A válogatás

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 40 perc, 1970

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Egy ipari nagyüzem KISZ szervezete rádióközlemény útján beatzenekart keres azzal a céllal, hogy sikerüljön együtt tartani fiataljait. A riportfilm tény- és folyamatrögzítő objektivitással voltaképpen egy köznapi jelenség megörökítésén indul. Az események alakulása azonban a jelenség bonyolultabb ellentmondásosságának föltárását tette szükségessé: a megfelelő zenekar kiválasztásának folyamata, cél- és szempontrendszere átrendeződött, az eredeti törekvés helyét a formális és funkciótlan követelmények halmaza foglalta el. Ezek szubjektív és szervezeti hátterét teszik szemléletessé a válogatás lebonyolítóinak megnyilatkozásai.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
szamarhegy 2014 szept. 23. - 22:00:15 Előzmény temps
Nagyszerû film, jól látszik, hogy most visszafelé haladunk, ahogy a mai KISZ (Rétvárik, Kocsisok) és pártitkárok (Orbán, Lázár, Harrach, Kövér) rá akar telepedni a közgondolkodásra és belemászni a fejekbe. Tökéletes idõzítés az orbáni éra nyomasztó ragacsos, ragadós, hazug világa találkozik a kádári világ hasonlóan mesterkélt, központi akaratátvitelt, központi ízlést erõltetõ világával. Ebbõl a filmbõl minden este megnézek 10 percet, úgy megterhelte a gyomromat, fogyókúrának nagyszerû lesz.
adamnagysweetmovie 2014 szept. 19. - 20:42:37
Ma már nem készülhetne (el) hasonló film.
temps 2014 ápr. 22. - 23:47:00
Kitûnõ kordokumentum, egyike a legjobbaknak. Amit az is mutat, hogy a vállalati KISZ-élet, a "társadalmi és tömegszervezetek" rettenetes káderei láttán most, közel 50 év után echt’ugyanazt az undort érzem, mint annak idején.
Hú dejó a habos sütemény 2014 ápr. 22. - 23:32:41
zseniális film!
hogy mik vannak/voltak...
southwind 2014 ápr. 22. - 21:51:45
tiszta fideszkáder megnyilatkozás, a belbecs nem érdekes, de a külcsín az igen
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu