A vörös ár - A vörösiszap katasztrófa 5. évfordulója

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2015

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Hazánk legnagyobb ipari katasztrófája történt Devecser és Kolontár környékén amikor a Mal Zrt. Ajka melletti tározójából kiömlő vörösiszap három települést öntött el 2010. október 4.-én. Tizen meghaltak, több mint kétszázan égési sérüléseket szenvedtek a maró lúgtól, és egész utcák váltak lakhatatlanná. Majd nyolc és fél év után az idén februárban született újra első fokú ítélet a felelősök megbüntetéséről, de az eljárás végét egyelőre senki nem látja. Ez a megrázó film a vörös ár pusztításáról, a mentéskor átélt példátlan összefogásról, és az újjáépítés lélekemelő erejéről szól. Pados Zsolt emlékére, aki menteni indult, amikor a kolontári híddal együtt elsodorta a maró áradat.

Hozzászólások

Szerinted?
bus_driver 2015 szept. 28. - 20:26:53
A jótékonykodók valami elképesztõen nagy összeget, egészen pontosan 2 269 474 000, azaz kétmilliárd-kétszázhatvankilencmillió-négyszázhetvennégyezer forintot adtak össze, ennyi pénz került az ún. káralapba.

A magyar kormánynak összesen 38 milliárd forintba került a vörösiszap-katasztrófát követõ károk helyreállítása, ebbõl 21 milliárd forintot a környezeti elemek helyreállítása emésztett fel.

Minden demagóg megynilvánulás a témában valahogy így szól: „Hová rakta a kormány azt a kétmilliárdot? Biztos zsebre tették ezt is.”

Szóval cca. 2,3 milliárd vs. 38 milliárd.
Rövid G. atya 2015 szept. 27. - 08:40:56
Duna tv. Kormányzati propaganda. Szerinted? :(
Ebbõl ugyan kimaradtam, de feltételezem, azt a pénzt is "megmentették", mint a nyugdíjvagyont.
offtopic
adamnagysweetmovie 2015 szept. 27. - 07:52:13
Remélem a károsultaknak gyûjtött állampolgári adományok "közcélú" felhasználásáról is lesz szó.