Ahol a nap felkel Párizsban

Bakancslistához adom
Les Olympiades, Paris 13e
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia romantikus vígjáték , filmdráma, 105 perc, 2021

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A fiatal lány, Émilie egy nagy presztízsű egyetemen végzett, mégis egy call centerben kénytelen dolgozni. Párizs tömbházakkal teli negyedében lakótársat keres, így kerül az életébe az elbűvölő tanár, Camille. Bár kettejük között viszony alakul ki, a férfi mégis egy másik lányhoz, Norahoz vonzódik. Norát a diáktársai összekeverik Amberrel, a híres szexchat-munkással. Nora szeretne megszabadulni a róla kialakult képtől, ezért felkeresi a hasonmását. Három nő és egy férfi története bontakozik ki ebben a romantikus filmben, akik barátok, néha szerelmesek, gyakran mindkettő.

A cannes-i Arany Pálma-nyertes, kétszeres BAFTA-díjas kultrendező, Jacques Audiard (Dheepan – Egy menekült története, A próféta, Rozsda és csont) legújabb filmje a világ legjelentősebb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. A film a legjobb zeneszerzőnek járó díjat nyerte el. Az Ahol a Nap felkel Párizsban főszereplője Noémie Merlant (Portré a lángoló fiatal lányról, Az én hősöm) számos rangos nemzetközi díjat és jelölést kapott korábbi alakításaiért.
Bemutató dátuma: 2022. április 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
lesilio 2023 júl. 16. - 22:56:24 9/10
Már mások más filmek kapcsán is szóvá tették a tipikus jelenséget: az írás pillanatában imdb 7.0, itt viszont 5.0 volt, mielőtt én is pontoztam. Az egyik legintelligensebb film, amit valaha láttam. Lefegyverző természetességgel, hiteleséggel, a mostanában unásig ismételttől teljesen eltérő megvilágításban hozza be a jelen "forró" témáit: a Párizsból Tajvanra hazavágyó lánnyal, a biszaxualitását (leszbikusságát?) oly sokáig csak kerülgető, végül sokk-szerűen megélő másik női főszereplővel, a közösségi média-platformok embertelen fenyegetéseivel, és így tovább... Hiperérzékeny, minden apró árnyalatot megmutató fényképezés, végig tökéletesen funkcionáló, eredeti módon összerakott zene. Lélekkel és aggyal egyaránt rendelkezőknek csak ajánlani tudom, viszont vakhitűek és mindenen felháborodók jobb, ha bele sem kezdenek!