Agatha Christie: Nyílt kártyákkal

Bakancslistához adom
Poirot: Cards on the Table
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 93 perc, 2005

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Mr. Shaitana különös ember, senki nem tudja róla, honnan származik, argentin, portugál vagy netán görög. Legújabb estélyére furcsa módon válogatja össze a vendégeket: valamilyen formában mindegyikük bűntényekkel hozható kapcsolatba; egy részük rutinszerűen foglalkozik bűnesetekkel, másik részük pedig feltételezhetően "sikeres" gyilkos, akire sohasem bizonyítható rá a vétkessége. Így jön össze a vacsora után két bridzsparti. Az egyik tagjai: Race ezredes a titkosszolgálattól, Mrs. Ariadne Oliver, híres detektívregény-író, Battle főfelügyelő a Scotland Yardtól, és végül Hercule Poirot. A másik szobában Mrs. Lorrimer, egy hatvan év körüli elegáns hölgy, a húsz év körüli csinos, félénk modorú Meredith kisasszony, dr. Roberts, a vidám, középkorú orvos és a magas, jóképű Despard őrnagy ül asztalhoz. A házigazda nem vesz részt a játékban, csak üldögél a kandalló mellett. A játék befejeztével, a távozni készülő vendégek döbbenten veszik észre, hogy Shaitanát megölték, tört döftek a szívébe. A gyilkos a szobában kártyázó négy személy bármelyike lehet: indítéka mindegyiknek feltételezhető. A rendőrség és Poirot együttműködésével megkezdődik a pszichológiai nyomozás, ami természetesen meglepő eredményre vezet.

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Ariadne Oliver
Mr. Shaitana
Despard őrnagy
Anne Meredith
Mrs. Lorrimer
Mrs. Luxmore
Dr. Roberts
Hughes ezredes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Kaliff 2015 febr. 04. - 18:50:59
Az egyik legjobb filmes feldolgozás! Könyvben nem olvastam sajnos (pedig majdnem az összes regényt olvastam) de a film nagyon tetszik! Többször is képes vagyok megnézni, a szereplõk telitalálat, a hangulata a filmnek sajátságos! Alexander Sidding (Shaitana) nagy kedvencem volt a Deep Space Nine-ból, de abban nem volt ennyire ütõs a karaktere. A Siriana-t sajnos nem láttam, pedig úgy hallottam abban is nagyon jó volt.
Meg kell mondjam, hogy a zene is telitalálat, nagyon jól visszaadja a történet sajátosságát.
frenchbullie 2015 jan. 04. - 07:52:27
Üdv! Könyv formában is kedvelem a Nyílt kártyákkal-t, de filmben végképp odavagyok érte:-) Nagyon szeretem, ahogy Mrs. Oliver finoman csipkelõdik Poirot-tal, aki csodálatraméltóan jól viseli ezt... Már az elején is megnyilvánul e tény, mikor a Shaitana-féle kiállításon a hölgy megkérdezi a Monsieur-t vajon azért nem tetszik-e néki az illetõ mûalkotás, amit épp megtekintek, mert nem igazán szimmetrikus?, mire Poirot csak elmosolyodik:-) Szeretem azt a jelenetet is, mikor bonbont majszolva beszélgetnek a bûntényrõl, és Poirot zsinórban harmadik "Je ne sais pas"-válasza hallatán Mrs. Oliver megjegyzi, "és én még azt hittem, ez a szakmája"... Azt hiszem, ha mástól hallana ilyen "modortalan" megjegyzéseket, vérig lenne sértve M. Poirot, helytelenítõen rámeredne az illetõre, és peckesen továbbvonulna... Soha nem fogom megunni ezeket a Poirot meséket:-) Bár a család már unja némiképp, attól tartok:-)
8/10
Edmond Dantes 2013 máj. 28. - 11:32:47 8/10 Előzmény mérlegelõ
Néhány éve olvastam és nem nagyon tetszett, nekem úgy az A.C."középmezõny alján" volt. Ehhez képest ez afeldolgozás kimondottan lekötött. Változások valóban vannak, de az élvezetet nem rontották+itt a happy end se maradt el..
De Goey 2010 ápr. 28. - 20:31:29 Előzmény eugénia22
Sajnos csak a feléig láttam, és így nem sokat ér, vki tudna segíteni hogyan nézhetném meg a neten?
eugénia22 2008 ápr. 23. - 22:19:44
Olvastam már pár Agatha-t.A Szunnyadó gyilkosság,és 13 rejtély tetszett legjobban. Lehet,hogy egyszer majd ezt is elolvasom,köszi,hogy ajánlottad!De most van pár könyvem, ami elolvasásra vár.
3/10
mérlegelõ 2008 ápr. 23. - 21:44:20 3/10 Előzmény eugénia22
Érdemes elolvasnod, a legjobbak közt van - mármint a regények között. Egyúttal a legrosszabb meghamisítások közt: ami a filmet illeti a regényhez képest... Nem is sorolom fel. mi mindenben torzít, de igen lényeges dolgokban is... :(
eugénia22 2008 ápr. 23. - 15:03:50
Nem igazán tetszett a film.De, nem is olvastam a regényt.
ikiss 2007 nov. 17. - 09:10:43 Előzmény Zizou fan
Vannak szinészek akik beleszületnek egy szerepbe és kész.Az az övék. Ezt onnan lehet tudni hogyha eltünnek akkor ürt hagynak maguk után és ez a szinkronhangra is vonatkozik. David Suchet már lassan 20 éve csinálja, ezt már nem vehetik el töle,már ösztönösen beleélte magát.Õ tényleg Poriot. Bár az tulsó krimiben õ is meghal. Szegény Agatha Cristie megöli:DDD
Zizou fan 2007 aug. 09. - 12:30:48
Ezt nem rég olvastam könyvben. Kíváncsi lennék a filmre is.
dormo 2007 márc. 31. - 22:16:35
Én szeretem Peter Ustinovot, szinte minden szerepében. Igaz hasonló a karakter. :(
Poirit-ként is jó volt és a Kutyaparadicsomban õ vitte az egész filmet.
micimaci1 2007 márc. 31. - 13:44:51
Igen Ustinovra gondoltam!Én nem vitatom a szinészi képességeit, de ez a szerep nem illett rá. Ez ugyanolyan mint amikor valamilyen sorozatban megváltoztatják a szinkonhangot, csak úgy. Az ember megszokja, és a másikkal már nem olyan élvezhetõ!
kevinspéci 2007 márc. 31. - 11:10:43
Szerintem Peter Ustinovra gondolsz. Õ szerepelt pl. a Halál a Nílusonban.
Poirot-nak téleg csak Szüsé elképzelhetõ, de Ustinov régebben téleg nagy volt a történelmi filmekben: Spartacus, Quo Vadis.
micimaci1 2007 márc. 30. - 18:54:08 Előzmény kevinspéci
Abszólút jól eltalálták ki játsza el Poirot!Én imádom olvasni és nézni is! Az egyik nagy kedvencem a mezopotámiás rész. Volt pár rész ahol egy idõs,õsz hajú szinész volt Poirot, na az nem volt jó!
S.Csaba 2007 jan. 12. - 12:17:02
Agatha Christie fórum:

<a target="_blank" href="http://agathaforum.proboards85.com" title="http://agathaforum.proboards85.com">agathaforum.proboards85.com</a>
S.Csaba 2007 jan. 12. - 12:16:41
Agatha Christie fórum:

agathaforum.proboards85.com
Pece 2006 nov. 18. - 12:12:05
...és külön köszönet a viszonylag késõi, tehát elérhetõ kezdési idõpontért...
kevinspéci 2006 nov. 18. - 11:42:26
Na, örülök, hogy mostanában is készítenek még részeket. A múltkori "Temetni veszélyes" is brutál jó volt.
És külön köszönet annak, aki Dávid Szüsének adta a címszerepet. Tökéletes választás.