Adoration/Perfect Mothers

Bakancslistához adom
francia-ausztrál filmdráma, 100 perc, 2013

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
yaka 2017 dec. 23. - 19:14:32 9/10 Előzmény lafemme
Nyilván sokakat megbotránkoztat a film (talán részben ez is a célja?), de azért lassítsunk egy picit. Szerintem abszolút tévedés félresöpörni azzal, hogy beteges. Ez akkor lenne igaz...

**** SPOILER ****

... ha a szex lenne az egyetlen mozgatórugó itt. De könyörgöm, az anyák, és egymás fiai között évtizedes szeretetkapcsolat van, és azt, hogy férfivá érve ez a szeretet szerelembe fordul a fiúkban, majd az anyákban is, én valamiért nem tudom elítélni... Tabukat feszeget, oké, de voltaképpen mi is a beteges ebben pontosan? Vérrokonság nincsen, 40-es nõ 20-as fiú párkapcsolat pedig volt már a történelemben, van is, és lesz is!

**** SPOILER VÉGE ****

Szerintem amúgy nagyon finoman és árnyaltan kezeli a film az érzelmeket, azok megváltozását, és hát nagyon szép a zene, a táj, és a két anya is... Jól is játszanak (a fiúk se rosszak), és a végeredmény egy keserédes, de teljesen hitelesnek ható történet, ami szerintem nagyon is szerethetõ! 9/10
2/10
lafemme 2014 szept. 07. - 16:21:28 2/10
Nem tetszett, a sztori pont nem úgy lett bemutatva, hogy az emberbõl sajnálatot vagy empátiát váltson ki a magányos nõk iránt, sokkal inkább undort. Egyáltalán nem a lélek viharairól szól a film, inkább arról, hogy 2 kiéhezett, öregedõ liba tömeti magát egymás fiaival, ami szerintem gusztustalan és beteges.
Az operatõri munka az egyetlen értékelhetõ, nagyon szépek a képek és a kompozíciók.
k11zoltan 2013 okt. 06. - 00:04:31 Előzmény modano
Pedig nem amerikai, hanem ausztrál.

Amúgy nem volt rossz film, csak tényleg olyan befejezetlen.

Mondjuk egy kicsit piásan néztem, de egynek bõven elmegy kategória.
Csak valami tanulságot ki kellett volna hozni belõle.
6/10
modano 2013 okt. 05. - 04:47:45 6/10
Nem rossz de a 9 érték azért túlzás. Sexis,romantikus és drámai de utóbbiból éreztem a legkevesebbet,talán mert a vége picit nyitva maradt. Jó kis "kaland" ez a filmélmény és pont ezért csak egyszer nézõs kategória.

Még valami: nem tudtam eldönteni melyik nõ a szebb,nem csak külsõre de karakterre sem. Mindketten nagyon vonzóak és remekül játszották a szerepüket.A csomagolás persze mindig fontos a szépérzetünknek de nem túl reális.Adott két negyvenes bomba anyuka mixelve 20 éves baywatch srácokkal. Teljesen életszerû,olyan hétköznapi:) Tréfa nélkül, ez annyira amerikai.Ha teszem azt skandináv produkció lenne, átlagos külsejû szereplõkkel is jó film lehetne. Talán csak a rendezõ nem bízott magában..

Nos, az én skálám szigorú de ha valaki fogékony a témára, érdemes megnézni.

10/6
8/10
Ancsi0909 2013 aug. 18. - 12:50:35 8/10
Hú, nagyon megrázó film, nem vártam sokat tõle, de nagyon kellemesen csalódtam. Eredeti ötlet, remek feldolgozás, kitûnõ színészek, és nem utolsósorban elsõosztályú külsejû szörfös férfiak... Kíváncsi lennék, beviszik-e Magyarországra, vagy mikor, hisz már számos más országban bemutatták, nem értem, otthon miért nem. De remélem, hamarosan a magyar mozik is vetíteni fogják, kár lenne kihagyni!