A vagina monológok - Eve Ensler

Bakancslistához adom
The Vagina Monologues
amerikai vígjáték, 77 perc, 2002

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az Eve Ensler által írt és előadott Vagina monológok New Yorkban debütált 1996-ban. Az ellentmondásos mű hamarosan országos elismerésre tett szert, ennek köszönhetően azóta is játsszák Észak-Amerikában és az egész világon.
A New York Times páratlannak nevezte a műsort. "Remekmű, melynek híre futótűzként terjed."- írta róla a Variety. "Zseniális. Egyszerűen csúcs." - így az Entertainment Weekly.
A Vagina monológok tabuk nélkül enged humoros, felkavaró és megindító bepillantást a női szexualitás rejtelmeibe.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
sanderb 2013 febr. 03. - 17:06:02 10/10
Ez a film (már ha film) harmonikus egyvelege egy riportdokumentumra és egy színházi elõadásra épülõ tabudöntögetõ mûsornak, ami bár néha megmosolyogtat, de legalább annyiszor mélyen elgondolkodtat, vagy megdöbbent.
Eve Ensler a nõi sorsokat a nemi szervükön (nemi életen) keresztül jeleníti meg a színpadon, amit rengeteg õszinte beszélgetés elõzött meg Amerika szerte. A különféleségükben sokszínû riportalanyokat az õszinteség és a viszonyuk a nemiséghez köti mégis szorosan össze, és a szerzõ ebbõl állította össze híres könyvét, és az alapján az esztrádmûsort, amivel a gondolkodásformálás volt a legfõbb célja. 10/10