A visszaeső bűnös

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 76 perc, 1971

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A tévéfilm négy történetet dolgoz fel.
A zsaru meg a zsoltár - az utcán élő csavargó a hideg idő beköszöntével a börtön melegére vágyódik, ezért mindenfélével próbálkozik, hogy letartóztassák.
Körhinta - kivételesen válóperben kell döntenie az istenháta mögötti település békebírájának. A csavaros eszű bíró igen leleményesen intézi a kényes ügyet.
A harsonaszó - egy fiatalkori tartozás kötelezettsége akadályozza meg a detektívet, hogy volt iskolatársát, az üldözött rablógyilkost elfogja. A magabiztos gyilkos azonban túlfeszíti a húrt.
A visszaeső bűnös - a kasszafúró megfogadja, hogy becsületes, polgári életet kezd a megszerzett pénz birtokában. Távoli helyen telepszik le, minden reménye megvan terve megvalósítására. Egy rendkívüli esemény azonban fogadalma megszegésére kényszeríti.

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Dalmát 2017 ápr. 02. - 18:14:59 7/10
A fõbb szerepekben sem akárkik láthatók: pl. Garas Dezsõ, Bárány Frigyes, Némethy Ferenc, Bánhidi László, Horváth József, Sztankay István és Õze Lajos. A rendezõ: Horváth Tibor.
Egész kellemes szkeccsfilm, még az sem zavaró, hogy az Amerikában játszódó történeteket szemmel láthatóan Magyarországon forgatták, mindössze néhány angol nyelvû tábla elhelyezésével próbálva megteremteni az illúziót. O. Henry novellái kellõképpen szórakoztatóak, és a szereposztás is nagyot dob az egészen. Számomra Bánhidi László mint békebíró a csúcs.
olahmiki1959 2017 ápr. 01. - 16:29:23
Se szereplõk, se rendezõ...
(Se melltartó, se bugyi - ahogy írni szokták a bulvár oldalakon...:)
Ha a cím alapján jól emlékszem, ezek a történetek O\'Henry novelláiból készültek, akkor pedig biztos jók. Annak idején olvastam õket egy novelláskötetben. Érdemes megnézni, a szereplõkre pedig direkt kíváncsi vagyok - ha mér az ismertetõbõl kihagyták õket, ugyebár...:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu