem hitelesebb a Váratlan utazás, ahol a hölgyek fűzőt viseltek és decens konytban hordták a hajukat.

A táj egyébként gyönyörű.
10/10
luci87 2018 dec. 14. - 16:41:25 10/10
Nagyon szep,kedves kis film.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu