A vadrózsák völgyében: Megtört szívek

Bakancslistához adom
Im Tal der wilden Rosen - Zerrissene Herzen
német romantikus dráma, 89 perc, 2008

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Hosszú, fáradságos út után érkezik meg Ed Richards és két lánya, Julia (20) és Caroline (10) egy telepesekből álló szekérkaravánnal a Vadrózsák völgyébe. Édesanyjuk halála után a család elhagyta ír hazáját, hogy Kanadában új életet kezdjenek.

Lenyűgözi őket az első benyomás; a nekik kiosztásra került farm-birtok felülmúlja minden elvárásukat és az új szomszédok, a Berenson-Ranch, a Rózsavölgy legnagyobb és leggazdagabb farmja, lakói pedig nagy-nagy barátsággal fogadják az új telepeseket.

Janet Berenson, Helen Berenson, a farm legidősebb női tagjának a menye személyesen jön át üdvözölni az új szomszédjaikat. Felajánlja Ednek, hogy a saját házuk felépültéig náluk, a fabarakkjukban lakjanak, amit ők tulajdonképp már nem használnak. Ahogy megpillantja Ed Janetet, rájön, hogy évek óta nem volt hasonló érzése.

Hasonló érzések lepik el lányát, Juliát is, amikor bevásárol a helyi boltban és megismerkedik Janet fiával, Ronnal. Visszatérve a ranchre lelkesedve számol be Ron Janetnek és a nagymamájának a fiatal telepes lánnyal való találkozójáról.

Janet örül, hogy a fia végre érdeklődik egy nő iránt, de Helen nagymama nem tartja sokra ezt a fellángolást – ő az unokájának olyan feleséget akar, aki egy ranchen nőtt fel és jelentős hozománya is van.

Az elkövetkező hetek során az ifjak között gyengéd szerelem szövődik, de ezt hamarosan beárnyékolja a két család között keletkezett konfliktus.

Ugyanis Helen nem hajlandó lemondani arról, hogy a marhacsordáját továbbra is ne Ed birtokán keresztül tereljék a folyóra itatásra. Ed viszont a földjét már bevetette kukoricával, és a marhacsorda a növényeket széttapossa. Amikor Ed erről beszélni akar Helennel, ez a cowboyaival egyszerűen megvereti és kidobatja.
Feldühödve Ed inkább Kevinre, az új fakereskedő barátjára hallgat, és lekeríti a birtokát egy újfajta kerítéssel, szögesdróttal. Amikor egy fiatal borjú megsérül és fennakad a kerítésen nyilvánvalóvá válik a konfliktusuk.

Kevin még tovább szítja ezt a civakodást, mert Janet Berenson tartozik neki, azonkívül szemet is vetett a lányára, a fiatal Juliára.
Ugyanis, ha házasságot kötne Juliával Ed erdőjét is megszerezhetné, ahol egyébként már régebb óta illegálisan fát termel ki. Úgy tűnik a terve sikerül is, mert Ed megtiltja a lányának, hogy Ronnal érintkezzen. Julia és Ron szerelmét vajon a családi konfliktus tönkreteszi…

Stáblista:

Szereplők

Julia Richards
Ron Berenson
Ed Richards

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 jan. 10. - 13:40:30 10/10
A Vadrózsák völgyében (2006-2008)

A Vadrózsák völgyében 2006 és 2008 között készült tizenhárom epizódból álló sorozat: eredeti helyszínen - Kanada: Sziklás-hegység. Asszonyokról szól, akik megküzdenek ebben a férfiak által dominált világban a szerelmükért, boldogságukért, mindegyik igazi Love story. Nem a Colt, vagy Browning és az erőszaké, hanem a nőké és az érzelmeké a főszerep.
Eredeti helyszínen Kanadában, a Sziklás-hegység völgyeiben forgatott sorozat. Elbűvölő tájakon, egészen új, női perspektívából ismerhetjük meg a Vadnyugat meghódítását…

Sajnos, a 13. epizódból csak az 1. 2. 3. 5. 8. epizódot szinkronizálták magyarra...