Áldd meg uram a gyermekeket

Bakancslistához adom
God Bless the Child
amerikai filmdráma, 94 perc, 1988

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A hajléktalanná vált Theresa Johnson és hét éves kislánya egy hajléktalanszálláson kénytelenek meghúzódni egy furcsa városban. Egy rémálomszerű utazás kezdete ez az elfelejtett szegények világában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Geri23 2019 jan. 19. - 14:37:21
Kiskoromban láttam a tv-ben, nagyon jó film.
10/10
Mandzsi 2009 okt. 24. - 23:17:22 10/10
ezt a filmet még gyerekkoromban láttam réges régen.....annyira megmaradt bennem hogy sokszor eszembe jut így cirka 10 15 év után is....nagyon mély film, mindenkinek ajánlom...
10/10
offtopic
ELog 2008 jún. 08. - 14:50:15 10/10 Előzmény nyelvecske
Ok, tudomásul vettem, hogy nem szeretsz. :(( :))

Mare Winningham tényleg érdekes alkat. Valami az ártatlan (vagy inkább áldozat?) kinézetében is van. Kedvelem.

Ja, amúgy a spoilerben semmivel többet nem írtam le, mint ami egy normál filmismertetõben is szerepelhetne.

Ez a film egyébként olyan, amit minden jólétben szenvedõnek, évente legalább egyszer meg kéne néznie, hogy lássa, van azért más is. Nekem még valahol meg is van ez a film videón, enyhén szólva nem kifogástalan minõségben. Csak most a videóm nem jó. És ha nem lennének ilyen filmjeim, amiket mindenképpen be kell digitalizálnom, már nem is fektetnék be ilyesmibe. Így viszont kénytelen leszek. ;)
nyelvecske 2008 jún. 08. - 05:57:53 Előzmény ELog
mondtam már, hogy nem szeretema spoilerezõket?
pont most jutott eszembe ez a film mare winningham miatt (brat pack szereplõ õ is), erre tessék, a másik brat pack-es topik után itt is meglátlak

olyan ártatlan feje van a nõnek
10/10
ELog 2008 jún. 05. - 23:16:50 10/10
Ez a leírás semmit nem mond errõl a filmrõl. Aki fogékony az emberi sorsok alakulását bemutató filmekre, és véletlen összetalálkozik vele, feltétlenül nézze meg, de ledorongoló élményre számítson. A film eredetileg az Isten áldása a gyermeken címmel lett bemutatva a tv-ben, anno a tv1-en, még a múlt évezredben.

*** SPOILER ***

Egy lányát egyedül nevelõ anya, és gyermeke sorsának alakulását mutaja be a film egy örvényszerû folyamatban, amelyben helyzete romlásának minden részlete az elõzõ részletek következménye. Elõször az állását veszti el, aztán a lakását, végül a gyerekét is, mert állami gondozásba kell adnia, ha már nem tud gondoskodni róla. Mégis, nehéz lenne bûnösnek vagy akárcsak hibásnak is kikiáltaani ezért, vagy ha igen, bûnében mindannyian bûnösök vagyunk, hiszen mindannyiunknak vannak elvárásaink az élettel szemben, egyikünk sem alázkodik meg, ha úgy érzi, jogai is vannak.

*** SPOILER VÉGE ***
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu