Áll a bál

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus vígjáték , 98 perc, 1939

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Erzsébet hercegnő és Balogh András, a rangon aluli fiatalember szerelmét a főherceg nagyapa meg akarja hiúsítani. Erzsébetet Svájcba, Balogh Andrást Varsóba küldi követségi titkárnak. Erzsébet azonban András után szökik Varsóba, ahol mindketten bűnügyi bonyodalmakba keverednek, amikor Andrásnak haza kellene térnie a fontos diplomáciai iratokkal. Itthon aztán kiderül, hogy minden csak azért történt, hogy Erzsébet meglágyítsa a főherceg nagyapa szívét és kimentse Andrást szorongatott helyzetéből, melyet Erzsébetért vállalt...

A film Varsóban játszódó, külső felvételei közvetlenül a második világháború kitörése előtt készültek, s így a filmben még az ép Varsó látható.

Stáblista:

Szereplők

Tassy főherceg
Lujza hercegné
Selmeczi Sebestyén
Viera Gorbuskin
Caroline bárónő
bálozó lány

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Nótárius jan. 03. 20:29:59 9/10
Íme, e film szereplőinek teljesebb és szemléletesebb listája:
https://g.co/kgs/ngCW6dh
olahmiki1959 2023 aug. 10. - 05:05:15
Pataki Jenő nagyon jóképű fiatalember volt, de színésznek csapnivaló...
feketevipera 2010 aug. 04. - 20:39:49
Maga a sztori nem különösebben egyedi, szerelem, félreértések, némi kalandelem, szóval ami egy korabeli magyar filmhez általában kellett. A produkció valódi értéke szerintem abban áll, hogy - ha jól tudom - valóban szó szerint a háború elõestéjén zárult le a forgatás, így (ha minden igaz) ez az utolsó olyan film, amelyben még látható a háború elõtti Varsó.