Alfredo, Alfredo

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, 108 perc, 1972

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Hányszor bókolunk azzal kedvesünknek, hogy bizony kitölti az életünket - Germi most megmutatja, milyen az, ha ez szó szerint megtörténne. Az olasz házassági vígjátékok e reprezentáns darabjában nyújtott Hoffman-alakítást a játék kedvéért sem érdektelen összehasonlítani a Válás olasz módra Mastroiannijával. Szórakoztató, mennyire más fordulatokat kíván a cselekmény szempontjából egy eltérő karakter. Főhősünk jelentéktelen embernek tartja magát és visszahúzódó a nőkkel szemben. Rámenős barátja egy nap bemutatja neki azt a gyógyszerészlányt, akit Alfredo már napok óta figyel, de megszólítani még sosem merte. A lánynak imponál a férfi különcsége, és úgy intézi a dolgokat, hogy a férfi kezdjen el udvarolni neki.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
Nótárius 2018 okt. 15. - 18:39:25
Rákérdeztem az egyik kortársamra, akinek adni lehet a szavára. Azt mondta, hogy: a címéhez illően elég bárgyú érdektelenségű mozi-marhaság; szerinte inkább tartsam magam távol tőle.
*
Nótárius 2018 okt. 15. - 15:54:23
Hogy maradhatott ez ki ez a film, mikor Stefania Sandrelli csinos benne és Dustin Hoffman-t is kedveltem akkoriban, valamint a leírása szerint jó szórakozást ígérő?!? De mint tudjuk, ami késik ...
*
Sonic8 2013 jan. 02. - 17:49:50 Előzmény gianni
Te voltál a legelsõ hozzászóló a Port-on.
Menõ! :D
gianni 2006 jan. 03. - 22:48:00
Igazi olasz vígjáték ! Stefania Sandrelli ebben a filmben mutatja meg szerintem zsenialítását, igazi hisztis elkényeztetett olasz fruskát játszik.
Aki pedig szereti a Fiat 850-es típust, az kiélheti a nosztalgiázást az említett kocsi felé.