Aki szelet vet

Bakancslistához adom
Qui seme le vent... / Desert ambush
francia thriller, 85 perc, 2011

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Észak-Nigéria, napjainkban. Egy tudományos küldetés során két tudóst elrabolnak az arliti régióban. A túszejtők váltságdíjat követelnek foglyaikért, ezért a francia rendőrség Thomas Villiers és Hugo Geoffroy túsztárgyaló specialistákat küldi a helyszínre, hogy felvegyék a kapcsolatot az elrablókkal. Ugyanakkor a tudósokat alkalmazó cég is odaküld egy szakértőt, hogy vizsgálja ki az esetet, aki a rendőrökkel szövetkezve hamarosan rádöbben, hogy a tét sokkal nagyobb, mint két túsz élete.

Stáblista:

Szereplők

Hugo Geoffroy
Hélene Morange
Aboubacar ezredes
Thomas Villiers
Coralie Martin
Jean-Michel Ledantec
Claude Verdier

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu 2018 márc. 01. - 11:45:54 7/10
Anélkül, hogy bármennyire is spoilerezni akarnék, a film alapvetõen napjaink olykor kíméletlen globalista üzleti versengésérõl szól; picit konkrétabban a történet három fõ mozgatórugója:
- az amúgy az atomenergiától (még mindig) erõsen függõ francia állam létfontosságú, és szinte teljes egészében Nigerbõl származó uránium-szükséglete,
- az ezzel kapcsolatos, 40-50 év alatt felhalmozott, teljes joggal féltve õrzött információi, és
- a féldiktatórikus-félkommunista jellegébõl fakadóan többek közt átláthatóságot és környezetvédelmi szempontokat adott esetekben könnyûszerrel negligáló kínai állam által hajtott gátlástalan, életeket sem kímélõ üzleti terjeszkedés.

És ez a három eredõ nagymértékben alakítja a két - ezesetben fiktív - francia környezetvédõ sorsát éppúgy, mint az adott uránbánya vonzáskörzetében élõ - való életbeli - helyi lakosság sorsát is.
9/10
Sunboy 2014 márc. 14. - 03:09:18 9/10
Várakozáson felül teljesített nálam a film. Örültem, hogy a racionalitás nagy teret kap. Nemzetközi jogból is példamutató lehetne a film, mert az Afrikai országoknál vannak érdekes dolgok. Nagyon tetszik a vége is. Talán a két környezetvédõ szereplõ megítélésével nem vagyok megelégedve, objektívan korrekt, de szubjektívan szerintem nem annyira jófiúk. Meg kell nézni ! 9/10
8/10
doktormacko 2012 dec. 16. - 22:32:34 8/10
8 / 10 Ez egy jó film . Politika , hkörnyezetvédelem és legföképpen a való élet. Ha van valakinek másfél órája feltétlenül nézze meg.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu