Alexa & Katie

Bakancslistához adom
7 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjátéksorozat, drámasorozat, 25 perc, 2018

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Alexa rákkal küzd. Ám mellette van legjobb barátja, Katie, akivel az iskolakezdésre is készülnek. Együtt mindenre készen állnak.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Alexa Mendoza
Katie Cooper
Jennifer Cooper
Lucas Mendoza
Dave Mendoza
Jack Cooper
Lori Mendoza

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
burst99325 2020 júl. 31. - 01:59:27 10/10
Azt hittem, hogy 7+ kategóriás sorozatként gagyi lesz, kellemeset csalódtam.
Bár nem szeretem az alánevetgélős sorozatokat, de mondjuk a Jóbarátokkal ellentétben itt nagyobb részt tényleg vicces részek alatt van nevetés bevágva, így nem annyira zavaró.
A sztori lekötött, itt ott még megható is volt, a többit pedig leírta az előző :)
8/10
c p 2020 jan. 04. - 22:34:47 8/10


Teljesen korrekt cucc! Nagyon nem árt felnőtt fejjel sem egy kicsit belelátni abba, hogy a mai fiatalok hogyan működnek/működhetnek. Nyílván nem egy-egy sorozatból lehet ezt megtudni, hanem figyelni kell a kölykökre, de ha az ember egy kicsit az ő szemükkel is tudja látni a világot, az hát ártni semmiképp sem árt.

Szórakoztató sorozat, jók a karakterek, néhol kicsit direkt, pl. a kissrác, vagy az apuka teljesen egydimenziósak és jobbára csak helyzet/jellemkomikumra építő jelenetekben villannak fel. De elfogadható, hogy az alkotók nem tudtak/akartak mindenkit megtölteni élettel. (Mint pl. az Atypical-ban, ahol úgy érzem, hogy erre lényegesen több muníció jutott.)

Vannak benne kicsit talán túl lágy, de semmiképp sem nyálas, vagy csöpögős momentumok. De mivel kamaszlányok sorozata és mellettük az anyák karakterei dominálnak, a helyén lehet kezelni azt, hogy érzékenyebbek.
A fiatal emberek rákhoz való viszonya egész megkapó, fiatalosan ábrázolja a nehézségeken őket átsegítő bartáságot. És bár ezt túlontúl idealizált módon teszi, ezt mégis ellensúlyozza az, ahogy bemutatja, hogy a fiatal, egészséges lélek hogyan tudja pl. fontosabbnak érezni egy paróka színét, mint a rákos megbetegedés egész tényét.

Akadnak szép szimbólumok, pl. a fa koronája a két ház között, a barátság metafórájaként, ami összeköti a lányokat.

Akad benne irónia is, pl. a Fűrész 12-n történő élcelődés ötletes kultúrális referencia volt, de nem igazán törték magukat a készítők, hogy apuka-kompatibilissé tegyék a légkört. Bár, akinek lánya van, az könnyen átérezheti azt a néhány komolyabb apa-lánya pillanatot. :)

Ha van Bennetek nyitottság egy kicsit kilépni a felnőtt élet keretei és korlátai közül és pár félórára visszamenni kölyökbe, kellemes és tanulságos sorozatélményt nyújthat.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu